SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Irina Begu, eliminată de Jelena Ostapenko în turul III la Wimbledon » Românca a luat primul set, dar letona s-a dezlănțuit apoi

Irina Begu / Sursă foto: Imago Images
Irina Begu / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2022 14:40 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 15:04

Irina Begu (31 de ani, 43 WTA) a fost eliminată în turul III al turneului de la Wimbledon, învinsă în trei seturi de Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA). Românca a luat primul set și era îndreptățită să spere la o calificare în optimi, dar letona și-a ridicat nivelul jocului și a câștigat autoritar următoarele două manșe. A fost 6-3, 1-6, 1-6, după o oră și 30 de minute de joc. 

După „optimea” reușită la Roland Garros, Irina Begu a fost la un set distanță de a repeta performanța și la Wimbledon. Jocul convingător etalat de româncă în primele două runde a continuat, timp de 30 de minute, și contra Jelenei Ostapenko. 

Iar semnele erau grozave după primul set, unul în care Irina a dominat-o pe letonă la aproape toate capitolele. De menționat și că Ostapenko a evoluat mult sub standardele ei în primul set, în care a comis nu mai puțin de 16 erori neforțate.

Irina Begu, eliminată de Jelena Ostapenko în turul III la Wimbledon

Jucătoarea noastră a început bine și setul secund, și-a adjudecat primul game, dar ce a urmat e greu de explicat. Irina a început să greșească din ce în ce mai mult, procentajele la serviciu i-a scăzut simțitor, iar letona a prins curaj. A lovit din ce în ce mai agresiv, și, mult mai important, a redus numărul erorilor neprovocate.

Părăsită de tot de încrederea care o însoțise în primul set, Begu n-a făcut decât să asiste la recitalul dat de letonă, care, până la final, n-a făcut decât să trimită lovituri direct câștigătoare din toate pozițiile. 

Ostapenko a luat 12 dintre ultimele 14 game-uri și s-a calificat în „optimi” la Wimbledon, turneu unde încearcă să repete performanța din 2018, când ajungea până în semifinale.

Irina Begu - Jelena Ostapenko 6-3, 1-6, 1-6

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • 1-6, Game, Set, Meci Ostapenko. Final de meci pe Terenul 3 din complexul All England Lawn Tennis & Croquet Club. Ostapenko închide setul și se impune cu 3-6, 6-1, 6-1.
  • 1-5, Break Ostapenko. Letona e peste tot pe teren, penalizează atacul scurt al Irinei cu un passing de excepție. Un singur game o mai desparte pe Ostapenko de câștigarea meciului.
  • 1-4, Game Ostapenko. Ce păcat! Două mingi de break irosite de Irina, care a avut două șanse uriașe să relanseze soarta partidei. 
  • 1-3, Game Begu. În sfârșit, puțin noroc! Irina închide game-ul ajutată de banda fileului și punctează pentru prima oară pe tabelă în acest set. Game vital câștigat de Begu, care mai trage nădejde că poate reveni în meci.
  • 0-3, Game Ostapenko. Cât timp letona nu comite erori neprovocate, Begu nu mai reușește să se apropie periculos pe serviciul acesteia. Jelena se distanțează Rapid la 3-0 și ia o opțiune serioasă pentru câștigarea partidei.
  • 0-2, Break Ostapenko. Irina nu reușește să oprească picajul nici în setul trei. Letona a oprit „robinetul” greșelilor neforțate, o domină pe Begu grație agresivității și conduce cu 2-0.
  • 0-1, Game Ostapenko. Al șaptelea game consecutiv câștigat de letonă, care se instalează la conducere în setul trei.
  • A început setul decisiv, cu Ostapenko la serviciu.
  • 1-6, Break, Set Ostapenko. O ramă trimisă de Begu spre înaltul tribunei pune capăt unui set modest al româncei, care, de la 1-0, a pierdut nu mai puțin de șase game-uri la rând. Vom avea set decisiv!
  • 1-5, Game Ostapenko. Irina pare să fi cedat de tot inițiativa în acest set. Letona se impune fără probleme pe propriul serviciu și e aproape să trimită meciul în decisiv.
  • 1-4, Break Ostapenko. Game lung, cu multe răsturnări de situație, care e adjudecat în cele din urmă tot de jucătoarea din Letonia. Ostapenko are două break-uri în față și e favorită la câștigarea manșei secunde.
  • 1-3, Ostapenko. Irina pare să fi intrat într-un pasaj mai slab de joc. Fără șanse la retur și dominată în schimburi de Ostapenko, Begu are de recuperat acum un deficit de două game-uri.
  • 1-2, Break Ostapenko. La capătul celui mai slab game făcut pe propriul serviciu în tot meciul, letona reușește break-ul și e rândul ei să fie la conducerea partidei.
  • 1-1, Game Ostapenko. Letona încheie seria de cinci game-uri consecutive pierdute, reușind, după mult timp, să-și facă serviciul fără emoții. 
  • 1-0, Game Begu. Start promițător pentru jucătoarea noastră și în setul secund. Irina își face serviciul fără emoții și preia conducerea.
  • A început setul secund, cu Irina Begu la serviciu!
  • 6-3, Break, Set Begu. Irina își trece în cont prima manșă după 31 de minute, la capătul unui nou game modest făcut de Ostapenko pe propriul serviciu. În total, letona a adunat nu mai puțin de cinci duble greșeli pe durata setului! Jucătoarea noastră e la un set distanță de calificarea în „optimi”. 
  • 5-3, Game Begu. Irina reușește ce n-a putut mai devreme: să-și consolideze avantajul după break. Jucătoarea noastră își face serviciul la 30 și e aproape de câștigarea primului set.
  • 4-3, Break Begu. Letona greșește pe bandă rulantă, trimite multe mingi afară sau în „burta” fileului, iar Irina e din nou în avantaj!
  • 3-3, Game Begu. Irina face un game solid pe propriul serviciu, impunându-se la 15. Begu a închis situția cu un backhand în lung de linie de toată frumusețea.
  • 2-3, Game Ostapenko. Perioadă de joc cu suișuri și coborâșuri pentru ambele jucătoare. Ostapenko îmbină momentele în care trimite minge după minge în afara terenului cu cele în care servește imbatabil. Irina a beneficiat de o minge de break, salvată cu serviciul de Jelena.
  • 2-2, Break Ostapenko. Românca nu reușește să-și consolideze avantajul, își pierde cu multă ușurință serviciul, iar egalitatea e restabilită.
  • 2-1, Break Begu. Irina se apără cu multă dârzenie de pe linia de fund, dar primește din nou „ajutor” de la letonă, care trimite trei forehand-uri în afara terenului și își cedează serviciul.
  • 1-1, Game Begu. Irina începe ezitant, cu o dublă greșeală, dar se regrupează și-și adjudecă game-ul fără probleme, la 15. Jucătoarea din România beneficiază încă de la început de erorile neforțate ale lui Ostapenko, al cărui stil agresiv aduce de la sine și multe greșeli.
  • 0-1, Game Ostapenko. Jucătoarea din Letonia face un prim game de serviciu perfect și se impune la zero. Irina n-a găsit răspunsuri la „torpilele” lansate de Ostapenko. 
  • Meciul va începe în scurt timp. Ostapenko va servi prima. 

Citește și alte știri din tenis:

Cu cine va juca Halep în turul 3 la Wimbledon » Simona a bătut-o de fiecare dată

VIDEO Ziua eliminărilor la Wimbledon » După Ana Bogdan și Irina Bara, Mihaela Buzărnescu iese și ea din competiție

VIDEO+FOTO Moment emoționant: a început să plângă în brațele Simonei Halep!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
knuty
knuty  •  01 Iulie 2022, 18:53

E gata si cu STRUTOAICA...urmeza Haplea!!!!Stana e pregatita sa o primeasca.

Zerohalep
Zerohalep  •  01 Iulie 2022, 17:40

A mai rămas o mămăligă la Wimbledon.....

don_ramon
don_ramon  •  01 Iulie 2022, 16:07

Eu cred că fomista asta de Irina *** a intrat pe teren salivând cu gândul la cei 78.000 lire sterline pe care-i avea asigurați. Rar mi-a fost dat să văd o mai mare nesimțire ca la ciudata asta care a adunat câteva milioane (poate mai multe decât Năstase ) orbitând în majoritatea turneelor în care a jucat prin tururile unu, maxim doi. Penibilă... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează