SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2018

JUAN MARTIN DEL POTRO. Cine îl oprește?! Jucătorul "nevăzut" care îi înspăimântă pe Federer, Nadal și Djokovic la US Open: "Fac lucruri de negândit!"

Juan Martin del Potro, foto: reuters +1   FOTO
Juan Martin del Potro, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 03 septembrie 2018 09:06

Toată lumea tenisului se concentrează pe duelurile clasice dintre Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, dar argentinianul Juan Martin del Potro face victimă după victimă la US Open și pare în forma care i-a adus titlul în 2009.

În vârstă de 29 de ani și clasat pe locul 3 mondial, DelPo a mai făcut o victimă cu nume în această dimineață, pe croatul Borna Coric, unul dintre cei mai talentați jucători din noua generație, la doar 21 de ani, scor 6-4, 6-3, 6-1.

Poate ce a impresionat cel mai tare a fost modul în care Juan Martin del Potro a câștigat, cu procentaj de 81% puncte câștigate pe primul serviciu, 6 gameuri adjudecate la rând și 6 breakuri confirmate.

Trecut prin ani de accidentări, Del Potro pare revenit la forma care l-a făcut să câștige US Open în 2009, într-o finală electrizantă, de 5 seturi, cu Roger Federer.

"Brusc, mi-am revenit"

"Cred că ce a fost mai rău a trecut. Am reușit lucruri de negândit pentru cineva cu seria mea de accidentări. Mulți îmi spun că e ca într-un film, având în vedere prin ce am trecut și cât de aproape am fost să mă las de tenis. Și brusc, acum m-am întors. Încerc să fiu puternic mental în fiecare zi, pentru a-mi gestiona și corpul", a explicat argentinianul.

În sferturile de finală, Del Potro va juca împotriva americanului John Isner, unul dintre cei mai buni jucători de serviciu din circuit, 33 de ani și loc 11 ATP. Del Potro îl conduce pe Isner cu 7-4 în confruntările directe, dar a pierdut ultimele două meciuri disputate pe hard.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
bodrin
bodrin  •  03 Septembrie 2018, 11:38

Del Potro a fost întotdeauna un jucător interesant și valoros. Spre finalul turneului, însă, de obicei se cam stinge...

cneius
cneius  •  03 Septembrie 2018, 09:56

Acum adevarul este ca si redactorii gsp ma cam înspăimântă dar cred ca voi supravietui...

zorrozabal
zorrozabal  •  03 Septembrie 2018, 09:50

Nu e decat un "ciomagar"!alaturi de Cilici,Anderson,Sam Querrey,Wawrinka si Isner!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează