SPORTURI  »  TENIS  »  TORONTO

Kvitova a luat o boală transmisă prin salivă: ”M-am speriat destul de tare”

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2015 00:00

Petra Kvitova, 4 WTA, a fost diagnosticată după Wimbledon cu mononucleoză, o boală care te stoarce de energie, dar cu toate acestea va juca la Toronto

Cehoaica în vîrstă de 25 de ani a căutat multă vreme cauzele stării de oboseală pe care a resimțit-o pe tot parcursul anului acesta. Pînă la urmă, după Wimbledon ea a fost diagnosticată cu mononucleoză, o boală pe care mulți jucători de tenis au avut-o și care este o infectie virală, transmisă de obicei prin salivă, de aici și denumirea de "boala sărutului".

Depinde de fiecare organism cum reacționează. Pe Robin Soderling și Mario Ancici i-a făcut să se retragă, în schimb ce Roger Federer, Andy Roddick, John Isner Marion Bartoli sau Heather Watson au reușit să se recupereze integral. "La început m-am speriat destul de tare. Nu știam dacă o să mai joc vreun meci anul acesta, dar pe de altă parte eram liniștită pentru că aflasem de ce eram atît de obosită și mă simțeam atît de rău", a spus Petra. Ea nu se poate antrena încă la capacitate maximă, dar speră să o facă în cel mai scurt timp posibil.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează