SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

Ion Țiriac a dat în judecată ATP! Ce acuză miliardarul român

Ion Țiriac (82 de ani), patronul turneului de Masters 100 de la Madrid, a dat în judecată ATP.
Ion Țiriac (82 de ani), patronul turneului de Masters 100 de la Madrid, a dat în judecată ATP.

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 iulie 2021 21:43 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 21:46

Ion Țiriac (82 de ani), patronul turneului de Masters 100 de la Madrid, a dat în judecată ATP.

Turneul de la Madrid este unul dintre cele mai importante din circuit. Din punct de vedere al atractivității vine imediat după cele 4 competiții de Grand Slam, la bătaie cu Indian Wells. Ion Țiriac e de părere că șefii ATP i-au pus bețe în roate în anul 2021.

Ion Țiriac a dat în judecată ATP

Întrecerea de pe zgura din Madrid este programată la începutul lunii mai, înainte de Roland Garros. Anul acesta a început pe data de 30 aprilie. În acel moment, încă erau în desfășurare turneele de la Munchen și Estoril. 

Omul de afaceri acuză că înțelegerea privind exclusivitatea acelui interval a fost încălcată și că mai mulți jucători importanți au ratat turneul pe care îl patronează, informează Sport Business Journal. Țiriac a intentat un proces la un tribunal din Delaware, Statele Unite ale Americii. 

Suntem la curent cu procesul intentat la tribunalul din Delaware. În același timp, suntem dezamăgiți că un membru important al familie ATP a decis să facă acest pas. Credem că procesul nu are nicio bază legală și ne vom apăra în consecință
- Reprezentant ATP

Ion Țiriac, „arhitectul” turneului de la Madrid

Cel mai strălucitor diamant din portofoliu lui Ion Țiriac este concursul de la Madrid. Acesta reuneşte, pe durata a 10 zile, atât un turneu feminin de categorie Premier Mandatory, cât şi unul masculin de Masters 1000.

Inițial, la Madrid se disputa un turneu indoor, pe suprafață rapidă, disputat în Madrid Arena, cu o capacitate de 12.000 de locuri. Tocmai poziţionarea în calendar a determinat schimbarea drastică ce avea să urmeze începând din 2009. Mulţi jucători de top veneau la Madrid obosiţi după un sezon lung şi solicitant. Alţii chiar îl scoteau din programul lor, pentru a evita o accidentare înaintea Masters-ului.

Cumva, interesul, care iniţial a fost foarte mare, tindea să scadă. Atunci, Ion Ţiriac a obţinut un loc mai bun în schema sezonului. Hamburgul nu mai putea susţine exigenţele unui concurs de Masters şi s-a transformat într-un eveniment mai mic, mutându-şi şi datele de desfăşurare din mai în iulie. Madridul i-a luat locul, iar în toamnă a apărut Shanghai-ul, primul Masters 1000 desfăşurat în Asia. Madridul în mai a însemnat, automat, şi schimbarea suprafeţei din hard indoor în zgură.

VIDEO Țiriac, informații în premieră despre proiectul nemaivăzut de la Otopeni: „E prea frumos ca să fie adevărat!”

Citește și alte știri din tenis: 

Darren Cahill a numit omul care îl poate opri pe Djokovic din drumul spre „Golden Slam”: „Abia aștept să văd asta”

VIDEO Moment bizar în meciul Stefanos Tsitsipas - Filip Krajinovic, de la ATP Hamburg! Racheta grecului s-a rupt în timpul schimbului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu1
ovidiu1  •  17 Iulie 2021, 22:07

Ai 82 de ani, maine poimaine mori Tiriac, ce lasi in urma ta, vreun spital, vreo scoala, vreo biblioteca, o padure, nimic, doar certuri cu unul si altul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează