SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Kim Clijsters și-a anunțat revenirea în circuitul WTA » Regula de care va beneficia cvadrupla campioană de Mare Șlem

Articol de GSP - Publicat joi, 12 septembrie 2019 15:31

Legendara Kim Clijsters (36 de ani) și-a anunțat revenirea în circuitul profesionist.  

Kim Clijsters s-a retras din circuit după US Open 2012, dar a fost convinsă să facă un pas uriaș. Mamă a trei copii, belgianca e de părere că mai are multe de oferit tenisului și va concura în circuitul profesionist în 2020.  

„Nu simt că am ceva de demonstrat cuiva. E o provocare pentru mine. Unii prieteni vor să alerge un maraton, eu vreau să joc în continuare tenis. Ador sportul asta. Am încercat să stau aproape de el pe cât posibil, am ajutat la încălzirea jucătorilor, doar pentru a simți racheta.  

Pasiunea încă există, întrebarea este dacă mai sunt capabilă să joc la nivelul pe care mi-l doresc”, a declarat Clijsters pentru WTAtennis. 

Clijsters a devenit profesionistă în anul 1997 și a ajuns pe prima treaptă a clasamentului mondial 6 ani mai târziu. Primul trofeu de Mare Șlem obținut a fost la US Open, în 2005. După retragerea din 2012, belgianca și-a deschis o academie de tenis. 

Drumul lui Clijsters în circuit va fi facilitat de o regulă mai puțin cunoscută. WTA informează că orice fost lider mondial poate cere un număr nelimitat de wild-card-uri într-un an competițional.

4 titluri de Mare Șlemare Kim Clijsters în palmares (Australian Open 2011 și US Open 2005, 2009, 2010)

VEZI ȘI: 

VIDEO Darren Cahill va fi din nou antrenorul Simonei Halep, din sezonul următor: „D, data trecută «te-am ucis». Plănuiesc să fac asta și acum. Bine ai revenit!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
hexan
hexan  •  12 Septembrie 2019, 17:23

În 2010, nu 2011, a cîștigat U.S. Open

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close