SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

Ce păcat! Jaqueline Cristian cedează la limită în prima finală a carierei! Românca, învinsă de Alison Riske după o bătălie teribilă

Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images +9   FOTO
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 22:35 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 01:45

Jaqueline Cristian (23 de ani, 100 WTA) a cedat la limită în prima finală a carierei, fiind învinsă greu de Alison Riske (31 de ani, 73 WTA), scor 6-2, 2-6, 5-7, în ultimul act al turneului de la Linz. 

Jaqueline Cristian, aflată în cel mai bun moment din acest an, a pornit fără pic de trac în prima finală a carierei. După câteva game-uri cu rol de acomodare, românca a preluat controlul în meci. Și-a impus stilul agresiv încă de la început și nu i-a oferit prea multe momente de respiro mult mai cunoscutei adversare

Jaqueline Cristian, prima reacție după finala de la Linz: „O săptămână pozitivă, mă bucur că am încheiat sezonul cu o finală”
WTA LINZ
Jaqueline Cristian, prima reacție după finala de la Linz: „O săptămână pozitivă, mă bucur că am încheiat sezonul cu o finală”

Fost #18 în lume, Alison Riske a rămas fără reacție în multe momente ale primei manșe, fiind deseori neputincioasă în fața loviturilor plasate excelent de româncă. Jaqueline a încheiat dominant primul set, 6-2 după 40 de minute.

Copy-paste după primul set

Românca a fost în „zonă” în prima parte a meciului, însă Riske și-a folosit experiența net superioară pentru a ieși din „vâltoarea” negativă ce-i învăluise jocul. Americanca a devenit mai periculoasă când și-a dat seama că nu mai are ce pierde, astfel că loviturile sale au căpătat mai multă dezinvoltură

În plus, Jaqueline Cristian a început să greșească mai mult, iar consecințele s-au văzut pe tabelă. 6-2 pentru Riske, tot după 40 de minute, un copy-paste după primul set, dar cu o altă câștigătoare.

Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
+5 FOTO

Jaqueline Cristian cedează la limită în prima finală a carierei, învinsă de Alison Riske după o bătălie teribilă

„Încolțită” de Riske, Cristian n-a avut încotro: și-a ridicat din nou nivelul în decisiv, suficient cât să fie din nou combativă, însă prea puțin pentru a pune mâna pe victorie. Susținută de un serviciu ce a scos-o din mai toate situațiile complicate, Riske a ieșit învingătoare la finalul bătăliei aprige din decisiv. 

Jaqueline a revenit din câteva situații-limită, însă n-a mai găsit resurse și pentru prelungirile setului. Un game modest la serviciu i-a fost fatal româncei, care a cedat la limită, 5-7. Cu puțin timp înainte, jucătoarea din România condusese cu 5-4, însă n-a fost suficient de inspirată pentru a închide meciul. 

74e locul pe care-l va ocupa Jaqueline Cristian de luni, cea mai bună poziție a carierei, ea începând săptămâna de la Linz pe 100

Jaqueline Cristian rămâne cu o săptămână de neuitat la turneul austriac, cu multe perspective îmbucurătoare pentru viitor, dar și cu cea mai bună clasare a carierei: începând de luni, va fi pe locul 74 WTA.

Mesajul lung, scris din inimă de Simona Halep la miezul nopții: dezvăluie o dramă în familie și momentele grele din 2021
MESAJ
Mesajul lung, scris din inimă de Simona Halep la miezul nopții: dezvăluie o dramă în familie și momentele grele din 2021

Jaqueline Cristian - Alison Riske 6-2, 2-6, 5-7

  • 5-7, Game, Set, Meci Riske. Americanca își face serviciul și închide partida, obținând titlul #3 al carierei. 
  • 5-6, Break Riske. Jaqueline face un game îngrozitor pe propriul serviciu, iar Alison Riske obține un break de o importanță capitală. Jucătoarea din Pittsburgh, Pennsylvania va servi pentru a închide partida.
  • 5-5, Game Riske. Tensiune greu de gestionat în finala de la Linz. Cele două jucătoare merg umăr la umăr. Este 5-5, după un game în care Jaqueline n-a fost deloc departe să obțină victoria.
  • 5-4, Game Cristian! Revenire magnifică a jucătoarei noastre. Condusă cu 0-40, Jaq reacționează exemplar, salvează fiecare mingi de break a americancei și trece în față. Riske va servi imediat pentru a rămâne în meci.
  • 4-4, Break Cristian! Jaqueline rezistă eroic în fața multiplelor mingi de game ale americancei. A fost, probabil, cel mai spectaculos game din meci, cu fiecare minge jucată până la ultima picătură de energie. Jaqueline egalează și urmează la serviciu.
  • 3-4, Break Riske. Ce păcat! Riske reușește un nou break, după un game extrem de intens, în care cele două au lovit la limită. Românca încearcă să forțeze la minge de break, dar mingea se duce afară și Riske e iar la conducere. 
  • 3-3, Game Cristian. Bravo, Jaq! Românca nu abandonează lupta și rămâne ancorată la miza partidei. Mult mai important, își ia imediat înapoi break-ul, la capătul unui game ce a adus aminte de evoluția din primul set.
  • 2-3, Break Riske. Românca pierde un game deosebit de important în economia partidei, în care nu a servit deloc cu primul serviciu. Americanca trece în față și e favorită acum la câștigarea partidei. 
  • 2-2, Game Riske. Jaqueline presează la retur, dar e trădată de câteva erori neforțate. Cele două merg cap la cap în decisiv.
  • 2-1, Game Cristian. Jaqueline face un game extrem de solid, servește mult mai bine decât în precedentul set și revine la conducerea partidei.
  • 1-1, Game Riske. Americanca îi dă replica jucătoarei din România și câștigă la zero pe propriul serviciu, într-un game în care a reușit nu mai puțin de trei ași. În total, Riske are 6 ași în partidă.
  • 1-0, Game Cristian. Jaqueline servește prima în manșa decisivă, iar începutul e unul decisiv. Românca își face serviciul, o „pastilă” excelentă de moral după pierderea setului secund.

  • 2-6, Game Riske. Mergem în decisiv! Alison închide un set secund pe care l-a dominat în totalitate. Americanca profită și de pasivitatea apărută în jocul româncei și închide manșa la doi, după 40 de minute de tenis într-o singură direcție. 
  • 2-5, Break Riske. Jaqueline trece printr-o criză de soluții, vizibilă cel mai bine în scorul de pe tabelă. Riske mai face un break, iar soarta setului secund pare stabilită.
  • 2-4, Game Riske. Condusă cu 0-30, americanca izbutește o revenire importantă și își adjudecă game-ul. 
  • 2-3, Game Cristian. Jaqueline vine cu un răspuns pe măsură și își face serviciul cu multă ușurință. 
  • 1-3, Game Riske. Creștere vizibilă în jocul lui Alison Riske, care se distanțează în manșa secundă după un game solid reușit pe propriul serviciu. 
  • 1-2, Break Riske. Jucătoarea din Statele Unite își dă seama că nu mai are prea multe lucruri de pierdut și începe să pună mai multă presiune la retur. Insistențele americancei sunt răsplătite cu break.
  • 1-1, Game Riske. Americanca încearcă să-și revină după pierderea primului set. Riske pune capăt seriei nefaste, însă Jaqueline continuă să fie amenințătoare.
  • 1-0, Game Cristian. Vine și al cincilea game consecutiv câștigat de Jaqueline Cristian, care începe cum nu se poate mai bine și setul secund.
  • A început manșa secundă, cu Jaqueline Cristian la serviciu.
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Sursă foto: Imago Images
+5 FOTO

  • 6-2, Break, Set Cristian. Jaqueline mai câștigă o dată pe serviciul lui Riske și își adjudecă primul set. Românca a fost la cârma primului set, pe care l-a dominat în întregime.
  • 5-2, Game Cristian. Românca iese cu bine dintr-un game extrem de dificil, în care a avut de înfruntat o minge de break a jucătoarei din Statele Unite. Jaqueline o anihilează cu mult tact și închide apoi game-ul.
  • 4-2, Break Cristian. Jaqueline traversează cele mai bune momente din această partidă și reușește să facă break. Din ce în ce mai sigură pe jocul său, românca se impune la zero pe serviciul americancei și ia o opțiune serioasă pentru câștigarea primei manșe. 
  • 3-2, Game Cristian. Jaqueline trece din nou la conducerea partidei. Românca încearcă să lovească decisiv aproape fiecare minge și o forțează pe Riske să greșească. 
  • 2-2, Game Riske. Jaqueline lovește agresiv, își asumă multe riscuri, dar pierde la limită un game în care a beneficiat inclusiv de o minge de break.
  • 2-1, Game Cristian. Reprezentanta noastră își face serviciul, la capătul unui game în care a fost în permanență în control. Sunt semnale pozitive din partea româncei, care pare să fi scăpat de tracul prezenței în prima finală a carierei. 
  • 1-1, Break Cristian! Excelentă recuperarea jucătoarei noastre. Condusă cu 0-40, Jaqueline are răbdare și izbutește să egaleze, iar mai apoi să facă break-ul. Ultima lovitură din game, un forehand excelent plasat, indică cel mai bine nivelul de încredere la care se află românca în acest moment.
  • 0-1, Break Riske. Americanca începe mai hotărătă partida. Își procură rapid trei mingi de break, toate salvate de Jaqueline. Urmează însă alte momente bune de joc pentru Riske, care se impune pe serviciul româncei.
  • Start în finala de la Linz! Jaqueline Cristian servește prima. 
  • Cele două jucătore se află la încălzire, iar finala va începe în scurt timp!

