SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MARBELLA / V. AZARENKO (BLR) - I. BEGU (ROM) 6-3, 6-2

Irina Begu a ratat trofeul, dar a cîştigat faimă » Filmul din Marbella

Irina Begu (Fotomontaj: Dan Bucur)
Irina Begu (Fotomontaj: Dan Bucur)

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2011 22:42

 

Irina Begu a impresionat prin spiritul de luptă de care a dat dovadă în partidele pe care le-a disputat la Marbella

Venită din calificări, românca a surprins pe toată lumea prin evoluţia pe care a avut-o de-a lungul săptămînii pe zgura iberică. A trecut de Alberta Brianti (Ita), de Estrella Cabeza Candela (Esp), iar în semifinale a obţinut cea mai importantă victorie a carierei, în faţa fostului număr doi mondial, rusoaica Svetlana Kuzneţova. Visul pentru cucerirea primului trofeu WTA i-a fost oprit însă de Victoria Azarenka (Blr, 6 WTA) care s-a impus în finală cu 6-3, 6-2.

Aşa cum a declarat şi românca la finalul partidei din semifinale, secretul din spatele succeselor pe care le-a obţinut în ultima perioadă stă în bucuria de a se afla pe teren. "Este incredibil că am ajuns aici, nu mi-aş fi imaginat că se poate. M-am distrat şi m-am bucurat de tenis şi acum mă gîndesc doar la acest lucru, să continui să mă simt bine şi să mă bucur de joc", a spus Irina.

Salt în top 100
Sportiva în vîrstă de 20 de ani a început sezonul de pe poziţia 214 WTA. A ratat calificarea pe tabloul principal de la Australian Open, a participat la cîteva turnee ITF şi, datorită rezultatelor pozitive, a început cursa de urmărire spre top 100, obiectiv pe care dorea să şi-l îndeplinească pînă în toamnă. Dar cum munca şi efortul sînt mereu răsplătite, Irina îşi va vedea visul realizat azi. "A fost o săptămînă foarte bună. Irina a muncit foarte mult în ultima vreme, e în urcare de la începutul anului. Planul pe care îl realizasem la debutul lui 2011 era ca ea să ajungă în primele 100 de jucătoare pînă în toamnă, însă evoluţia de la Marbella o va ajuta deja să urce acolo", a declarat Marius Comănescu, antrenorul Irinei.

De la gimnastică la tenis
Irina Begu şi-a dedicat copilăria sportului. A mers în sala de gimnastică, a cochetat şi cu handbalul, a jucat şi tenis încă de la 3 ani, dar de-abia la 11 ani a renunţat la tot şi s-a apucat serios de sportul cu racheta. Dornică să ajungă ca Martina Hingis, idolul cu care a crescut, românca a progresat de la an la an. "Este o fată foarte muncitoare. Am fost alături de ea şase ani, de atunci promitea mult. Nu mă surprind evoluţiile pe care le-a avut la Marbella. O să mai scrieţi despre rezultatele ei. Are şanse reale să urce mult în clasament", a declarat Liviu Ursuleanu, fostul antrenor al Irinei.

Obiectiv: Roland Garros
După performanţa de la Marbella, românca îşi doreşte să continue seria succeselor, iar scopul final pentru următoarea perioadă este o evoluţie cît mai bună pe zgura de la Paris, într-unul dintre oraşele favorite. "Aveam un alt program, dar acum o să-l regîndim. Irina va merge în Maroc, apoi la turneul de la Barcelona. Vrem să ne pregătim temeinic pentru participarea la Roland Garros. Am încredere că vom reuşi", a afirmat Comănescu.

"Am început colaborarea cu ea în august 2010. Am descoperit o fată cu mult potenţial, muncitoare, care reţine tot ce facem la antrenament. Este modestă, s-a maturizat, iar acum, pentru că şi-a regîndit priorităţile, au început să se vadă şi rezultatele"
Marius Comănescu

3 prezenţe pe tabloul principal al unui turneu WTA a avut Irina Begu pînă acum

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
tonyc78
tonyc78  •  11 Aprilie 2011, 10:17

Felicitari! Si.... la mai mare!

vera7kc
vera7kc  •  11 Aprilie 2011, 08:38

bravo irinia! nu cred ca e numai un foc de paie, pt ca fata asta are niste lovituri excelente. in plus cred ca e singura tenismena romana la ora actuala care are un servici bun (chiar f bun uneori). multa bafta in continuare.

ciupi0812
ciupi0812  •  11 Aprilie 2011, 08:32

sa speram ca sosita din tara in care nimic nu se castiga, nimic nu se transforma, ci totul se pierde, va fi o exceptie a regulii acesteia pacatoase.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează