TENIS  ·  AUSTRALIAN OPEN 2019

Luminița Paul sesizează o cauză interesantă a căderii lui Nadal cu Djokovic: „Un fir de îndoială, o insinuare subtilă în minte!”

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2019 14:51

Poate greșesc, dar mi se pare că un prim set, nevăzut, al finalei masculine de azi, câștigată de Djokovic în fața lui Nadal, 6-3, 6-2, 6-3, s-a jucat cu un tur înainte.

Când Nadal i-a lăsat 6 game-uri lui Tsitsipas, iar a doua zi Djokovici doar 4 lui Pouille.

Un fir de îndoială, o insinuare subtilă într-o minte altfel puternică, un semn că oricât de bine ar juca, indiferent de forma arătată, sârbul poate veni cu o replică mai bună.

Și așa a fost, amintind de anul 2011 și începutul lui 2012, când reușea 7 victorii consecutive în fața lui Rafa. Pe toate suprafețele, în toate turneele mari.

Novak Djokovici, cel din acest turneu, nu a fost perfect, a avut momente în care s-a enervat pentru lucruri mici, când a mai scăpat frâiele siguranței, dar a fost mult, mult superior atunci când a contat cel mai tare. În finală, contra unui adversar istoric, pe care îl domină din nou.

Cu 15 titluri de Mare Șlem, urcă singur pe treapta a treia all time, după Federer și Nadal. Cine știe unde se va opri pentru că lui, mai mult decât oricui, toate suprafețele îi sunt accesibile.

Un lucru e sigur însă: trăim în epoca cea mai densă în supereroi a tenisului masculin, o epocă spre care ne vom întoarce mereu cu admirație și cu o senzație de incredulitate.

A fost posibil? Da. Încă este.Cazul care a șocat Italia. Fată violată de 3 români: „Am fost obligată să-mi dau pantalonii jos, iar ei...„
Libertatea
Comentarii (3)
cuviosul_pafnutie  •  27 Ianuarie 2019, 19:02

Toata lumea stie ca Djokovic este nomber one-in acest moment!Dar asta nu explica atatea erori nefortate la Nadal-ca un incepator-cu mingi date in fileu chiar si cand era in atac si cu jocul obsesiv cu rever-ul, folosind foarte rar forhand-ul lui incantator!Alta explicatie logica,nu poate fi decat una de natura familiala!

Dan Dumitrescu  •  27 Ianuarie 2019, 17:51

Chiar asa, cine-i Luminita? Cea de la capatul tunelului?

aius  •  27 Ianuarie 2019, 16:00

Cine este Luminita Paul?!

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga Campionilor
Tragerea la sorți
Digi 1
19:30 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Brentford - Fulham
Digi 2
20:00 Fotbal, La Liga
Sevilla - Levante
Digi 3, Telekom 2
20:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Cadiz
Digi 4
21:45 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Liverpool - Arsenal
Digi 1
21:45 Handbal M
Celje - Kiel
Digi 3
22:30 Fotbal, La Liga
Celta Vigo - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1