SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Încă un nume important și-a anunțat retragerea din tenis: „După 17 ani, e timpul să spun adio”

John Isner și una dintre cele mai importante finale jucate, cea de la Paris-Bercy, în 2016 / Sursă foto: Imago Images
John Isner și una dintre cele mai importante finale jucate, cea de la Paris-Bercy, în 2016 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 10:16 / Actualizat joi, 24 august 2023 10:58

Americanul John Isner, fost #8 ATP, a anunțat că turneul de Mare Șlem de la US Open va fi ultimul din carieră. La 38 de ani și jumătate, uriașul de 2.08 m a decis să pună punct unei călătorii întinse pe 17 ani. 

Cel mai important jucător american din ultimul deceniu - a încheiat în Top 20 în fiecare sezon între 2010 și 2019 - și-a anunțat retragerea prin intermediul unui mesaj publicat pe rețelele de socializare. Isner se va retrage la Flushing Meadows, în fața fanilor de acasă.

Scandal de proporții la US Open  » Un nume cunoscut, aproape să fie luat la bătaie în tribune: „Aici e New York, nu nenorocita de Serbia!”
US OPEN
Scandal de proporții la US Open » Un nume cunoscut, aproape să fie luat la bătaie în tribune: „Aici e New York, nu nenorocita de Serbia!”

„După mai bine de 17 ani în circuitul ATP, e timpul spun adio tenisului profesionist. Tranziția nu va fi una ușoară, dar sunt nerăbdător pentru fiecare secundă pe care o voi petrece cu familia mea minunată. US Open va fi ultima competiție la care voi lua startul.

Când am părăsit Universitatea din Georgia, în 2007, în niciun caz nu mi-aș fi imaginat că voi juca timp de 17 ani în circuit. Sunt mândru de ceea ce am reușit să realizez”, a transmis Isner. 

John Isner, carieră remarcabilă

Isner a cucerit nu mai puțin de 16 turnee de-a lungul carierei, cel mai important fiind Mastersul de la Miami, în care a triumfat în 2018 în fața lui Alexander Zverev

Americanul a mai disputat alte patru finale în întrecerile de categorie Masters 1000, toate pierdute (Indian Wells 2012, Cincinnati 2013, Paris 2016 și Miami 2019.

În turneele majore, cel mai bun rezultat a fost atins în urmă cu cinci ani, la Wimbledon, când a ajuns până în semifinale. Avea să fie învins dramatic de Kevin Anderson, după o partidă care a durat 6 ore și 36 de minute. 

A fost al doilea cel mai lung meci din istoria turneului londonez, iar celălalt „maraton” de la Londra îl avea protagonist tot pe Isner. În 2010, acesta îl învingea pe Nicolas Mahut în celebrul meci de 11 ore și 5 minute, întins pe trei zile.

22.270.428 milioane $a acumulat John Isner din premii de-a lungul carierei

Isner e intrat definitiv în istoria tenisului, fiind lider într-un top remarcabil, cel al așilor serviți în toată cariera. Până pe 14 august 2023, colosul din Carolina de Nord reușise nu mai puțin de 14.411 ași, cu peste 700 în fața lui Ivo Karlovic. 

Citește și alte știri din tenis:

Francezii înaintează o nouă variantă în „cazul Simona Halep”: „A încercat să influențeze autoritățile”

VIDEO Scandal de proporții la US Open » Un nume cunoscut, aproape să fie luat la bătaie în tribune: „Aici e New York, nu nenorocita de Serbia!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
81mada
81mada  •  24 August 2023, 21:08

Cand l am vazut prima data am avut impresia ca nu stie sa joace tenis, servea si atat, au trecut anii si a ajuns mai sus decat ii permitea conditia, bravo lui! Pacat ca se retrage si mai rau ca noi imbatranim…

danglumetu
danglumetu  •  24 August 2023, 17:21

daca si ''ciomagarul'' asta ramine in istoria tenisului...

parachioara5
parachioara5  •  24 August 2023, 11:40

...sa se apuce de baschet ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează