SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Irina Begu s-a calificat în finala turneului WTA125 din Antalya » Vrea să egaleze performanța lui Cîrstea și Bogdan din 2023

Irina Begu // FOTO: Imago
Irina Begu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2024 19:35 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 19:56

Irina Begu (33 ani, 126 WTA) a învins-o pe nipona Moyuka Uchijima (22 de ani, 151 WTA) și s-a calificat în finala turneului WTA125 din Antalya.

Irina Begu a ratat prima parte a sezonului, inclusiv Australian Open. Sportiva „tricoloră” a revenit cu poftă de tenis și leagă victoriile pe zgura din Antalya.

Dimitrov, tenis la o maturitate seducătoare
EDITORIAL
Dimitrov, tenis la o maturitate seducătoare

Irina Begu e în finala turneului WTA125 din Antalya

Semifinala de astăzi, contra japonezei Uchijima, a fost epuizantă. Două seturi, două ore și raliuri fără sfârșit. Ambele așteptau eroarea din partea cealaltă a fileului.

Irina a avut o frecvență bună a primului serviciu, 77%, și a câștigat 59% dintre punctele jucate cu prima mingea.

Begu a avut nervii tari în momentele-cheie. A salvat 11 dintre cele 14 mingi de break ale adversarei și a obținut biletul spre ultimul act.

Acolo va da peste o altă jucătoare specializată pe zgură, spanioloaica Jessica Bouzas Maneiro (21 de ani, 127 WTA). Finala este programată duminică, de la ora 14:00.

Dacă se va impune, Begu va urca spectaculos în ierarhia mondială. Va ajunge la granița top 100, până pe 103.

Ce sunt turneele WTA125?

Circuitul feminin a inclus turneele WTA125 din 2012 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară cu cea din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

Anul acesta, calendarul conține 22 de competiții, găzduite de Spania (4), Italia (3), Mexic (3), Franța (3), SUA (2). Australia, India, Turcia, Portugalia, Croația, Suedia și România.

„Tricolorele" stau foarte bine la performanțele în turnee WTA125. 8 titluri câștigate din 2017 încoace, România fiind pe locul 4 într-un clasament pe națiuni, după SUA, 14, China, 11, și Rusia, 10.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus în Spania, respectiv Iași.

VIDEO. Mihai Covaliu, despre revenirea Simonei Halep în circuit: „Încă nu este la nivelul ei, dar eu cred că este timp să prindă Jocurile Olimpice”

Citește și alte știri din tenis:

Punctul care a decis semifinala de la Miami, Dimitrov - Zverev, e de pe altă planetă » Nici bulgarului nu i-a venit să creadă
MIAMI
Punctul care a decis semifinala de la Miami, Dimitrov - Zverev, e de pe altă planetă » Nici bulgarului nu i-a venit să creadă
Rezultat năucitor în semifinala de la Miami, Sinner - Medvedev » Cel mai drastic eșec al carierei
Miami
Rezultat năucitor în semifinala de la Miami, Sinner - Medvedev » Cel mai drastic eșec al carierei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează