SPORTURI  »  TENIS  »  ROGERS CUP

Locuri cu succes » Simona Halep e recuperată total și e nerăbdătoare să debuteze la Rogers Cup » Știm adversara româncei

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 08 august 2017 19:00

Simona Halep debutează miercuri la Rogers Cup, unul dintre turneele la care a avut rezultate bune în trecut, jucând finala în 2015 și câștigând trofeul în 2016. Românca o va înfrunta pe slovaca Magdalena Rybarikova în sesiunea de seară a zilei de miercuri, ora urmând a fi stabilită azi.

Rogers Cup e turneul pe care Simona Halep l-a evitat în 2013 și 2014, dar acum e unul dintre preferatele sale, mai ales că în ultimii doi ani a reușit să adune nouă victorii și doar o înfrângere. Turneul de categorie Premier 5, a treia după cele de Mare Șlem și Premier Mandatory, se desfășoară din 1980 alternativ, la Toronto și Montreal.

În 2015, la Toronto, Simona a ajuns până în finală, iar în 2016, la Montreal, a câștigat trofeul. "Mă gândeam că ar fi frumos să putem avea turneu în fiecare an în ambele orașe. Mi-e dor de Montreal! E greu, dar e și bine pentru că avem diversitate și nu ne plictisim. Oricum, sunt mulțumită pentru că peste tot au aceeași ciocolată", a spus Simona Halep la întâlnirea cu jurnaliștii care a avut loc luni.

Recuperată complet

Românca pornește în turneul de la Toronto din postura de deținătoare a trofeului, însă spune că nu simte niciun fel de presiune pentru a-l apăra. "E o competiție normală, iar dacă sunt în această poziție înseamnă că am jucat bine în anul precedent și acest lucru îmi dă încredere", a explicat a doua jucătoare a lumii. Chiar dacă săptămâna trecută s-a retras de la Washington din cauza bolii de căldură, Halep spune că s-a recuperat și e pregătită pentru noi meciuri. Ea o va întâlni miercuri pe Magdalena Rybarikova.

A doua jucătoare a lumii a reușit în carieră să bifeze mai multe finale doar la cinci turnee: Fes, București, Roland Garros, Rogers Cup și Madrid. Halep a izbutit o singură dată să-și apere un trofeu câștigat în anul precedent: în 2017, în capitala Spaniei. 

"M-am gândit prea mult la numărul unu"

Simona Halep a fost din nou întrebată despre poziția de lider mondial de care a fost aproape în trei ocazii. "Nu mă mai preocupă, m-am gândit prea mult la numărul unu mondial la Roland Garros și Wimbledon. E un obiectiv și dacă se va realiza voi fi foarte fericită, dar cel mai important țel este să rămân sănătoasă", a spus ea.

Cât despre actualul lider mondial, Karolina Pliskova, ea a povestit ce făcea în timpul partidei dintre Johanna Konta și Simona Halep, meci care a trimis-o în fotoliul de lider. "Eram cu prietenul meu și i-am spus că nu vreau să știu scorul, nu eram sigură că așa vreau să ajung pe primul loc, dar până la urmă m-am uitat la ultimele două mingi de meci". 

Înfrângere pentru Begu

Irina Begu a pierdut, luni seară, în primul tur al turneului de la Toronto. Românca a fost învinsă de americanca Venus Williams, cap de serie numărul nouă, cu 6-1, 3-6, 6-3. Begu a ajuns pe tabloul principal după ce a jucat în calificări. Competiția din Canada este prima pe hard pentru Irina Begu, după ce s-a impus în turneul de la București, jucat pe zgură. 

"Am câteva turnee la care fanii mă fac să mă simt ca acasă, iar acesta este unul dintre ele. La Toronto îmi simt foarte bine jocul. Terenurile mi se potrivesc, iar spectatorii mă încurajează mereu când joc"
Simona Halep

Turneele la care Halep a ajuns de mai multe ori în finală

Fes
2010 finală
2011 finală

București
2014 câștigătoare
2016 câștigătoare

Roland Garros
2014 finală
2016 finală

Rogers Cup
2015 finală
2016 câștigătoare

Madrid
2014 finală
2016 câștigătoare
2017 câștigătoare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  09 August 2017, 12:05

Daca tot preluati articole...traduceti si voi mai cu simtul raspunderii. Exemplu: "din cauza bolii de căldură" probabil vine de la due to heat illness....

123891554750036
Alex Dard  •  09 August 2017, 07:19
Postat de blatistu12 pe 08 August 2017, 22:59

Va rog sa nu o mai ridicati in slavi pe aceasta jucatoare,m- am saturat de ea.Tot da vina, ba pe echipament, ca e negru,ba pe teren,ba o doare piciorul.Este o plingacioasa,sa nu mai aud de ea.Castiga grand slemurile toate jucatoarele no name, numai ea nu poate. ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wowmashha
wowmashha  •  09 August 2017, 06:07

Doar la cap a mai ramas sa fie recuperata insa din fericire acolo la mansarda e mai greu .nebuna tot nebuna ramane .bft la turneele de 2 bani jumate .acolo e de tine .plictisitoareooooooo.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează