SPORTURI  »  TENIS  »  BRD OPEN ROMÂNIA

Ion Ţiriac la Radio GSP: "Amărăşteanul e mult mai ambiţios să facă performanţă decît un copil de bani gata!"

Ion Ţiriac a participat la tragerea tabloului principal la BRD Năstase-Ţiriac
Ion Ţiriac a participat la tragerea tabloului principal la BRD Năstase-Ţiriac

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2011 17:55

Ion Ţiriac a intervenit în direct la Radio GSP unde a discutat despre turneul BRD Năstaşe-Ţiriac care a început astăzi la Bucureşti şi va ţine pînă pe 25 septembrie. Unul dintre cei mai mari tenismeni pe care i-a avut România a precizat că vom avea şi noi un tenismen de calibru atunci cînd vom avea cel puţin zece academii de tenis gratuite unde orice copil să facă 5 ore de tenis pe zi, în fiecare cele 365 de zile dintr-un an.

"Participarea este meritorie, avem jucătorii din primii 30, dar şi tenismeni care au fost în primii zece acum doi-trei ani, avem jucători buni din Italia. Ne-am supus opiniei publice şi am dat trei will-carduri românilor de la Cupa Davis, din păcate doar unul singur a ajuns pe tabloul principal, Victor Hănescu. Să sperăm că pe viitor vom avea performanţe mai bune şi să îi avem direct pe tabloul principal. Trebuie să dăm şansa şi altora mult mai tineri să ajungă şi să joace pentru un punct, două.

Este un obiectiv ca un român să cîştige titlul de anul acesta de la BRD Năstase-Ţiriac, dar din păcate  acest român nu există în acest moment. Românul ăsta trebuie să vină peste 10 ani, cînd începem să semănăm, dar noi nu avem infrastructura necesară în acest moment în tenis. Atunci cînd vom avea ceva de zis, copilul la 7 ani trebuie să fie pregătit pentru acest sport, iar din cele 365 de zile să facă 5 ore pe zi. Din păcate în România e greu, nu avem unde, dar cînd vom avea academii de tenis gratuite pentru aceşti copii, unde să vină amărăşteanul care e mult mai ambiţios să facă performanţă decît copilul de bani gata, abia atunci vom putea face şi noi ceva, pînă atunci aşteptăm", a precizat Ţiriac în direct la Radio GSP.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
alex7786
alex7786  •  18 Septembrie 2011, 03:27

Ai zis totul despre fi-tu! Fiind baiat de bani gata, n-a facut vreo performanta...mai putin aspirarea catre "prafuri" mai inalte...acolo e bun, nimic de zis!

nter
nter  •  17 Septembrie 2011, 22:00

fetele au mai multe academii cumva? ca vad ca se descurca mai bine, fara sa plateasca contribuabilii pentru ele (sau cel putin nu atat de mult cum ar vrea asta).

puscarie_pe_viata
puscarie_pe_viata  •  17 Septembrie 2011, 18:24

Da dar si amarasteanul trebuie sa ramana cu picioarele pe pamant odata ce-a facut performanta respectiva

Vezi toate comentariile (3)
Comentează