„Un an lung, bun și frumos” » Raluca Olaru, rezervă la dublu la Turneul Campioanelor, e în căutare de parteneră pentru 2022
INTERVIU
„Un an lung, bun și frumos” » Raluca Olaru, rezervă la dublu la Turneul Campioanelor, e în căutare de parteneră pentru 2022

5 jucătoare românesunt în această săptămână în Top 100: Halep (22), Cîrstea (37), Begu (60), Ruse (83) și Cristian (100)

Citește și alte știri din tenis:

Mesajul lung, scris din inimă de Simona Halep la miezul nopții: dezvăluie o dramă în familie și momentele grele din 2021

„Un an lung, bun și frumos” » Raluca Olaru, rezervă la dublu la Turneul Campioanelor, e în căutare de parteneră pentru 2022

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
sextus
sextus  •  14 Noiembrie 2021, 16:37
Postat de robotucigas pe 13 Noiembrie 2021, 16:25

Țepeș dacă se întoarce, ***. Tu în primul rand te iei de cine nu trebuie. Fata a făcut ce a putut și cum a putut. Sa ne gândim cum se antrenează copii la noi, sa ne gândim ca după ce câștigă ceva la mondiale sau jocurile olimpice politicul își bate joc De ei. Asta este treaba, dacă de mic nu ai condițiile necesare, vei fi modest. De asta și fotbaliști sunt așa, uni buni nu au loc de cei ce plătesc. Politicul face tot, el ar putea debloca criza din sport. Dar cum noi votam toți hoți, nu mai avem în veci șansă să ne revenim iar noi ne luam de o fetiță ca nu poate. A ajuns acolo, bravo ei și o felicităm. Asa poate o motivăm sa fie mai bună. Dar cum să fie mai buna când vede ce scrie în prostănac ca tine. Suntem supărați o perioadă, dar nu ne batem joc în cuvinte tâmpite de ei. Asa cum sunt, sunt ai noștri. Tot cautam alinare în copii născuți afara ca fac ei mai multe, și tot de ele avem parte. Iubiți sportivi, încurajați și nu mai fiți nesimțiți cu ei. Văzând ca sunt încurajați vor fi și mai buni. Sa nu uitam de halep care avea susținători mereu după ea și făcea minuni. Când se simțea singura adesea pierdea. Dar ce știe romanul când critica, iar canapeaua de sub el urla de durere la ce greutate aveți. Este ușor sa faci rău, sa faci bine este fff greu

tocmai, ca nu de ea ma luam... oricum, m-am oprit din citit la primul dezacord...

robotucigas
robotucigas  •  13 Noiembrie 2021, 16:25
Postat de sextus pe 13 Noiembrie 2021, 03:51

La cat de tari suntem noi rumanii, daci ca brazii, in cea mai frumoasa tara de pe pamant cu cei mai destepti oameni specialisti in toate fara sa mergem macar la scoala sau in cel mai bun caz, la o fabrica de diplome, cum ajungem noi astia cei mai tai, loseri la toate !? Ne bat marxistii astia slabi de inger, afemeiati, vaccinati, LGBTQisti si politically corecti de ne asculta cu urechea, pe noi dacii falnici cei mai macho din lume !! WOW

Țepeș dacă se întoarce, ***. Tu în primul rand te iei de cine nu trebuie. Fata a făcut ce a putut și cum a putut. Sa ne gândim cum se antrenează copii la noi, sa ne gândim ca după ce câștigă ceva la mondiale sau jocurile olimpice politicul își bate joc De ei. Asta este treaba, dacă de mic nu ai condițiile necesare, vei fi modest. De asta și fotbaliști sunt așa, uni buni nu au loc de cei ce plătesc. Politicul face tot, el ar putea debloca criza din sport. Dar cum noi votam toți hoți, nu mai avem în veci șansă să ne revenim iar noi ne luam de o fetiță ca nu poate. A ajuns acolo, bravo ei și o felicităm. Asa poate o motivăm sa fie mai bună. Dar cum să fie mai buna când vede ce scrie în prostănac ca tine. Suntem supărați o perioadă, dar nu ne batem joc în cuvinte tâmpite de ei. Asa cum sunt, sunt ai noștri. Tot cautam alinare în copii născuți afara ca fac ei mai multe, și tot de ele avem parte. Iubiți sportivi, încurajați și nu mai fiți nesimțiți cu ei. Văzând ca sunt încurajați vor fi și mai buni. Sa nu uitam de halep care avea susținători mereu după ea și făcea minuni. Când se simțea singura adesea pierdea. Dar ce știe romanul când critica, iar canapeaua de sub el urla de durere la ce greutate aveți. Este ușor sa faci rău, sa faci bine este fff greu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valyomanyd
valyomanyd  •  13 Noiembrie 2021, 13:26
Postat de Tihamér Takó pe 13 Noiembrie 2021, 08:03

Cristian a fost scoasa din turneu chiar in calificari ! A fost rechemata ca LL...dupa acest noroc orb, a ajuns in finala cu un al doilea noroc , prin retragerea Halepovei...ar fi fost culmea sa castige si turneul...Zeii tenisului au facut un pic de ordine in finala !

Asa e ma prostea. tot zeii tenisului au ajutat-o s-o elimine pe Kudermetova !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează