SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Irina Bara, după înfrângerea cu Elisabetta Cocciaretto: „Pot să-mi reproșez doar primul set”

Irina Bara +44   FOTO
Irina Bara

Articol de , - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 18:43 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 18:51

România este condusă de Italia în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. Elisabetta Cocciaretto (20 de ani, 111 WTA) a învins-o pe Irina Maria Bara (26 de ani, 132 WTA), scor 6-1, 6-4.

În sala clujeană cu scaune vopsite în roșu, galben și albastru, sub apăsarea mizei, România a pornit ezitant înfruntarea cu Italia din playoff-ul Grupei Mondiale. 

Meciul de deschidere a însemnat și debutul Irinei Bara în Billie Jean King Cup, în fața unei adversare pe care nu o mai întâlnise până acum, Elisabetta Cocciaretto, semifinalistă anul acesta în turneul de la Guadalajara.

România - Italia la Billie Jean King Cup

"Din păcate, pentru mine, am avut puține emoții în primul set. Nu este ușor să deschizi această întâlnire, să joci primul meci de simplu. Nu am avut cel mai bun început", spunea ea în conferința de presă de după partidă. Acele emoții s-au reflectat în joc, în timp ce italianca a arătat mai sigură pe ea, cu o tactică stabilită dinainte ce a funcționat. A pistonat reverul româncei, spre exemplu, parte a jocului ei care a produs destule erori. Un set pe care Cocciaretto l-a pus repede și clar în dreptul său pe tabelă, 6-1.

În continuare însă, lucrurile s-au schimbat. "Știam că nu o să decurgă la fel ca în primul set și așteptam să intru în meci, să joc cum îmi doresc", a explicat Irina. Un plus de agresivitate în joc, mai multă varietate, cu mingi liftate și unghiuri, cu reverul mai solid oferind câteva reușite superbe în lung de linie, așa s-a clădit un avantaj de 3-0 în actul secund. Un break făcut de adversară a readus însă lucrurile iar în echilibru. Bara a avut minge de 5-4 pe serviciul său, într-un game lung și complicat, dar până la urmă l-a pierdut. Cocciaretto nu a scăpat ocazia de a închide meciul și a adus primul punct al Italiei cu 6-1, 6-4.

Elisabetta Cocciaretto - Irina Maria Bara 6-1, 6-4 foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
+40 FOTO

"În setul al doilea m-am simțit mai bine pe teren și cred că diferența s-a făcut la câteva puncte, pe care din păcate nu am reușit să le câștig eu"

"Voiam foarte mult să câștig, să aduc primul punct echipei României, dar câteodată când îți dorești prea mult, pui presiune pe tine și nu primești rezultatul dorit"

"Monica mi-a spus să stau liniștită, că i-am plăcut foarte mult cum am luptat și că jocul a fost bun, dar că se vede de ce adversara mea are rezultate bune în ultimul timp, jocul ei e bun, e o oponentă dificilă"

Irina Bara

"Pot să-mi reproșez doar primul set"

Bara spusese în ziua tragerii la sorți că s-a adaptat bine suprafeței de la Cluj și că a simțit cum jocul ei crește de la zi la zi, devine tot mai bun. După înfrângerea în fața Elisabettei Cocciaretto, a explicat că nu a fost ceva anume din ceea ce a experimentat la antrenamente care să nu fi funcționat. 

"Pot să-mi reproșez doar primul set, în care nu am reușit să joc tenisul pe care mi-l doream, în schimb în al doilea am făcut tot ce mi-am propus și ce am lucrat la antrenamente aici, la Cluj, împreună cu toată echipa și cred că jocul a fost destul de bun", a declarat Irina. "Momentul psihologic a fost spre sfârșit, la 4-3, la 4-4, nu am reușit să fructific mingile de game și acolo s-a făcut diferența", a clarificat ea. 

AICI ai totul despre meciurile de azi la Billie Jean King Cup!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  16 Aprilie 2021, 22:01

Singurul lucru pe care poti sa ti-l reprosezi e ca te-ai apucat de tenis.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează