SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

KAROLINA PLISKOVA - ASHLEIGH BARTY 6-7, 3-6 // VIDEO Simona Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA după ce Ashleigh Barty a învins-o pe Karolina Pliskova în finala de la Miami

Ashleigh Barty // FOTO: Reuters +2   FOTO
Ashleigh Barty // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 martie 2019 21:01

Ashleigh Barty, 22 de ani, 11 WTA, e noua campioană de la Miami. Australianca a învins-o în finală pe Karolina Pliskova (Cehia, 27 de ani, 7 WTA), scor 7-6 (1), 6-3  adjudecându-și cel mai important trofeu al carierei.

  • Simona Halep urcă pe locul 2 după victoria australiencei. Pliskova avea șansa să facă acest lucru, în cazul în care s-ar fi impus astăzi, dar a ratat-o.
  • Halep revine pe 2, dar ar fi putut urca pe prima poziție dacă s-ar fi impus în semifinala cu Karolina Pliskova. Românca a pierdut în două seturi, 5-7, 1-6.

Pliskova a început mai bine meciul, continuând evoluția spectaculoasă pe care a avut-o în a doua parte a semifinalei cu Simona Halep, pe care a învins-o cu 7-5, 6-1. Cehoaica s-a distanțat la 3-1, a servit solid și nu i-a dat prea multe șanse la retur australiencei.

Treptat, Barty a schimbat tactica, a început să stea mai avansată în teren și să caute din ce în ce mai mult backhand-ul adversarei sale. Noua abordare a dat roade, Barty egalând la 3 și reușind să ducă setul în tie-break.

Acolo, evoluția australiencei a fost impecabilă. A jucat aproape de perfecție, a pierdut doar un punct și s-a impus cu 7-1.

Barty a continuat prestația solidă și în decisiv. A făcut break rapid, pe care și l-a menținut până la final, impunându-se cu 6-3 în setul secund.

Miză pentru Simona Halep

Meciul a avut o miză importantă și pentru Simona Halep, care depindea de rezultatul acestei finale pentru a afla pe ce loc se va situa în clasament începând de luni. 

Cum Pliskova a fost înfrântă, Simona a urcat de pe locul 3 pe locul 2, având 5.782 puncte, 239 de puncte în spatele liderului Naomi Osaka.

Karolina Pliskova - Ashleigh Barty 6-7 (1), 3-6

 

Vezi și:Halep a donat aproape 10% din câștigurile de la Miami! Ce competiție a ales să sprijine

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (9)
ray51
ray51  •  01 Aprilie 2019, 09:00

Atat Halep cat si Pliskova sunt jucatoare emotive. Nu au 'sangele rece' necesar marilor campioane. Poate nici bagajul tehnic nu le ajuta. Locurile pe care le ocupa in ierahie sunt arhisuficiente. Pe cand o jucatoare in fata careia sa spui lejer 'jos palaria' ???

lapusneanul2
lapusneanul2  •  30 Martie 2019, 23:48
Postat de dinamo_fan pe 30 Martie 2019, 21:14

vreau sa o vad si pe Simona ca mai castige un turneu. nu trebuie sa fie mare, dar sa-l duca pana la capat. Da senzatia in ultimul timp ca nu mai duce fizic un turneu cap-coada. Cand pici in semifinala cu o adversara "favorita" contra carei ai un palmares atat de bun si pierzi 0-6, e clar ca ai niste probleme mari care nu te lasa sa joci la potentialul maxim, nici pe departe.

in ce meci a pierdut cu 6-0 ?....:)

lapusneanul2
lapusneanul2  •  30 Martie 2019, 23:46
Postat de Luminita Dudescu pe 30 Martie 2019, 22:36

Asa este....una castiga si Halep profita....asta e !!!DAR DE CASTIGAT CEVA VREUN TURNEU...MAI VEDEM...

tanti, ai auzit, cica ar fi castigat 354.000 de dolari....hahaha.... in cate vieti castigi banii astia ?...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează