SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Jannik Sinner sau Carlos Alcaraz? Darren Cahill vorbește despre noul superstar de care tenisul actual are nevoie

Jannik Sinner sărbătorind cu echipa sa Foto: Guliver/GettyImages
Jannik Sinner sărbătorind cu echipa sa Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 18:50 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 18:55

Antrenorul australian Darren Cahill, 58 de ani, crede că tenisul masculin are deja câteva personalități puternice din valul nou, numindu-i în primul rând pe Jannik Sinner și Carlos Alcaraz. „Treaba noastră este să-l ținem în priză pe Jannik”, a subliniat el.

Schimbarea de gardă din tenisul masculin s-a simțit pregnant după ediția 2024 a primului turneu de Mare Șlem al anului. Cu Novak Djokovic, 36 de ani, eliminat clar în semifinale de Sinner, a ieșit din cursă legenda concursului de la Antipozi.

În distribuția sferturilor de finală, sârbul a fost cel mai vârstnic, ceilalți 7 jucători prezenți în faza respectivă având între 20 și 27 de ani.

Iar învingătorul, Jannik Sinner, are 22 de ani, împliniți pe 16 august 2023.

Unul dintre antrenorii italianului, Darren Cahill, a fost întrebat după finală, în contextul în care tenisul plânge după un nou superstar, dacă acesta poate fi tânărul italian.

Darren Cahill: „Carlos este similar cu Jannik, au o rivalitate prietenoasă”

„Așa cred. Dar mai cred că în acest moment tenisul are câteva vedete. Carlos este similar cu Jannik atât prin stilul de joc și nivelul de entuziasm pe care îl pun în ceea ce fac, cât și prin personalitățile lor și simpatia pe care o atrag”, a declarat reputatul antrenor australian într-o conferință de presă.

„În afara terenului sunt incredibil de asemănători. Se simpatizează unul pe altul, au o rivalitate prietenoasă”, a punctat Cahill. „Amândoi se luminează când joacă unul împotriva celuilalt. Și nu cred că vreunul dintre meciurile lor de până acum a fost plictisitor”.

Jannik Sinner sau Carlos Alcaraz? Darren Cahill vorbește despre noul superstar de care tenisul actual are nevoie
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner în 2023, la ATP Finals de la Torino Foto: Imago

Timp de 20 de ani, trioul Novak Djokovic-Rafael Nadal-Roger Federer a acaparat cele mai mari recompense ale tenisului în ce privește titluri, performanțe, recorduri. Au făcut-o ca tineri jucători, dar au fost capabili să-și prelungească dominația și mult după 30 de ani.

Cu Federer retras din 2022, Nadal îndreptându-se în aceeași direcție, Nole a rămas singur în duelul inegal numeric cu tinerii. „Cred că sunt câteva personalități cu adevărat interesante în tenis în acest moment”, opinează Cahill, cel care i-a dus spre poziția de lider mondial pe Lleyton Hewitt, Andre Agassi și Simona Halep, în ordine cronologică.

„Este important ca ei să continue să câștige. Să facă ceea ce a făcut Jannik la Melbourne, să arate acea față a generației noi care luptă până la capăt. Să-și facă un nume propriu. Jannik a reușit. Carlos a făcut-o deja de două ori, iar meciul pe care l-a jucat la Wimbledon pentru a-l bate pe Novak a fost o performanță specială”.

11titluri a cucerit până acum Jannik Sinner, între care unul de Mare Șlem și un Masters 1000, disputând alte 4 finale din 2020 și până în prezent

Darren Cahill: „Treaba noastră este să îl ținem motivat”

Revenind la sportivul pe care îl pregătește, alături de „titularul” Simone Vagnozzi, din iulie 2022, a asigurat că „treaba noastră este să ne asigurăm că rămâne motivat, în priză.

Este început de an, un an lung, și este important să se bucure de acest moment. Când va reveni însă pe teren, vom încerca să-l menținem în această stare mintală bună, astfel încât să câștige în continuare”, a conchis antrenorul australian.

Citește și: 

„Cine e acest tip slăbuț, care are spectatorii alături de el?” » Detaliul observat la Jannik Sinner, campionul de la Australian Open + Amănunt despre Darren Cahill
AUSTRALIAN OPEN
„Cine e acest tip slăbuț, care are spectatorii alături de el?” » Detaliul observat la Jannik Sinner, campionul de la Australian Open + Amănunt despre Darren Cahill
Jannik Sinner, campion de Grand Slam în premieră: „Mi-aș dori ca tot mai mulți copii să simtă că asemenea libertate este posibilă”
AUSTRALIAN OPEN
Jannik Sinner, campion de Grand Slam în premieră: „Mi-aș dori ca tot mai mulți copii să simtă că asemenea libertate este posibilă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  29 Ianuarie 2024, 10:54

Bravo Darren ! Un antrenor f bun, un om corect.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează