SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LINZ

Jelena Ostapenko, jucătoarea începutului de an: 4 finale și 3 titluri » „Îmi plac lucrurile strălucitoare”

Jelena Ostapenko și trofeul strălucitor Foto: Upper Austria Ladies Linz
Jelena Ostapenko și trofeul strălucitor Foto: Upper Austria Ladies Linz

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 19:00 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 19:07

Letona Jelena Ostapenko, 26 de ani, #12 WTA, a câștigat al doilea ei titlu din acest an la simplu, în turneul WTA 500 de la Linz, reușind rezultate impresionante și la dublu în 2024

O singură jucătoare are deja două trofee în acest start de sezon și aceasta este, poate puțin surprinzător, Jelena Ostapenko. Letona în vârstă de 26 de ani s-a impus azi în turneul de la Linz, iar mai devreme, în a doua săptămână a lui 2024, câștigase la Adelaide.

De asemenea, a cucerit titlul la dublu la Brisbane alături de ucraineaca Liudmila Kichenok, cele două pierzând apoi în ultimul act de la Australian Open în fața lui Su-Wei Hsieh și Elise Mertens.

Un început furtunos de an pentru letona care uimea lumea tenisului în 2017, atunci când mărșăluia în triumf până la capăt pe traseul de la Roland Garros, învingând-o acolo pe Simona Halep.

Jelena Ostapenko, dominantă în finală

Finala de la Linz, împotriva Ekaterinei Alexandrova, a fost scurtă și clară: 6-2, 6-3, letona având ascendent în fața rusoaicei în ultimele lor trei înfruntări.

28de lovituri câștigătoare a reușit Jelena Ostapenko în finala de la Linz, adversara ei oprindu-se la 15

După ce se calificase în semifinale, letona mărturisea că trofeul oferit campioanei, împodobit cu cristale Swarowski, a captivat-o.

„Am văzut cât de frumos este și mi-am zis: «Wow, e ceva ce mi-aș dori foarte mult, am nevoie de el fiindcă îmi plac lucrurile strălucitoare»”, a spus Jelena în interviul de pe teren. Două zile mai târziu, îl avea în brațe.

„A fost o săptămână cu adevărat bună, am simțit că joc mai bine de la meci la meci”, a spus Ostapenko după finală.

„Este ceva uimitor că am câștigat deja două trofee anul acesta plus unul de dublu și am jucat finala de dublu de la Australian Open”, a punctat letona.

Sunt foarte fericită pentru felul în care joc anul acesta. Simt că sunt mai matură, mai încrezătoare cu jocul meu. Asta mă motivează să muncesc din greu și să revin în Top 10 – Jelena Ostapenko

Deocamdată, cu punctele de la Linz, ea urcă pe poziția a 11-a în ierarhia mondială. Cel mai bun loc atins de ea este 5, pe 19 martie 2018.

Statistică interesantă: Ostapenko a mai fost o dată în ultimul act al turneului austriac, în 2019, când a fost învinsă de o adolescentă în vârstă de 15 ani și jumătate, intrată pe tablou ca lucky loser: Coco Gauff.

Citește și: 

Naționala masculină de polo a României este văzută printre echipele care pot obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
Naționala masculină de polo a României este văzută printre echipele care pot obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris
Fostul coleg al lui Ayrton Senna e convins că a văzut un pilot mai bun decât brazilianul: „El este cel mai bun din toate timpurile!”
FORMULA 1
Fostul coleg al lui Ayrton Senna e convins că a văzut un pilot mai bun decât brazilianul: „El este cel mai bun din toate timpurile!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează