SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Judy Murray, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Fed al Marii Britanii, a vorbit despre calităţile Simonei Halep: ”E de temut pe orice suprafaţă"

Articol de , - Publicat luni, 23 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 23 iunie 2014 00:07

Românca va debuta la Wimbledon mîine, împotriva Telianei Pereira din Brazilia. Mama lui Andy Murray spune că jocul finalistei de la Roland Garros e unul care se potriveşte şi pe iarbă


Simona Halep a fost primită cu braţele deschise la Wimbledon. Faţă de anul trecut, cînd prezenţa ei a fost foarte puţin remarcată, anul acesta ea s-a aflat printre numele mari care au fost prezente sîmbătă la o conferinţă de presă înainte de turneu. Roger Federer, Maria Şarapova, Rafael Nadal, Serena Williams, Novak Djokovici au luat, pe rînd, loc în sala principală de la All England Club. Cu zîmbetul pe buze, Simona a vorbit despre multe lucruri.

Moira Gordon de la The Scotsman, ziar scoţian, i-a consemnat cuvintele şi apoi le-a completat cu părerea lui Judy Murray, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Fed a Marii Britanii şi mama lui Andy Murray. "Am venit aici cu multă încredere în forţele mele, dar tot vreau să o iau meci cu meci pentru că e o suprafaţă pe care e greu de jucat", a spus Simona. "Stă jos pe picioare, ceea ce e important pe iarbă. Joacă foarte consistent de pe linia de fund a terenului şi e mult mai agresivă ca în trecut. E greu să-i înfrîngi rezistenţa. Cu puţine jucătoare în circuit capabile să joace bine pe toate suprafeţele, Halep a dovedit că indiferent că e zgură, hard sau iarbă, e cineva de temut", a spus Judy Murray. Lucru dovedit de faptul că în 2013 românca a fost singura care a reuşit să cîştige pe toate suprafeţele şi la ultimele trei turnee de Mare Şlem a ajuns în săptămîna a doua.

S-a obişnuit cu succesul
"Obişnuia să fie foarte agitată cînd se afla în faţa unei situaţii importante, dar acum nu mai este cazul. Are mare încredere în ea şi s-a obişnuit deja cu aşteptările şi admiraţia din ţara sa. E tăcută şi modestă, de aceea s-a familiarizat greu cu această latură a succesului", a completat Judy. Ea a mai spus că o parte din creşterea româncei i se datorează antrenorului Wim Fissette: "A crescut imens de cînd lucrează cu el. Simona e bine pregătită fizic şi întîlneşte devreme mingea".

După cîteva antrenamente la Wimbledon, Halep se simte bine şi e nerăbdătoare să intre pe teren. "Îmi place să joc pe iarbă pentru că mingile vin repede înapoi, iar jocul e mai rapid decît pe zgură sau hard. Trebuie să mă mişc mai bine, să stau jos pe picioare, să fiu foarte rapidă. Să fiu agresivă, să stau aproape de linia de fund a terenului şi să deschid unghiurile pentru că e foarte important să o faci pe adversară să alerge mult. De asemenea, am nevoie să servesc mult mai bine. Sînt multe lucruri de pus la punct pentru a reuşi pe iarbă, dar mă simt bine şi sper să ajung cît mai departe la Wimbledon", a spus românca.

În cele trei ocazii precedente în care a mai jucat la All England Club, ea a reuşit de două ori să treacă în turul al doilea, în 2011 şi 2013. Chiar dacă a fost învinsă de Serena Williams, respectiv Na Li, Simona a izbutit să le ia măcar un set. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi în 2013, cînd a fost învinsă în primul tur de Anabel Medina Garrigues.


"Sînt sută la sută din punct de vedere fizic"
Simona Halep consideră că nu mai are nici o problemă de ordin fizic, chiar dacă săptămîna trecută a fost nevoită să se retragă în turul al doilea din turneul de la s-Hertogenbosch. "Am fost foarte obosită mai mult mental, dar şi fizic. Apoi a venit şi problema cu muşchii contractaţi, dar acum mă simt bine. Am avut parte de o recuperare bună, am lucrat în fiecare zi cu fizioterapeutul. Acum cred că sînt sută la sută din punct de vedere fizic", a spus ea.

E un pic mai relaxat
Astăzi, de la ora 15:00 a României, campionul en titre de la Wimbledon, Andy Murray, va intra pe Terenul Central în primul meci al ediţiei actuale găzduit de această arenă, în care îl ca întîlni pe belgianul David Goffin. "Am auzit de la cîţiva dintre foştii cîştigători că e special să te întorci ca deţinător al titlului. Starea mea de spirit va fi aceeaşi ca în fiecare an. Acest turneu înseamnă enorm pentru mine şi voi da tot ce pot ca să merg din nou pînă la capăt", a spus scoţianul. "E totuşi ceva diferit anul acesta. După atîta vreme în care mi-am dorit să înving şi n-am reuşit, am pus multă presiune pe mine. În 2013 am cîştigat şi cred că acum sînt mai relaxat, vreau să savurez tenisul în postura de campion en titre".

Cum se vede Cupa Mondială la Wimbledon
Andy Murray: "De 9 ani sînt întrebat cu cine ţin la turneul final şi nu voi pica în capcană. Mă uit la toate meciurile Angliei cu prietena şi cu amicii mei. Pe cine am ales drept surprize? Ecuador şi Elveţia. Din nefericire...Pe de altă parte, văd că e mai linişte în vestiar de cîteva zile încoace. Jucătorii spanioli sînt extrem de tăcuţi..."
Rafael Nadal: "Faptul că Spania nu merge mai departe la Cupa Mondială nu-mi afectează motivaţia. Sînt trist, toată lumea în ţară e. Acesta este sportul, asta este viaţa. Nu e pentru prima oară cînd se întîmplă un asemenea lucru şi nici nici nu va fi ultima. Există mereu un început şi un sfîrşit"
Novak Djokovici: "Am cîteva ţări cu care ţin, Bosnia, Croaţia şi Grecia, e evident că iubesc fotbalul. Încerc să văd fiecare meci alături de prieteni şi de echipa mea"
Serena Williams: "Mă uit la unul sau două meciuri pe zi. Sînt entuziasmată şi e evident ţin cu SUA. Cred că au fost foarte agresivi în meciul cu Ghana, au luptat exemplar"
Maria Şarapova: "Nu sînt expert în fotbal. Vă spun sincer. orice sfat sau opinie nu sînt persoana pe care să o întrebaţi"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează