SPORTURI  »  TENIS  »  NUNTĂ

L-a "domesticit" pe Fernando Verdasco! Povestea fabuloasă a familiei în care a intrat starul care face 5 ore de sală zilnic

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2017 15:49

Fernando Verdasco se va căsători în decembrie cu Ana Boyer, a cărei mamă a fost soția lui Julio Iglesias, iar acum e partenera lui Mario Vargas Llosa.

Acum câțiva ani, vestea că spaniolul se pregătește să spună "da" ar fi surprins probabil. Sportul i-a asigurat notorietate, pe care el apoi a crescut-o cu aparițiile mondene.

"Tenisul e viața mea, dar putem spune că am o a doua carieră, de model", mărturisea într-un interviu din 2010, pe când reclama la lenjerie intimă Calvin Klein era pe toate panourile publicitare.

Verdasco, cel de acum, e însă o persoană diferită, mult mai matură și mai cumpătată. O persoană în viața căreia tenisul a devansat până la anihilare figura de model.

Încă este un rival de temut și nimeni, probabil, nu și-l dorește adversar în primele tururi ale unui turneu. O poate confirma numărul 3 mondial, Alexander Zverev, învins de Fernando în runda inaugurală de la Roland Garros 2017.

Este acum pe locul 33 în lume și va împlini 34 de ani pe 15 noiembrie. A jucat un tenis inspirat la Dubai, unde a ajuns în finală și a pierdut la Andy Murray, la Doha, semifinalist învins de Novak Djokovici, sau recent la Paris-Bercy, unde a atins sferturile de finală.

Talentul îl recomanda pentru mai mult în carieră, iar reperul strălucitor rămâne anul 2009, cu semifinala de la Australian Open și locul 7 mondial.

Viața tumultuoasă s-a calmat

În trecut, a avut mai multe relații, două cu jucătoare de tenis, întâi Gisela Dulko, apoi Ana Ivanovici, poveste intens mediatizată. Dafne Fernandez, Priscila de Gustin, Jarah Mariano, cunoscute în lumea hispanică, i-au fost de asemenea partenere.

Niciuna nu a avut însă longevitatea și importanța actualei iubite, viitoare soție: Ana Boyer. Are 28 de ani și îl însoțește pe jucător peste tot în lume.

Cei doi s-au cunoscut în 2012, la un concert al lui Enrique Iglesias, frate vitreg al Anei, dar au devenit apropiați în 2013. Mama fetei, Isabel Preysler, figură mondenă extrem de cunoscută în Spania, l-a descris pe Verdasco drept "un tânăr încântător".

Celălalt frate vitreg al Anei, Julio José Iglesias, spunea că o vede pe sora sa "fericită", iar tatăl lui Fernando, José, o caracteriza ca "o fată extraordinară". Un moment important, dar trist, care a cimentat relația s-a petrecut în 2014.

Tatăl Anei, Miguel Boyer, a încetat din viață, iar tenismanul a străbătut jumătate de Glob, a renunțat la turneul Masters de la Shanghai pentru a fi alături de ea.

5 ore de tenis și 300 de abdomene

În decembrie, Ana și Fernando se vor căsători. În Caraibe, în cadrul unei ceremonii intime, contrar a ceea ce s-ar fi putut crede despre o familie obișnuită să fie mereu sub lumina reflectoarelor.

Au și un motiv suplimentar, dincolo de statornica afecțiune care îi unește. Din 2016, Verdasco și-a stabilit reședința la Doha și ajunge doar sporadic în Madridul natal.

Legile din Qatar nu îi permit să locuiască acolo cu iubita, așa că acest aspect a grăbit nunta. Spaniolului îi convin condițiile pe care le are pentru a se antrena, dar și clima. "Măcar dacă aș mai putea juca trei sau patru ani", spunea el recent.

"Totul depinde de fizic". Un fizic pe care l-a îngrjit întotdeauna. "Mă antrenez cinci ore pe zi, combin sala de forță cu jocul. Fac 300 de abdomene", explica Fernando. Iar de acum se pregătește pentru a fi un soț bun. Cei 4 ani de relație sunt cel mai bun argument. 


Alături de Ana Boyer în 2016, la București, unde jucătorul spaniol a cucerit titlul la ultima ediție a BRD Năstase Țiriac Trophy
FOTO Raed Krishan

cv Fernando Verdasco

  • Născut pe 15 noiembrie 1983, la Madrid
  • 1,88 m, stângaci
  • Locul 34 ATP, cea mai bună poziție: 7, în aprilie 2009
  • 7 titluri câștigate în carieră și alte 15 finale disputate
  • 14,4 milioane de dolari adunați din tenis
  • Cel mai bun rezultat de Mare Șlem: semifinală la Australian Open 2009
  • Locul 8 la dublu în 2013
  • Câștigător al Turneului Campionilor în 2013, împreună cu David Marrero

O soacră de vis

Fostă participantă în concursuri de Miss, fostă soție a lui Julio Iglesias, jurnalistă și personalitate mondenă. Isabel Preysler, 66 de ani, este una dintre figurile cele mai cunoscute ale lumii mondene spaniole.

Născută la Manila, în Filipine, unde tatăl ei a fost director executiv al Philippine Airlines, iar mama deținea o companie imobiliară, a participat de tânără la diverse concursuri de frumusețe și evenimente caritabile.

La 16 ani, s-a mutat la Madrid pentru a studia, întâi la colegiul Mary Ward, apoi la Universitatea Catolică Irlandeză, absolvind cu o diplomă în contabilitate. A intrat însă în altă zonă, devenind jurnalist la revista ¡Hola!. Primul intervievat avea să-i devină soț. Se numea Julio Iglesias și abia scosese primul său disc.

Cei doi s-au căsătorit în ianuarie 1971 și au avut trei copii împreună: Chabeli (născută în 1971), Julio Jr (1973) și Enrique (1975), ultimul călcând pe urmele celebrului său tată în lumea muzicii. Au divorțat în 1979, iar în 1980 Isabel s-a măritat cu Carlos Falcó, marchiz de Griñón.


Isabel Preysler cu Julio Iglesias

Tamara, fiica lor, a venit pe lume în 1981, dar în 1985 s-au despărțit. A treia căsnicie, cea mai lungă, a început în 1987 și a durat până în 2014, când fostul ministru al finanțelor Miguel Boyer s-a stins din viață. Din această uniune s-a născut Ana, în 1989.


Împreună cu Miguel Boyer

Actualmente, Preysler este într-o relație sentimentală mult mediatizată cu scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, 81 de ani, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2010. Acesta a divorțat în 2015 de Patricia, după 50 de ani de căsătorie, pentru a fi împreună cu Isabel, motivându-i fostei soții că "niciodată nu m-am simțit mai fericit". 


Isabel Preysler și Mario Vargas Llosa împreună la un eveniment monden
FOTO: Guliver/GettyImages

Save

Save

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
makero
makero  •  09 Noiembrie 2017, 17:44

Super femeie soacra-sa,a stiut toata viata ce sa aleaga,"barbati tineri,pasionali si saraci"!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează