SPORTURI  »  TENIS  »  WTA NUR-SULTAN

Jaqueline Cristian s-a oprit în semifinale la Nur-Sultan » Pe ce loc urcă după parcursul din Kazahstan

Jaqueline Cristian / sursă foto: @franck_malizia
Jaqueline Cristian / sursă foto: @franck_malizia

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 14:40 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 14:40

Jaqueline Cristian (23 de ani, locul 126 WTA) a fost învinsă astăzi de Alison Van Uytvanck (27 de ani, 89 WTA), scor 3-6, 3-6, în semifinala turneului de la Nur-Sultan (Kazahstan).

Aflată în cel mai bun moment al carierei, Jaqueline Cristian n-a mai putut trece și de Alison Van Uytvanck, favorita a doua de la Nur-Sultan. Jucătoarea din Belgia s-a impus în două seturi cu o desfășurare similară, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 18 minute. 

A fost prima semifinală a carierei pentru Jaqueline Cristian. Începând de luni, ea va urca pe locul 111 în clasamentul WTA.

Jaqueline Cristian: „Simona ne-a arătat că e posibil”

Jaqueline Cristian ocupă locul 111 în clasamentul WTA Live, având o urcare de 15 poziții după performanța remarcabilă de la Nur-Sultan. 

Jaqueline a vorbit pe parcursul săptămânii despre modul în care Simona Halep a inspirat noua generație din tenisul românesc: „Simona e cea care a început să ne arate că e posibil. Asta îți oferă încredere. E o jucătoare grozavă, mereu am încercat să învăț câte ceva de la ea”.

Final de drum pentru Gabi Ruse la Chicago

Gabriela Ruse (23 de ani, 98 WTA) s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA din Chicago. Jucătoarea noastră a cedat în două seturi în fața ucrainencei Elina Svitolina (27 de ani, 6 WTA), scor 3-6 3-6, după o oră și 47 de minute de joc.

După două victorii solide, cu Giorgi și Katerina Kolzova, Gabriela Ruse a dat în optimi peste Elina Svitolina, favorita unu a turneului din Chicago, aflat la cea de-a doua ediție disputată în acest an. Pe prima, disputată înainte de US Open, o câștigase chiar Elina Svitolina, astfel că Ruse a înfruntat o adversară serios familiarizată cu turneul.

În ciuda adversarului de calibru, Gabi Ruse a demonstrat și joi seara că e în plină ascensiune. I-a opus o rezistență serioasă Svitolinei, iar diferența s-a făcut doar la micile detalii. În primul set, partida a stat sub semnul echilibrului până la 3-3. Din acel moment, românca a făcut două game-uri mai slabe pe propriul serviciu, care i-au permis ucrainencei să-și adjudece prima secvență.

Gabi și-a reglat serviciul în setul secund, însă Svitolina a fost din nou, jucătoarea a făcut diferența în momentele cheie. Jucătoarea din Ucraina a izbutit singurul break din setul secund, câștigat tot la 3.

Citește și alte știri din tenis:

Final de drum pentru Gabi Ruse la Chicago » Înfrângere cu Elina Svitolina + o nouă urcare în clasament pentru româncă

Schimbare fundamentală la Australian Open? Anunțul făcut de Darren Cahill l-ar putea lăsa pe Novak Djokovic în afara turneului

EXCLUSIV Încă un „caz Emma Răducanu” » Jessica, nepoata cântărețului Dorel Livianu, visează să scrie istorie pentru Statele Unite: „Vreau să câștig US Open, o medalie olimpică și să fiu #1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  01 Octombrie 2021, 20:12

In timp ce Cristian a pierdut Niculescu a castigat la dublu si a ajuns in finala. Dar ce stie GSP ? Mai nimic !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează