SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

Luptă pe două fronturi la Praga » Simona Halep va evolua și la dublu: „Suntem foarte fericiți că vor juca împreună"

Simona Halep a adunat zece victorii și două înfrângeri în 2020 FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep a adunat zece victorii și două înfrângeri în 2020 FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 15:44 / Actualizat joi, 06 august 2020 16:14

Simona Halep va juca și pe tabloul de dublu al turneului din Cehia, unde va face pereche cu Barbora Strycova, care a triumfat și ea la Wimbledon în 2019, dar la dublu

Fostul lider mondial se pregătește pentru a reveni în circuitul WTA, iar prezența sa în turneul de la Praga este o certitudine. David Trunda, directorul competiției care debutează luni, a anunțat că românca va ajunge în capitala Cehiei vineri și că miercuri i-a confirmat faptul că vrea să evolueze și pe tabloul de dublu, alături de Barbora Strycova. 

Românca și cehoaica nu au mai jucat împreună până acum. Ele au ceva în comun în trecutul recent: au reușit să triumfe la Wimbledon 2019, Simona la simplu, iar Barbora la dublu, alături de Su-wei Hsieh. „Suntem foarte fericiți că vor juca împreună", a spus Trunda. Cehoaica în vârstă de 34 de ani este numărul 2 în clasamentul WTA la dublu, ea ocupând în 2019 și poziția de lider, în timp ce Simona este a doua jucătoare a lumii la simplu. 

2 competițiia disputat Simona Halep la dublu: Adelaide (cu Raluca Olaru) și Dubai (cu Julia Goerges)

7 întâlniriau avut la simplu Simona Halep și Barbora Strycova, românca reușind să câștige șase dintre ele

Lista cu cele care vor participa la turneul de categorie International e în continuă schimbare, unele dintre fetele care se înscriseseră inițial retrăgându-se, printre ele aflându-se Belinda Bencic, Marketa Vondrousova, Elena Rybakina, Kristina Mladenovic, Maria Sakkari sau Sorana Cîrstea. 

Singura jucătoare din afara Europei care va lua startul la întrecerea din Cehia este Eugenie Bouchard. Aflată pe poziția 332 WTA, ea a primit un wild card și a ajuns deja în capitala Cehiei. Tragerea la sorți a tabloului de simplu va avea loc sâmbătă, când vor debuta și calificările. 

Hotel doar pentru jucătoare 

Pentru a nu mai exista discuții ca la Palermo, când fetele au fost cazate într-un loc alături de turiști, David Trunda a dezvăluit că jucătoarele au un hotel rezervat doar pentru ele, Viene House Diplomat. „Sunt opt etaje, la unul sunt participantele, apoi reprezentanții WTA, șoferii, medicii și fizioterapeuții având și ei etajul lor. Cehoaicele care au reședința la Praga pot sta acasă", a detaliat oficialul. 

El a caracterizat regulile foarte stricte, dar necesare, iată câteva dintre ele: jucătoarele, care pot veni însoțite doar de o singură persoană, se pot deplasa numai de la hotel la arene, vor face teste pentru COVID-19 la sosire și vor sta în cameră până când vine rezultatul, li se va măsura temperatura în fiecare zi la sosire și plecarea de la arene și vor purta măști. 

„Dacă cineva încalcă protocoalele sanitare, atunci tot sistemul va avea de suferit, ele sunt sportive profesioniste și nu se plâng, se vede că abia așteaptă să joace"- David Trunda, director turneu

Antrenament pentru fani 

Turneul se va desfășura fără spectatori și ziariști. „Cred că suntem foarte bine pregătiți, chiar dacă situația se va schimba, consider că merită tot efortul", a spus directorul turneului. Dacă o jucătoare va avea un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19 la sosire, turneul va merge mai departe. 

Înainte de plecarea spre Praga, Simona Halep le-a oferit fanilor acces video la antrenamentul său de dimineață de la Arenele BNR prin intermediul playsight, sistemul care-l ajută și pe Darren Cahill să o urmărească pe româncă la ședințele de pregătire, deși e în SUA sau în Australia. 

Luptă pe două fronturi la Praga » Simona Halep va evolua și la dublu: „Suntem foarte fericiți că vor juca împreună

Simona Halep nu a mai evoluat în circuitul WTA din luna februarie, de la Dubai, turneu pe care l-a câștigat, dar în urma căruia s-a ales cu o accidentare la picior. 

202.250 de dolarieste suma de angajament a turneului de la Praga

3 turneea disputat Simona Halep în 2020 la simplu: Adelaide, Australian Open și Dubai

Citește mai multe știri din tenis:

US Open în noua realitate » Ce reguli trebuie să respecte jucătorii pentru a nu fi excluși din turneu

Rafael Nadal, decizie clară din cauza pandemiei de COVID-19: nu merge la US Open! „Îmi ascult inima!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  06 August 2020, 21:42

Succes Simona ! Sper sa castigi si sa ramai sanatoasa !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close