SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU

Jaqueline Cristian zâmbește în Mallorca » Titlu și salt de 30 de locuri în clasamentul mondial

Jaqueline Cristian și echipa sa, cu trofeul de la Palmanova
Jaqueline Cristian și echipa sa, cu trofeul de la Palmanova

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 16:00 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 16:02

Jaqueline Cristian s-a impus în turneul ITF de la Palmanova, dotat cu premii de 25.000 de dolari, după o finală câștigată clar în fața Irinei Shymanovich, 6-4, 6-0

Soarele Mallorcăi și jocul bun s-au reunit pentru a-i oferi lui Jaqueline o săptămână excelentă, încheiată cu un un trofeu și multe zâmbete. Românca s-a impus în ultimul act fără să fie cu adevărat amenințată de adversara sa din finală, rusoaica Irina Shymanovich, 25 de ani, locul 221 WTA.

ALARMĂ! Numărul meciurilor suspecte de blat a crescut cu 34% față de anul precedent! TOP 10 țări „corupte”
STUDIU
ALARMĂ! Numărul meciurilor suspecte de blat a crescut cu 34% față de anul precedent! TOP 10 țări „corupte”

Jaqueline Cristian, dominantă în finală

Pe parcursul unei ore și 26 de minute, Cristian, 24 de ani, a valorificat 5 mingi de break din cele 7 avute și și-a cedat o singură dată serviciul, în primul set, când adversara a egalat la 3. A fost însă doar o mică fisură, astupată imediat de Jaqueline, favorita numărul 5 a turneului desfășurat la Academia Vilas din Palmanova, o stațiune cu 7.500 de locuitori din vestul insulei Mallorca. În actul secund, nu a mai lăsat însă niciun game.

Până în finală, ea avusese partide mai complicate în primele două tururi, când a avut nevoie de câte trei seturi pentru a se impune. Apoi lucrurile s-au legat din ce în ce mai bine, iar în semifinale Cristian a trecut de compatrioata Andreea Prisăcariu, care a avut și ea o săptămână bună, cu 6-3, 6-0.

7 titluri ITFîn turnee cu premii de peste 25.000 de dolari are în palmares Jaqueline Cristian, primul fiind cucerit în 2017, la Mamaia

Salt de 30 de locuri pentru Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian zâmbește în Mallorca » Titlu și salt de 30 de locuri în clasamentul mondial
Jaqueline Cristian zâmbitoare cu trofeul de la Palmanova

Titlul ITF cucerit în Spania îi aduce lui Jaqueline un salt de 30 de poziții în clasamentul mondial, de pe 204 pe 174, ea aflându-se încă într-o cursă de recuperare după lunga absență de anul trecut, cauzată de o teribilă accidentare la genunchi. Este al doilea trofeu ITF al ei din 2023, primul fiind obținut tot în această lună, în Slovacia, la Trnava, într-un concurs pe hard indoor dotat cu premii de 60.000 de dolari. 

58este locul cel mai bun ocupat de româncă în ierarhia mondială, la sfârșitul lunii ianuarie 2022

Irina Bara și Andreea Mitu, finală în Slovenia

Jaqueline Cristian zâmbește în Mallorca » Titlu și salt de 30 de locuri în clasamentul mondial
Irina Bara și Andreea Mitu arătând trofeele de finaliste

Duetul format din Irina Bara și Andreea Mitu a pierdut în ultimul act al turneului ITF de la Maribor (Slo), dotat cu premii totale de 40.000 de dolari. Româncele au cedat în finală cu 3-6, 2-6 în fața perechii cotate favorită principală a rusoaicelor Sofya Lansere și Anastasia Tikhonova. Irina și Andreea au avut cel mai greu meci în primul tur, când s-au impus cu 10-7 în supertiebreak, apoi nu au mai cedat niciun set până la meciul pentru titlu. Bara a concurat și pe tabloul de simplu, fiind cap de serie 7 și pierzând în turul secund în fața Tatianei Prozorova din Rusia. Acolo s-a aflat și Gabriela Ruse, învinsă din runda inaugurală de slovaca Rebecca Sramkova. 

Victor Cornea, aproape de Top 100

Perechea alcătuită din tenismanul român Victor Vlad Cornea şi croatul Franko Skugor a fost învinsă de cuplul german Constantin Frantzen/Hendrik Jebens, cu 6-2, 6-4, sâmbăta trecută, în finala probei de dublu a turneului challenger de la Biel/Bienne (Elv), dotat cu premii totale de 118.000 de euro. 

Cornea şi partenerul său s-au înclinat după o oră şi 12 minute. Cornea şi Skugor, care trecuseră anterior de favoriţii 1 şi 4, nu au reuşit să facă niciun break în finală, ratând toate cele trei oportunităţi. Perechea româno-croată s-a ales cu un cec de 4.050 de euro şi 60 de puncte ATP la dublu. Victor Cornea, locul 113, a făcut un pas important spre Top 100 ATP la dublu.

Citește și alte știri din sporturi

VIDEO Ion Țiriac, declarație incendiară la adresa COSR și MTS: „Au nenorocit tenisul! Totul din cauza ambițiilor unui paranoic” + Ce a spus despre cazul Simonei Halep

Francesco Bagnaia, victorios la Portimao, în prima cursă Sprint din istoria MotoGP!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10geo
10geo  •  26 Martie 2023, 16:38

GG Jaq!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează