SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

FOTO + VIDEO Jannik Sinner - Novak Djokovic 3-6, 3-6 » Nole a scris din nou istorie! A șaptea oară câștigător la Turneul Campionilor

Novak Djokovic - Jannik Sinner // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Novak Djokovic - Jannik Sinner // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 20:59 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 22:08

Novak Djokovic (36 de ani, locul 1 ATP) a devenit jucătorul cu cele mai multe trofee la Turneul Campionilor, șapte, depășindu-l pe Roger Federer. Sârbul l-a învins în finala ediției din acest an pe Jannik Sinner (22 de ani, #4 ATP) cu 6-3, 6-3.

„Am avut un sezon aproape perfect în turneele de Mare Șlem, iar acest lucru este cel mai important pentru mine. Închei anul drept lider mondial, mi-am atins toate obiectivele, am doborât multe recorduri, am făcut istorie în sport. Sunt mulțumit de acest sezon, dar sper să-l încoronez cu trofeul de la Torino”, a spus Novak Djokovic înainte de duelul din finală cu Jannik Sinner. 

Într-adevăr, a fost un an extraordinar pentru Novak care la 36 de ani a fost prezent în toate cele patru finale de Grand Slam, pierzând-o doar pe cea de la Wimbledon în fața lui Carlos Alcaraz.

24 de trofee de Mare Șlemare în palmares Novak Djokovic, fiind jucătorul cu cele mai multe victorii în astfel de turnee

În finala de la Torino, a intrat având drept motivație înfrângere din grupe, atunci când italianul l-a învins după trei ore și zece minute. Sinner l-a ajutat apoi pe sârb să se califice în semifinale, trecând de Holger Rune. Nole a profitat de această șansă și a evoluat din ce în ce mai bine, ajungând la un nivel înalt de joc în ultimul act.

+5 FOTO

VIDEO. Novak Djokovic, perfect în primul set cu Sinner

Înainte de confruntarea cu sârbul, Sinner cedase doar două game-uri pe propriul serviciu, același număr pe care l-a pierdut doar în primul set al confruntării. Djokovic a fost extrem de concentrat și nu a lăsat nimic la întâmplare. În 38 de minute i-a descompus jocul lui Jannik, impunându-se cu 6-3. Nole a fost agresiv, precis la serviciu și ascuțit în lovituri.

Novak a mai făcut o declarație de forță la începutul setului al doilea, când a făcut din nou break și s-a dus imediat la 2-0. Fără să arate vreo emoție negativă pe chip, Sinner le-a adunat pe toate în jocul său. 

Fanii italieni din tribune au încercat să-l ridice din abisul în care picase și acest lucru a funcționat în game-ul al treilea, când Jannik a reușit câteva lovituri câștigătoare, salvându-se in extremis din situații dificile.

+5 FOTO

Djokovic și-a continuat defilarea la serviciu, nimic nu l-a perturbat, el ajungând la 3-1. Sinner a făcut apoi un game mai bun la serviciu și s-a apropiat la 3-2. Primele fisuri în jocul lui Nole s-au produs în game-ul următor, el anulând două mingi de break. 4-2 și Novak era aproape de al șaptelea trofeu la Turneul Campionilor. 

A urmat un game cu multe șuișuri și coborâșuri, sârbul devenind de câteva ori vocal. După 16 minute, opt egalități și două mingi de break salvate, italianul a reușit să facă 4-3. Novak a trăit doar puțin periculos, ajungând la 40-40, dar a făcut 5-3. O dublă greșeală a lui Sinner a sigilat partidă și Novak a putut sărbători.

Novak încheie anul 2023 cu șapte trofee, fiind jucătorul cu cele mai multe turnee câștigate în acest sezon. Sârbul a mai avut un sezon asemănător, cu patru finale de Mare Șlem, una pierdută la US Open, și cu trofeu la Turneul Campionilor, în 2015.

4.411.500 de dolarieste cecul pe care l-a primit Novak Djokovic pentru parcursul de la Torino

55 de victoriia adunat Novak Djokovic în acest sezon, suferind doar 6 înfrângeri

FINAL » Jannik Sinner - Novak Djokovic 3-6, 3-6

  • Set 2, game Sinner, 2-3: Pe fondul unei susțineri puternice din tribune, Jannik echilibrează, reușește să-și facă serviciul de două ori consecutiv și strânge scorul. 
  • Set 2, game Djokovic, 0-2: Novak este de neoprit. Liderul mondial a început setul secund cu un break la zero, apoi și-a făcut game-ul tot fără punct pierdut! 

  • Ora 19:52 - Novak Djokovic își adjudecă primul set, 6-3, după 38 de minute de joc. Un break reușit de sârb în momentul în care conducea cu 2-1 a făcut diferența în acest prim act.  
  • Ora 19:14 - A început meciul. Novak Djokovic servește primul. 

Rezumatul VIDEO al meciului din grupe dintre Jannik Sinner - Novak Djokovic

Tot din tenis: 

Rafael Nadal a făcut un anunț de impact: „Până acum, nu știam dacă voi mai juca vreodată tenis...”

Novak Djokovic, reacție genială, după ce Daniil Medvedev l-a numit plângăciosul Turneului Campionilor: „De ce m-ai ales pe mine, omule?”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  21 Noiembrie 2023, 00:46
Postat de Tormented pe 20 Noiembrie 2023, 22:12

Desigur ca poti si dovedii ceea ce scrii. Nu vreau sa cred ca esti doar un *** util.

Desigur ca pot dovedi! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Tormented
Tormented  •  20 Noiembrie 2023, 22:12
Postat de Dontlookbackwithanger pe 20 Noiembrie 2023, 00:00

Eu zic, sa ii transformi poza in icoana si sa te rogi la ea ca asa, poate, o sa ai si tu minte. E plin de alte intepaturi acest " Capra"( goat). Nu imi spune, ca la 40 ani joaca fara ajutoare! Hai ca faci vant degeaba!

Desigur ca poti si dovedii ceea ce scrii. Nu vreau sa cred ca esti doar un *** util.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  20 Noiembrie 2023, 00:01
Postat de armand pe 19 Noiembrie 2023, 22:47

Nu imi fac griji. ***!

Nu iti faci griji ca nu ai cu ce. De unde nu e, nici Domnul nu cere.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează