SPORTURI  »  TENIS  »  WTA 125 ROUEN

Jaqueline Cristian este în sferturi de finală la WTA125 Rouen

Jaqueline Cristian / Foto: Imago Images
Jaqueline Cristian / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 19:07 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 23:22

Jaqueline Cristian (25 ani, #100 WTA) a trecut, miercuri, în optimi de finală la Rouen de Celine Naef (18 ani, #122 WTA) cu 6-4, 4-6, 6-3.

Jaqueline Cristian continuă seria de turnee WTA 125 pe care a avut-o în această toamnă și după Bari, București și Parma, ea evoluează în această săptămână la Rouen, pe hard. 

Românca în vârstă de 25 de ani, care a revenit în Top 100, este în sferturi de finală.

Jaqueline Cristian, duel cu favorita principală

Ea a învins-o, miercuri, în „optimi" pe  Celine Naef din Elveția cu 6-4, 4-6, 6-3. Cristian, cap de serie 7 în turneul din Franța, o va întâlni pentru un loc în penultimul act pe belgianca Greet Minnen, 26 de ani și 60 WTA, cea care este favorita principală a competiției de la Rouen.

 Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2022 la Australian Open, când s-a impus românca.

Jaqueline Cristian este la al cincilea turneu WTA 125 al sezonului, ea participând până acum la cele de la Gaiba (turul 1), Bari (sferturi de finală), București (semifinale) și Parma (sferturi de finală).

Săptămâna viitoare, românca va participa la Transylvania Open, turneu de categoria WTA 250 și care va avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca.

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus turneele WTA125 din 2012 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară cu cea din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

Anul acesta, calendarul conține 14 competiții de acest nivel, găzduite de Franța, Spania, Italia, câte 3, Columbia, Mexic, Croația, Suedia și România.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus în Spania, respectiv Iași și Parma.

3.478 de euroși 29 de puncte este recompensa pentru atingerea sferturilor de finală în turneul de la Rouen

Citește și:

Directorul turneului Australian Open face un anunț de ultimă oră: „Am vorbit cu Rafael Nadal, mi-a confirmat”
australian open
Directorul turneului Australian Open face un anunț de ultimă oră: „Am vorbit cu Rafael Nadal, mi-a confirmat”
Revenire spectaculoasă a lui Dimitrov » Bulgarul l-a învins pe Alcaraz după ce a pierdut primul set
TURNEUL DE LA SHANGHAI
Revenire spectaculoasă a lui Dimitrov » Bulgarul l-a învins pe Alcaraz după ce a pierdut primul set

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  12 Octombrie 2023, 12:42

E nr 100 WTA... cred ca ar putea juca mai des in turneele WTA. Ca nivel, acolo tinde, e important sa se bata cu jucatoare mai aproape de top. Probabil ca tinteste puncte pentru urcarea in clasament, sper ca are ca obiectiv si calificarea la JO, insa pana si in aceste turnee WTA 125, nu esti sigur ca ajungi departe, pe cand in WTA in mod cert se obtin mai multe puncte la victorii, e nivelul care trebuie tintit. E intr-o situatie mai dificila dupa lunga absenta, are momente cand arata ca o jucatoare de top 30-20 mondial si momente cand se vede de ce inca sta atat de rau in clasament.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Octombrie 2023, 21:03

un articol foarte bun ...oare de ce nu s comentarii aici ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează