SPORTURI  »  TENIS  »  ȚIRIAC OPEN

Joao Fonseca, unul dintre puștii de viitor ai circuitului: „Nu trebuie să te avânți mai sus decât posibilitățile tale!”

Joao Fonseca în acțiune FOTO Raed Krishan
Joao Fonseca în acțiune FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2024 15:37 / Actualizat marti, 16 aprilie 2024 16:10

Joao Fonseca (17 ani, 276 ATP), beneficiar al unui wild car la Țiriac Open, l-a învins pe Lorenzo Sonego (28 de ani, 51 ATP) cu 7-6 (5), 7-5. Este a treia victorie în circuitul ATP a brazilianului, care e unul dintre reprezentanții brandului de echipament sportiv al lui Roger Federer.

Joao Fonseca face primii pași în circuitul ATP, iar pe harta lui carr începe să prindă contur este acum și Bucureștiul. Câștigător la US Open la juniori în 2023, Joao nu se grăbește și își calculează cu atenție opririle. Este la al patrulea wild card primit în acest an, dar a și refuzat unele, la Indian Wells și Miami.

Motivele sunt diverse, însă faptul că a acceptat această invitație s-a dovedit de bun augur pentru tânărul născut la Rio de Janeiro. A obținut al treilea succes în circuitul ATP, învingându-l pe zgura de la Năstase Marica Sport Club pe italianul Lorenzo Sonego (55 ATP).

Precedentele le reușise acasă, la turneul de la Rio, în fața lui Arthur Fils (36 ATP) și Christian Garin (88 ATP).

Joao a fost condus cu 4-1 în primul set, dar a revenit și a jucat consistent într-un meci în care a considerat că a arătat cea mai bună variantă a sa.

Abordare diferită

Tânărul, care în timpul turneelor își închide telefonul și nu intră pe rețelele sociale și care a decis să devină profesionist anul acesta, a fost alături de Iga Swiatek și Ben Shelton când Roger Federer și-a lansat marca de echipament sportiv.

Fonseca îl admiră pe Roger, dar încă nu l-a întâlnit. Nu vrea să fie numit „noul Kuerten", el vrea să fie Joao.

După meciul cu Sonego, Joao a venit în zona mixtă și a vorbit cu calm despre ce se întâmplase pe teren și despre cum își organizează cariera.

- Joao, a fost un meci în care adversarul tău a condus cu 4-1, dar ai reușit să întorci soarta acestui meci, cum a fost acolo, pe teren?
- El este un jucător talentat și am știut că trebuie să fiu foarte energic, să rămân pozitiv, pentru că și el este un jucător extraordinar la serviciu, iar la începutul meciului am fost puțin nervos și apoi mi-am făcut jocul, așa că sunt foarte mulțumit de modul în care mi-am atins nivelul în acest meci.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână
ȚIRIAC OPEN
Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

- Este a doua cea mai importantă victorie a ta în circuit, ai arătat cea mai bună variantă a ta?
- Da, deși la început am fost puțin nervos, așa că nu am putut să joc cel mai bine, am fost puțin tensionat, iar apoi am reușit să rămân pozitiv, cu energie și să îmi fac jocul.

„Totul merge perfect aici"

- Îți plac condițiile de aici?
- Da, este un pic însorit, locuiesc în Rio, așa că acolo e supercald, deci îmi place mai mult să joc într-un mediu călduros decât într-unul friguros. Îmi place atmosfera, publicul. Totul merge perfect aici, spectatorii îmi plac, îmi place experiența și vreau să merg cât mai departe și eu.

- Tenisul este un joc foarte dur, această victorie te-a durut cumva?
- Nu. Sunt aici cu fizioterapeutul meu, cu antrenorul meu de fitness și cu antrenorul meu și lucrăm foarte mult la fizicul meu, pentru că sunt încă tânăr și joc cu jucători de două ori mai mari decât mine, așa că trebuie să rămân sănătos și cred că sunt sănătos.Aș mai fi putut juca încă un set dacă era nevoie, dar sunt fericit și îmi urmez procesul de dezvoltare.

- Este adevărat că ai respins wild card-uri la Indian Wells, la Miami?
- Da, a fost o oportunitate pentru noi. Știam că este supertare să joci la un Master 1000, dar știam și că vreau să merg pas cu pas. Nu trebuie să te avânți mai sus decât posibilitățile tale! Aveam nevoie de pasul în care trebuia să evoluez în challenger-uri și a fost foarte bine pentru dezvoltarea mea să ajung într-o finală în Paraguay decât un tur sau două la un turneu de Masters 1.000. A fost mai important pentru mine și pentru dezvoltarea mea.

Citește și:

Francezul Rinderknech, nemulțumit de teren: „Îți dorești doar ca o săritură rea a mingii să nu fie de partea ta”
ȚIRIAC OPEN
Francezul Rinderknech, nemulțumit de teren: „Îți dorești doar ca o săritură rea a mingii să nu fie de partea ta”
Ce spune Thiago Seyboth Wild, învingător după o întorsătură dramatică la Țiriac Open
ȚIRIAC OPEN
Ce spune Thiago Seyboth Wild, învingător după o întorsătură dramatică la Țiriac Open

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  16 Aprilie 2024, 18:40

...un baiat bine sfatuit ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează