SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Irina Begu, eliminată în calificări la Roma » Patricia Țig merge mai departe

Patricia Țig // foto: Guliver/gettyimages
Patricia Țig // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 mai 2021 18:45 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 19:07

Irina-Camelia Begu (30 de ani, locul 75 WTA) a fost eliminată în primul tur al calificărilor la turneul de la Roma, scor 4-6, 7-5, 3-6 cu Andrea Petkovic. Patricia Țig (26 de ani, 64 WTA) a ajuns în finala calificărilor, după 0-6, 6-3 și 7-6 (4) cu Yafan Wang.

  • Turneul Premier 5 de la Roma se va disputa în perioada 10-17 mai, în spectaculosul complex de la Foro Italico.
  • Simona Halep este campioana en-titre la feminin, în timp ce Novak Djokovic e deținătorul trofeului în ATP.
  • Turneul de la Roma are premii totale în valoare de 2,5 milioane de euro la masculin și 1,8 milioane de euro la turneul feminin. Câștigătorii primesc câte 1.000 de puncte.

România nu va avea 3 jucătoare pe tabloul principal al turneului de la Roma. Asta pentru că una dintre cele două jucătoare din calificări, Irina Begu, a fost învinsă de Andrea Petkovic (locul 109 WTA) în primul tur al calificărilor. Sportiva din România a cedat în fața jucătoarei din Germania după două ore și 13 minute de joc. Begu i-a luat un set lui Petkovic, scor 7-5, insuficient pentru a avansa în calificări.

Patricia Țig, mai departe în calificări la Roma

Tot astăzi, Patricia Țig a jucat în calificări cu chinezoaica Yafan Wang, numărul 122 mondial. Meciul celor două a fost epuziant și s-a întins pe parcursul a două ore și 22 de minute. Wang a început partida extraordinar și a închis primul set la 0, după doar 21 de minute, dar Patricia a revenit eroic în actul secund și a închis decisivul la tie-break, scor 7-4.

Pentru a se califica pe tabloul principal la Roma, Patricia Țig va trebui să o învingă și pe Christina McHale (28 de ani, locul 90 WTA). Pe tabloul principal se află deja o româncă, Simona Halep, numărul 3 mondial.

VIDEO. Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Mai multe știri din tenis:

Simona Halep și-a aflat tabloul de la Roma » Adversare complicate pentru campioana en-titre

Locul 3 ATP, scandal la turneul lui Țiriac: „Cum e să trăiești o viață mizerabilă?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  09 Mai 2021, 08:44

Succes Patricia ! Hai ca se poate !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează