SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, aproape de revenire! Italienii o așteaptă la Palermo, la turneul ce redeschide oficial tenisul

Simona Halep a jucat ultima oară în acest sezon la Dubai, turneu pe care l-a și câștigat FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep a jucat ultima oară în acest sezon la Dubai, turneu pe care l-a și câștigat FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2020 11:01 / Actualizat luni, 22 iunie 2020 11:53

Organizatorii turneului de la Palermo, care va marca revenirea tenisului feminin, vor să ofere un wild card pentru Simona Halep și să aibă spectatori în tribune.

Repornirea circuitului feminin se va face pe 3 august cu turneul de la Palermo, însă mai sunt multe necunoscute care trebuie lămurite. Organizatorii italieni speră ca întrecerea care se va desfășura pe zgură să se dispute în prezența spectatorilor. 

Simona Halep e așteptată la Palermo

„Sicilia a avut un număr redus de cazuri de COVID-19. Există șanse să avem fani în tribune, dar și pentru cei de la televizor va fi emoționant. Ne gândim la un total de 500, împărțiți în două tribune", a spus Oliviero Palma, directorul turneului, într-un interviu pentru ubitennis.com 

De asemnea, el își dorește ca tabloul să aibă 48 de poziții, și nu 32, iar distribuția turneului său să poată cuprinde și jucătoare de Top 10. El a avansat și câteva nume: Simona Halep, 2 WTA, Elina Svitolina, 5 WTA, Kiki Bertens, 7 WTA. 

Legături în trecut 

Oficialul italian speră ca românca să accepte invitația, mai ales că Virginia Ruzici, managerul lui Halep, a fost director de turneu la Palermo la prima ediție în 1990. „Ar fi frumos să o avem pe Simona pe tablou, dar ne dorim să dăm o șansă tuturor jucătoarelor. La început de an ne gândeam că i-am putea oferi un wild-card Mariei Sharapova, dar între timp ea s-a retras", a mai spus Palma. 

Italienii ar putea avea succes, mai ales că fostul lider mondial a anunțat că deocamdată nu intenționează să participe la US Open, 31 august-13 septembrie. 

Ce rost are să joci fără puncte? 

Conform cotidianului spaniol Marca, WTA intenționează să nu acorde puncte WTA la turneul de la Palermo, pentru a le ușura jucătoarelor revenirea în circuit. O ipoteză pe care a comentat-o și Elina Svitolina. „Dacă nu se vor da puncte, ce sens mai are să mergem să jucăm? Știu că vor mai exista tot felul de consultări în următoarele săptămâni și se vor mai lămuri anumite aspecte", a spus ucraineanca. Ea va evolua în următoarele săptămâni la câteva demonstrative în Elveția și în Germania. 

225.000 de dolarisunt premiile totale pe care le va oferi turneul de la Palermo

Citește mai multe știri din tenis: 

Grigor Dimitrov, testat pozitiv cu COVID-19, după petrecerea cu Djokovic » Mesaj de pe patul de spital: „Îmi pare rău”

Roger Federer, atacat de tatăl lui Novak Djokovic: „De ce mai joacă la 40 de ani? Pleacă acasă, fă altceva!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează