SPORTURI  »  TENIS  »  DONAȚIE

S-au strâns cei 30.000 € pentru ca fostul antrenor al Simonei Halep să fie operat de cancer » Cine a donat jumătate din sumă

Irina Begu a contribuit și ea cu 1.000 de euro la suma strânsă pentru operația lui Ursuleanu // foto: Facebook
Irina Begu a contribuit și ea cu 1.000 de euro la suma strânsă pentru operația lui Ursuleanu // foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 15:02 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 15:30

Lumea tenisului românesc s-a mobilizat, senzibilizată de apelul umanitar lansat de FRT pentru ajutorarea lui Liviu Ursuleanu (58 de ani), unul dintre primii antrenori din cariera Simonei Halep. Acesta se luptă cu un cancer nemilos și avea nevoie urgentă de 30.000 de euro, pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale complicate în Turcia.

Suma a fost strânsă, iar omul de tenis a și fost programat pentru operație, marți, 28 decembrie, la Spitalul Memorial din Istanbul. Jumătate din bani a fost donată de omul de afaceri Ion Țiriac, cu restul au contribuit sportivi, prieteni, precum și oameni simpli.

Liviu Ursuleanu a candidat la alegerile FRT din 2019 împotriva lui Ion Țiriac, dar s-a retras înainte de startul alegerilor.

Liviu Ursuleanu: „Merg cu încredere să mă operez” 

„Le mulțumesc din suflet tuturor! Nu mă așteptam, sincer. Sunt oameni din tenis pe care îi cunosc, dar și mulți pe care nu-i știu. Oameni care mi-au trimis în cont cât au putut. Acum îmi dau seama cât de importantă este sănătatea. 

Îmi este foarte greu, mai ales că am ajuns să depind de tatăl meu, care are 93 de ani, și nici nu aude. Nu pot să mă ridic singur din pat”, a dezvăluit Liviu Ursuleanu reporterului Gazetei Sporturilor.

„Livone” este încrezător că va trece cu bine peste intervenția chirurgicală care va dura 9 ore. Este vorba despre o rezectie tumorală osoasă malignă, hemipelvectomie internă (tip 1-2-3) + plasare de grefă sau reconstrucție cu aloproteză / endoproteză.

„Merg cu încredere să mă operez, altă variantă n-am. A crescut foarte mult tumoarea de la șold. Noroc că e capsulată. În octombrie, am fost la Bologna și mi-au zis că trebuie tăiat piciorul. N-am acceptat și am fost în Turcia. Medicii de acolo mi-au zis că nu trebuie tăiat, că se poate repara”, a povestit Ursuleanu, care a mai trecut în 2018 printr-o intervenție chirurgicală pentru rezolvarea unei tumori la gât.

Medicii care m-au consultat au spus că n-au mai văzut așa ceva, că diagnosticul meu se întâmplă unul la un milion de cazuri. Am fost eu ăla tras la sorți.

- Liviu Ursuleanu, antrenor de tenis

„Cancerul s-a declanșat pe fond de stres” 

  • Bărbatul atletic până mai ieri, azi slăbit și dependent de alții caută explicații pentru cauzele bolii necruțătoare care l-a lovit: „Cancerul s-a declanșat pe fond de stres, după ce mi-au luat baza de la Tineretului, în 2013. Eram preşedintele clubului Livone Tenis Club-Ilie Năstase”.
  • Liviu Ursuleanu, fost vicepreşedinte ale FR Tenis, a pregătit echipa de Fed Cup a României între 1992 și 1993. De asemenea, a fost antrenor la lotul național în 2004.
  • Liviu Ursuleanu este cel care a pregătit loturile de juniori ale României la Balcaniada din 2004. În lotul nostru se aflau atunci Simona Halep, Irina Begu și Alexandra Cadanțu. În fotografia de mai jos, publicată de Libertatea în 2018, se mai află regretata Florența Mihai, antrenorul Curcă Costel, Stere Halep și juniorii Marius Cîrstea, Adrian Belei și Adrian Vodislav.
S-au strâns cei 30.000 € pentru ca fostul antrenor al Simonei Halep să fie operat de cancer » Cine a donat jumătate din sumă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
doxin
doxin  •  25 Decembrie 2021, 09:58
Postat de Nicolae Olteanu pe 24 Decembrie 2021, 23:15

Da cumatra Simona de ce nu a donat? E *** *** suma aia pentru ea, si Tiriac saracu amaratu 15.000 si el are miliarde de euro. Vai de steaua lor, zici ca ia cu ei in mormant banii aia.

Stii tu ca nu a donat ? Poate a donat si nu a spus..in cazul lui Tiriac te ai gandit ca poate atat mai avea nevoie omul ala si atat i a dat?ca a donat nu e bine,daca nu dona,tot nu era bine

2332973776741245
Nicolae Olteanu  •  24 Decembrie 2021, 23:15

Da cumatra Simona de ce nu a donat? E *** *** suma aia pentru ea, si Tiriac saracu amaratu 15.000 si el are miliarde de euro. Vai de steaua lor, zici ca ia cu ei in mormant banii aia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

117850672514156
Ungureanu Ionut  •  24 Decembrie 2021, 20:40

Multă sănătate!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează