SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

La a patra încercare » Horia Tecău s-a calificat, alături de Jean-Julien Rojer, în semifinalele Turneului Campionilor

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au ţinut bine fileul aseară // Foto: Guliver/GettyImages
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au ţinut bine fileul aseară // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2015 00:00

Românul a mai fost prezent la Londra în 2011, 2012 şi 2014, dar n-a izbutit să treacă de grupe. Ieri, însă, el şi colegul său au făcut un meci controlat împotriva lui Dodig şi Melo, 6-4, 7-6 (3).

Doi români participanţi la ATP World Tour Finals. Ambii calificaţi în semifinale. Florin Mergea şi-a asigurat locul marţi, după a doua victorie în grupă, aseară Horia Tecău l-a imitat la perfecţie.

Două victorii, de asemenea, nici un set pierdut, doar o undă de emoţie pe finalul actului secund, cînd românul a servit pentru meci la 5-4 şi adversarii au egalat. A venit însă tie-break-ul şi acolo s-au văzut nervii mai puternici.

Chiar dacă dincolo de fileu se găsea Marcelo Melo, cel care este numărul unu mondial în clasamentul ATP de dublu. Chiar dacă totul se putea întoarce în cîteva secunde. N-a fost aşa.

Tecău şi Rojer au tratat jocul decisiv, alert şi piperat, ca întotdeauna, cu aceeaşi seriozitate cu care au gestionat întreg meciul. Urmărind oportunităţile şi căutînd să scoată maximum din fiecare.

Au fost momente de inspiraţie, loburi ingenioase, smash-uri lovite cu sete, servicii atente. Şi, în final, o victorie clară, obţinută în o oră şi 21 de minute, care-l duce pe Horia pentru prima dată dincolo de grupele Turneului Campionilor.

La a patra sa participare, după cele din 2011, 2012 şi 2014, a venit şi progresul aşteptat, calificarea în penultimul act. Alături de Jean-Julien Rojer e a doua prezenţă la Londra, dar rezultatul de acum e justificat de întregul lor parcurs de anul acesta, unul axat pe concursurile mari şi încununat cu titlul de la Wimbledon, prima lor victorie de Mare Şlem.

Clasamentul grupei Fleming/McEnroe

1. Rojer/Tecău 2-0 4-0 25-16
2. Dodig/Melo 1-1 2-3 21-25
3. Herbert/Mahut 1-1 3-3 24-21
4. Matkowski/Zimonjici 0-2 1-4 16-24

Ultimul meci din grupă

Florin Mergea și Rohan Bopanna joacă azi, de la ora 14:00, ultimul meci din grupa Ashe/Smith. Ei îi vor întîlni pe Simone Bolelli și Fabio Fognini, campionii de la Australian Open, un dublu care are două înfrîngeri.

Perechea româno-indiană are deja asigurată calificarea în semifinale, iar meciurile de azi vor stabili pe ce loc încheie grupa. "Bolelli şi Fognini joacă foarte mult din spatele terenului. Va fi o partidă aparte, dar cred că avem suficiente atuuri", a spus Mergea pentru DigiSport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1594382950843537
Vasile Iorga  •  19 Noiembrie 2015, 09:51

De unde ati scos setaverajul perechii DODIG/MELO? CUM au 2-5?Au o victorie cu 2-1 si o infrangere cu 2-0.Ar rezulta 2-3!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează