SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Ivo Karlovici, cel mai înalt jucător din circuitul ATP, s-a oprit ieri în ”sferturi” la București: ”De la înălțimea mea mă simt ca o pasăre”

Ivo Karlovici
Ivo Karlovici

Articol de , - Publicat sambata, 25 aprilie 2015 00:00

Așa se simte Ivo Karlovici, croatul în vîrstă de 36 de ani care privește lumea de la 2,11 metri

A inclus pentru prima dată în programul său BRD Năstase-Țiriac Trophy. Nu jucase încă nici un turneu pe zgură anul acesta, a venit aici din State și, în interval de cîteva zile, a trecut de la frig, 10 grade Celsius și ploaie la vremea de ieri, mult mai asemănătoare celei pe care o lăsase în urmă. A trecut un tur, dar ieri a pierdut, în sferturile de finală. Înainte de asta, a vorbit despre momentele grele ale carierei și despre ceea ce îl îndeamnă să meargă mai departe, cu rezultate bune, la o vîrstă la care alții au renunțat de mult la tenis.

- Ivo, ce te-a făcut să vii la București?
- Am auzit multe lucruri bune despre turneu. Urma să fie primul meu concurs pe zgură de anul acesta și m-am gîndit că ar fi potrivit să vin aici.

- Îți amintești cînd ai fost cel mai recent pentru întîia dată într-un loc?
- Probabil că în urmă cu 5 ani, cînd am mers în Jamaica, dar în vacanță. A fost foarte drăguț.

- O curiozitate: pe profilul tău a apărut multă vreme înălțimea de 2,08 m, apoi s-a schimbat în 2,11. Cum e corect?
- Datele inițiale figurau de cînd eram mai mic. Apoi, m-au măsurat din nou cei de la ATP, acum cîțiva ani. 2,11 e bine.

- Cum se vede lumea de acolo?
- (zîmbește) Uneori mă simt ca o pasăre, privesc totul de sus.
- Dacă serviciul e cea mai bună lovitură a ta, a doua care este?
- Forehand-ul.

"E bine cînd începi să cîștigi bani"

- Ai avut un început dificil de carieră, cu multe lipsuri, momente de cumpănă. Cînd ai simțit că lucrurile încep să devină mai ușoare?
- Asta se întîmplă cînd începi să cîștigi bani. Atunci îți poți angaja un antrenor pentru tot anul, apoi chiar o echipă, stai la hoteluri mai bune, mănînci mai bine. E greu însă cînd vii dintr-o țară ca a mea, unde federația nu te ajută aproape deloc. În alte părți e mai ușor să răzbești, ți se pun la dispoziție antrenori, wild card-uri...

- Ai început să primești mai multă atenție în 2003, după ce l-ai învins pe Lleyton Hewitt la Wimbledon?
- Da, de acolo am adunat și eu mai multă încredere. Totul se schimbă în bine cînd urci în clasament, mai ales cînd intri în Top 100.

- Ai 36 de ani, recent ai cîștigat al 6-lea titlu al carierei, anul trecut ai jucat 4 finale, cum e să dai încă mari bătăi de cap adversarilor?
- (zîmbește) Fizic, mă simt foarte bine, foarte puternic, mă și pregătesc în mod special pentru asta. Eram mai fragil, probabil, cînd aveam 28 de ani. În plus, eu am început mai tîrziu decît alții, am intrat între primii 100 la 24 de ani. Nu-mi place să cedez și asta mă ajută mult. Am motivație, de aceea continuu. Nu știu cît timp, dar deocamdată continuu.

A treia semifinală din 2015

Primul sfert de finală de la BRD Trophy s-a disputat ieri între Jiri Vesely, favorit numărul 7, și Ivo Karlovici, cap de serie 3. Cehul, în vîrstă de 21 de ani, a continuat forma bună arătată de la începutul anului, cînd a cucerit, la Auckland, primul titlu al carierei. A izbutit, de asemenea, o semifinală pe zgură, la Casablanca, iar acum a ajuns la a treia prezență între primii patru la un turneu din acest an. Vesely a fost stabil pe serviciul său ieri, a lovit solid din spatele terenului și a avut reacții bune la bombele trimise de croat cu prima minge, impunîndu-se cu 6-4, 6-4. "Am avut încredere, am rămas pozitiv și am învățat o lecție din precedenta întîlnire cu el, cea de la Dusseldorf, de anul trecut. Eram pregătit să joc două sau trei tie-break-uri, dar mă bucur că am reușit să convertesc mingile de break atunci cînd s-au ivit. Trebuie să crezi că poți returna serviciul lui, asta te ajută", a explicat Jiri, numărul 46 mondial.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close