SPORTURI  »  TENIS  »  BAZA BNR

EXCLUSIV / VIDEO Ion Țiriac, acuzații grave despre baza BNR: „Cel mai mare furt al epocii moderne! Au făcut un hotelaș ilegal și nu au investit nimic!”

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2019 09:28

Ion Țiriac, omul de afaceri care candidează la șefia Federației Române de Tenis, a vorbit în exclusivitate pentru GSP.RO despre o problemă spinoasă: baza BNR din Cotroceni, acolo unde există cea mai mare arenă strict de tenis din România.

În vârstă de 80 de ani, Țiriac acuză Banca Națională a României că ar fi intrat imediat după Revoluție fără drept în posesia bazei din Cotroceni.

Un stadion în paragină și 11 terenuri nefolosite

Complexul BNR, inaugurat în 1972, cuprinde 11 terenuri, inclusiv arena centrală de 5000 de locuri, și zace acum nefolosit. În același perimetru se află în paragină și fostul stadion Cotroceni, acolo unde în anii '90 juca FC Național.

Țiriac, Ilie Năstase, Halep și alte nume mari din tenisul românesc au dat în judecată BNR pentru a reinclude baza în circuitul sportiv, însă au pierdut în primă instanță, la Tribunalul București.

„S-au cheltuit câteva sute de mii de euro cu acest proces. Este cel mai mare furt care s-a făcut în epoca modernă, în acești 30 de ani. Cu 200.000 de dolari s-au cumpărat 17 hectare în mijlocul Bucureștiului. Dar vânzătorul nu a fost de bună-credință și hectarele nu erau ale lui! Baza nu era a Ministerului Tineretului și Sportului, ci era a statului român!

Ministerul era doar administrator. Hotărâre de Guvern pentru vânzare nu a fost niciodată. Dar de ce mă interesează pe mine, la vârsta mea, ce se întâmplă cu baza asta? Mă interesează pentru că a fost leagănul tenisului românesc dintotdeauna. Dacă Ceaușescu a făcut baza aia în 7 zile, bineînțeles cu niște tribune rudimentare de 6.000 de locuri, și BNR putea să facă baza ca un bibelou în acești 30 de ani în care nu a plătit chirie!

Sperăm ca reveni statului român. Că va trece la Primărie, la minister, nu contează, dar ăsta este un focar de sport în mijlocul Bucureștiului și pentru acest lucru a fost construită.

E culmea ridicolului, ei nu fac nimic cu baza. În afara acelui hotelaș pe care l-au făcut contra legii, fiindcă într-o bază sportivă nu ai voie să construiești nimic, doar sport. Nu știu cine le-a dat dreptul. Trăim cu speranța că se vor rezolva lucrurile”, a explicat Țiriac în interviul GSP.

Arena principală din Cotroceni a găzduit până în 2016 turneul masculin de tenis, însă a fost închisă pentru renovări și nu a mai fost deschisă până în prezent. Licența turneului a fost mutată la Budapesta.

baza bnr

Parlamentul României dezbate de câțiva ani ca baza să treacă în posesia statului român.

24 de edițiidin Openul României la băieți s-au ținut pe Arenele BNR. S-au impus nume precum Goran Ivanisevic, Thomas Muster, Gilles Simon sau Grigor Dimitrov

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Ion Țiriac, necruțător după Roland Garros: „Trebuia să plec după 4 game-uri din finală!” » O face praf pe Barty + dezastru după Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
628987744264287
George Nădrăgea  •  15 Iunie 2019, 11:24

RESPECT TOTAL PT MARELE SPORTIV ION ȚIRIAC !! ARE PERFECTĂ DREPTATE !! ISĂRESCU ÎSI BATE JOC DE BAZA PROGRESUL ! A PUS MÎNA ILEGAL PE EA SI ESTE ÎN PARAGINĂ ! EA TREBUIE DATĂ ÎNAPOI MINISTERULUI SPORTULUI ! PE ARENA CENTRALĂ TIRIAC SI NĂSTASE AU FĂCUT ISTORIE ÎN CUPA DAVIS !! RUSINE ANIMALULUI DE ISARESCU !! CEL MAI MARE NESIMȚIT !! RUSINE GUVERN SI PRESEDINTE !!

mordi
mordi  •  14 Iunie 2019, 16:36
Postat de 0kay pe 13 Iunie 2019, 12:27

Pai sa vedem nea tiriac ,oare cum ar fi bine? Sa ti l dea tie pe degeaba ,si faci tu restul,nu? Cum il mai doare pe el sufletul de sportul romanesc. Aratati mi un singur sportiv roman ajutat de ion tiriac ,de la junior la sportiv. Vreun club ceva facut de tiriac si ajuns in top. Sau orice altceva facit de tiriac in sport . Sa poti zice ,da domle bravo lui. Nada , niente , nimic , zero. In caz ca ati uitat , alt mare sportiv ajuns badaran intre timp , a luat de la statul roman un teren de nu stiu cate hectare , pt o academi

mah, tu esti chiar prost.

adriann_
adriann_  •  13 Iunie 2019, 22:37
Postat de 0kay pe 13 Iunie 2019, 17:36

se pare ca cel prost esti tu . chiar pe linkul pus de tine apare banca nationala a romaniei . poate pt tine e o einstitutie care se joaca cu banii, dar pt ceilalti e a romaniei . ca nu cere sa i-o dea lui , era o presupunere , altfel pt ce se agita la 80 de ani ? pt sportul romanesc nu ? de ca l-a durut in fund 50 de ani . si am mai spus daca citeai cu atentie , n-a facut nimic pt sportul romanesc , pt ca nu i-au iesit bani din asta . a preferat sa faca turneu la madrid decat in bucuresti . dar deja vorbim prea mult . vreau exemple de om care a facut ceva in sport . nu mai zic de afacerile alea de tip bisnita pe care le face cu asigurarile . asa ca , tine gura inchisa cand vrei sa pari cunoscator .

Prostea, tu te-ai oprit la titlu, nici n-ai fost in stare sa citesti ce scrie acolo. Stai jos, nota 1 :)))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează