SPORTURI  »  TENIS  »  BEIJING

Legătură reînnodată » A cincea finală de anul acesta pentru Tecău şi Mirnîi

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 03 octombrie 2013 21:15

Românul şi bielorusul nu mai fuseseră într-un ultim act din iunie, de la 's-Hertogenbosch, cînd au şi cucerit titlul. Acum vor lupta pentru trofeu la Beijing


Ştiu că la anul nu vor mai continua împreună, dar luptă umăr la umăr pentru un final de sezon cît mai luminos. Poate chiar un loc prins pe ultima turnantă la Turneul Campionilor, deşi mai e pînă acolo. Vara a fost dezamăgitoare pentru Horia şi Max, dar acum firul s-a reînnodat. Cei doi merg foarte bine la Beijing, concurs din categoria ATP 500 la care ieri au absorbit două runde într-o zi. Întîi, şi-au lăsat amprentele jocului pe teren, în faţa britanicilor Colin Fleming şi Jonathan Marray, pe care i-au învins în "sferturi" cu 6-4, 7-6 (3). Un meci de o oră şi 29 de minute, în care serviciile au fost confiscate de cinci ori, trei dintre ele de Tecău şi Mirnîi, şi în care nervii au rezistat în momentele importante.

Apoi, cîştigătorii au aflat că sînt calificaţi nu în semifinale, ci direct în finală, adversarii lor din penultimul act, Novak Djokovici şi Stanislas Wawrinka, declarînd forfait din cauza unei accidentări la piciorul stîng a elveţianului. Acum, Horia şi Max îşi aşteaptă adversarii, care se vor decide între perechile Daniel Nestor-Leander Paes (Can/Ind, 1) şi Fabio Fognini-Andreas Seppi (Ita/Ita). Este a cincea finală a parteneriatului româno-bielorus, dar cea mai valoroasă de pînă acum, celelalte, Bucureşti, 's-Hertogenbosch, Sydney şi Delray Beach fiind în turnee ATP 250.

29 finale de dublu are pînă pînă acum în palmares Horia Tecău, inclusiv cea de la Beijing 2013

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  04 Octombrie 2013, 19:39

Ar fi culmea sa prinda turneul campionilor la felul in care-au jucat anul asta, nu ca mi-ar parea rau.

ienasoiu
ienasoiu  •  04 Octombrie 2013, 13:46

Baftă! Ar fi fost interesant să spui și dacă au câștigat vreo finală. Eu am uitat și pentru a mă edifica mai trebuie să dau câteva taste ceea ce-mi răpește timp.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close