SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

KAROLINA PLISKOVA // Cine e „Nadal” din circuitul feminin, cu două antrenoare simultan și principalul pericol al înfruntării Cehia - România din Fed Cup

FOTO: Guliver/GettyImages +7   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2019 18:23

Karolina Pliskova, numărul 5 mondial, avertizează că nu s-a simțit niciodată mai bine decât în perioada actuală, venind după un titlu și semifinală la Melbourne.

  • Cehia - România, în primul tur al Grupei Mondiale din Fed Cup, se dispută pe 9 și 10 februarie.

Weekend-ul viitor, Ostrava va fi gazda întâlnirii de Cupa Fed dintre Cehia și România, contând pentru primul tur al Grupei Mondiale. Cele două team-uri vor fi conduse de Simona Halep, numărul 3 mondial, respectiv Karolina Pliskova, a 5-a jucătoare a lumii.

Ambele foști lideri WTA, dar și cu ambiții mari în singura competiție pe echipe din tenisul feminin. Româncele vor să reușească ceea ce până acum nu a fost atins: o fază cât mai înaintată, finala, poate chiar titlul, iar cehoaicele vor să conserve un bun deja câștigat de 6 ori în ultimii 8 ani.

Control în meciuri

Pliskova vine după un început excelent de an, pe care și-au lăsat amprenta titlul de la Brisbane și semifinala atinsă la Australian Open, a treia de Mare Șlem din carieră.

"Am simțit succesul – probabil mai bine ca niciodată până acum", a dezvăluit ea, zâmbitoare, jurnaliștilor cehi, citată de cotidianul Sport.

"Am avut control asupra meciurilor și, chiar și când am pierdut, nu e ca și cum eram rătăcită și mă rugam ca jocul adversarei să înceapă să se ruineze".

Are 10 meciuri pe care le-a încheiat cu victorie din 11 jucate în 2019. "Când un turneu nu se termină cu titlul, ești un pic dezamăgit pentru că ai vrut mai mult, dar nu am fost departe de finală, așa că nu îl voi evalua negativ. Au fost partide grele cu advesare dificile, pe unele le-am întors din situații serioase", a amintit în cadrul unui eveniment în care a anunțat semnarea unui contract cu firma Czech Fund, axată pe fonduri mutuale.

Karolina, 26 de ani, are de anul trecut două antrenoare, care se suprapun, dar își și împart timpul petrecut alături de ea: australianca Rennae Stubbs și spaniola Conchita Martinez, ultima alăturată echipei de la US Open 2018. Iberica va fi prezentă și la Ostrava, pentru a o ajuta la pregătirea înfruntării cu România.

"Nu e ca și cum nu m-aș și descurcat, dar exercițiile sunt mai bune decât atunci când le fac singură, nu sunt bună la asta", a precizat râzând Pliskova. Căpitanul nejucător Petr Pala a fost de acord cu acest aranjament. "Să uităm că suntem campioane, adversarul e puternic, dar șansele noastre sunt acolo", a conchis cehoaica. 

Modelul e Nadal

Conchita Martinez încearcă să o facă pe Pliskova să adopte un tipar de joc asemănător al lui Rafael Nadal în unele aspecte: entuziasmul său din joc și concentrarea pe fiecare punct, chiar și atunci când este clar la conducerea unui meci.

"Am un caracter diferit de al lui Nadal, așa că este complicat pentru mine", a explicat Karolina. "Rafa poate câștiga 6-1, 6-1, 6-1 fără să iasă vreo secundă din meci, ceva de care eu nu sunt capabilă. Am fluctuații, dar lucrurile merg mai bine. Ținta mea e să îmi conserv forța pentru turneele de Mare Șlem". 

CEHIA-ROMÂNIA

  • 10-11 februarie, Ostrava

Cehia: Karolina Pliskova, Katerina Siniakova, Barbora Krejcikova, Marketa Vondrousova
România: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu

Vezi și:

VIDEO Petra Kvitova, eliminată de la Sankt Petersburg » Simona Halep are șanse MARI să revină pe locul 2 WTA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
klauz
klauz  •  02 Februarie 2019, 06:55

As inclina sa zic ca halepa e nadalul feminin, dar nadal - chair daca e pe munca si pe terapii vampir si el - are totusi talent, pe cand halepa nu are deloc. Nadal nici nu le mai screme non-stop, pe cand halepa nu o sa renunte la icnetele alea scremute niciodata. Nadal are o caruta de grand slamuri, pe cand halepa are unul obtinut cu noroc porcesc, joc numai defensiv si intamplare intamplatoare. Nadal este un idol in tara lui si mondial, pe cand halepa e o gluma. Nadal, in afara de terpaia vampir, nu a spus minciuni recunoscute sau penale, pe cand halepa s-a dat lovita la Beijing, pretinzand mincinos o "hernie", un "RMN" si un "doctor" inexistente... Toti antrenorii vor sa lucreze cu Nadal, iar cu halepa nimeni, ca bietul Cahill, abuzat verbal non-stop, s-a speriat cand a vazut romanismele halepei cu "hernie", "RMN" si alte alea...

klauz
klauz  •  02 Februarie 2019, 06:49
Postat de peluza pe 02 Februarie 2019, 05:34

In capul tau cel unguresc este mai buna Cehia! Kvitova nu joaca, suntem favoriti. Si Pliskova nu e niciun Nadal, nu a castigat niciun Slam ca si Safina. Halep are deja 4 finale de Slam.

Peluzo, iar te-am prins ca esti proasta. Cum adica, suntem favoriti? Faci parte din echipa, joci si tu acolo, sau esti o atat de mare bagatoare de seama incat te identifici cu obiectul in care te bagi in seama??? Auzi colo, "suntem" favoriti...

peluza
peluza  •  02 Februarie 2019, 05:34
Postat de Sabin Ellak pe 01 Februarie 2019, 21:31

PLISKOVA&Co sint castigatoare in acest an.ECHIPA CEHA ESTE MAI BUNA !

In capul tau cel unguresc este mai buna Cehia! Kvitova nu joaca, suntem favoriti. Si Pliskova nu e niciun Nadal, nu a castigat niciun Slam ca si Safina. Halep are deja 4 finale de Slam.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează