SPORTURI  »  TENIS  »  PROCES

EXCLUSIV Ion Țiriac, interviu tăios după ce a câștigat procesul cu MTS: „Dacă nu faceți asta, noi dispărem!”

Ion Țiriac vorbind despre problemele din tenisul românesc
Ion Țiriac vorbind despre problemele din tenisul românesc

Articol de , - Publicat vineri, 21 august 2020 18:45

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a câștigat definitiv bătălia în instanță cu MTS și clubul privat care i-a blocat finanțarea în ultimii trei ani. Miliardarul pune presiune pe politicieni și cere investiții urgente în sportul românesc.

După îndelungi tergiversări, instanța supremă a României a dat câștig de cauză forului condus de Ion Țiriac, văduvit în ultimii trei ani de banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat. Astfel, conform reglementărilor Legii sportului, FRT va putea să beneficieze de finanţare prin fonduri alocate de MTS

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Țiriac, 81 de ani, a comentat triumful obținut în instanță, punând totodată presiune pe Guvern, pe care îl îndeamnă să investească în centre naționale.

„Noi am câștigat acum câteva zile, la Curtea Supremă, procesul contra acelui cetățean, nici nu-i pronunț numele, pentru că mi-e scârbă. Dar și împotriva ministerului. MTS-ul, fără niciun fel de drept și rațiune, a oprit ilegal finanțarea unei federații private. Această decizie nu e benefică doar tenisului, ci întreg sportului românesc", a afirmat președintele Federației Române de Tenis. 

El face referire la Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira, cel care a acționat FRT în judecată și cu care a dus o luptă legală timp de ani buni.

Țiriac: „Să sperăm că Guvernul își va aduce aminte de federație”

Țiriac a continuat: „Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților".

Țiriac: „Problema e în mâinile politicienilor”

Țiriac n-a uitat să aducă aminte de o altă problemă de pe ordinea de zi a federației, și anume pierderea turneului masculin de la București. El consideră că publicitatea generată de competiția plecată din Capitală încă din 2016 ar fi putut aduce bani frumoși la buget.

"Problema e în mâinile politicienilor, sper să se rezolve. E trist că am pierdut și turneul ATP de la București. Nu înțelege lumea că, datorită acelui turneu, România avea publicitate, 7 zile, în 60-70 de țări

În 2019, turneul de la Madrid a produs orașului peste 130 de milioane de euro profit, din taxe și din cheltuielile făcute în timpul acestor 10 zile. N-or fi fost 100 de milioane la București, dar 10-12-14-15 le-ar fi luat. Cum e posibil ca această situație să se perpetueze... n-am înțeles! Atât Halep și Năstase, cât și eu sau Tecău am dat în judecată Guvernul, dar am fost respinși, ni s-a spus că nu suntem întemeiați", a încheiat omul de afaceri.

Mă uit un pic cu suspiciune în viitor. Ar trebui ca Guvernul să se îndrepte către sport. Sportul înseamnă sănătatea unui tineret. Fără sport, nu mai există un tineret sănătos”

„Am stat cât am stat la federație, trebuie să mai stau încă o săptămână-două până treburile se liniștesc. Să vedem dacă vom fi finanțați din urmă. Curtea Supremă a spus că sentința e executorie. Voi pleca, dar ceva cu federația trebuie făcut!" 

- Ion Țiriac

Citește și alte știri din tenis:

Marion Bartoli e dură: „Nu poți să spui că ai cucerit un titlu de Mare Șlem când 20 dintre primii 32 nu sunt acolo”

Apartamente pe arena Arthur Ashe și exerciții în aer liber » Cum se aplică protocolul de la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
niculaemoromete
niculaemoromete  •  22 August 2020, 19:49

Esti las si josnic, faci lucruri nefolositoare, esti plin de ura neputintei si inutilitatii!

347655969058390
Ion Popescu  •  22 August 2020, 18:45

Preocuparea politicienilor nu este sa ajute sportul ci sa fie alesi in diferite functii manoase. De exemplu in parlament, primarii.

347655969058390
Ion Popescu  •  22 August 2020, 18:44

Avem cei mai neispraviti conducatori-politicieni de 30 de ani. Au distrus Romania si sportul in tara aceasta. In schimb avem cei mai multi copii *** din Europa !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează