SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - CEHIA, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT

livetext de la ora 13 » Încordare vs relaxare » Atitudini diferite pentru jucătoarele românce și cehe care se vor înfrunta în Cupa FED

Simona Halep și Karolina Pliskova și-au dat mîna ieri după tragerea la sorți // Foto:  Raed Krishan
Simona Halep și Karolina Pliskova și-au dat mîna ieri după tragerea la sorți // Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat sambata, 06 februarie 2016 00:00

La tragerea la sorți de ieri, româncele au afișat chipuri serioase, în timp ce cehoaicele au părut mult mai destinse.

O pată colorată pe fațada albă a Grand Hotel Italia. La etajul 4, pe balcon, cele patru jucătoare din echipa Cehiei își făceau un selfie, avînd pe fundal dealul Feleacului.

Treningurile alb-roșu-albastre tresar amuzate, o stare pe care fetele o vor prelungi și la evenimentul oficial care urma. Mai erau 20 de minute pînă la începerea tragerii la sorți a ordinii meciurilor. Chiar atunci, Monica Niculescu și Andreea Mitu coborau din mașini, întorcîndu-se de la sală, unde făcuseră un antrenament.

După-amiază, avea să vină rîndul Simonei Halep să bată din nou mingea pe hardul așternut la Cluj. România contra Cehia, sferturi de finală în Grupa Mondială. O ocazie imensă pentru noi, un soi de rutină pentru adversare, care au ridicat deasupra capului cupa aurie de patru ori în ultimii cinci ani.

Poate tocmai de aceea româncele au intrat la ceremonie ușor încordate, în timp ce cehoaicele au apărut mult mai relaxate și zîmbitoare. Strict tehnic, totul a durat cîteva zeci de secunde.

Primarul Emil Boc, gătit cu panglica tricoloră așezată transversal, a ales o minge din bol, apoi a extras din ea bilețelul pe care era scris un nume: "Simona Halep". Asta înseamnă că ea va deschide azi programul, întîlnind-o pe Karolina Pliskova, iar al doilea meci va fi cel dintre Monica Niculescu și Petra Kvitova. "Îmi doream să joc prima", a spus Halep. "Sper să iasă bine și să aduc primul punct".

Pînă acum, scorul întîlnirilor directe e 3-0 în favoarea numărului 3 mondial, în tot atîtea meciuri disputate pe hard, dar outdoor. "O cunosc bine din circuit, e o jucătoare puternică, servește bine, lovește tare, dar un singur stil bine întipărit. Important va fi ca eu să blochez bine și să fiu, la rîndul meu, puternică". "E mai bine să încep prima", a fost de acord și Pliskova. "Meciurile noastre anterioare au fost strînse, dar în Cupa Fed e diferit".

Ambele echipe se află la un pas de o performanță imensă, de aceea începutul e important. Dar nu decisiv. Azi, de la ora 13:00, sună gongul inaugural, în Sala Polivalentă din Cluj, acolo unde tenisul își face debutul.

"2-0 for the Czechs, sorry, guys"

Petra Kvitova, a 9-a jucătoare a lumii, a spus ieri că speră să intre pe teren contra Monicăi Niculescu la scorul de 1-0 în favoarea echipei sale.

"Ținta mea e să fac apoi 2-0 pentru Cehia, îmi pare rău, oameni buni", a precizat ea, adăugînd că nu va dezvălui în ce fel intenționează să trateze din punct de vedere tehnic disputa cu românca. "Pentru mine nu e important în al cîtelea meci intru, ci să fiu relaxată, să mă mișc bine și să-mi fac jocul", a explicat Niculescu.

"O să încerc să mixez, să-mi folosesc atuurile. Trebuie să fiu atentă, nu e ușor cu Kvitova. E o jucătoare foarte bună, e în Top 10 de atîta vreme, a cîștigat la Wimbledon de două ori. Eu sper însă să aduc un punct pentru România", a încheiat ea.

Neînvinse de 2 ani

Atît România, cît și Cehia nu au pierdut nici o întîlnire de la începutul lui 2014 încoace. Diferența este că România a venit din Grupa I a Zonei Europa-Africa, iar Cehia s-a aflat în permanență în Grupa Mondială I.

Seria lui Halep &Co a început la Budapesta, în februarie, cu victoriile contra Ungariei, Marii Britanii, Letoniei și Ucrainei, a continuat, în aprilie, cu Serbia, cînd s-a calificat în Grupa Mondială II, apoi cu Spania, în februarie 2015, la Galați, după care s-a mers în play-off-ul Grupei Mondiale I, unde fetele s-au impus în fața Canadei, în aprilie.

Cehia, în schimb, n-a mai pierdut din aprilie 2013, cînd a fost învinsă în semifinale de Italia, cea care avea să cucerească titlul în acel an. Apoi, au venit victorii consecutive la Spania, Italia, Germania (2014), Canada, Franța, Rusia (2015).

ROMÂNIA-CEHIA

Programul meciurilor

Azi, ora 13:00
Simona Halep-Karolina Pliskova
Monica Niculescu-Petra Kvitova

Duminică, ora 13:00
Simona Halep-Petra Kvitova
Monica Niculescu-Karolina Pliskova
Andreea Mitu, Raluca Olaru-Denisa Allertova, Barbora Strycova

TOATE MECIURILE SÎNT LIVETEXT PE GSP.RO!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează