SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Madison Keys - Ashleigh Barty, prima semifinală de la Australian Open

Madison Keys, în semifinalele Australian Open // foto: Guliver/gettyimages
Madison Keys, în semifinalele Australian Open // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 12:50 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 09:05

Madison Keys (26 de ani, 51 WTA) s-a calificat în semifinalele Australian Open după 6-3, 6-2 cu Barbora Krejcikova (26 de ani), locul 4 mondial. Ea o va înfrunta în penultima fază pe Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA). 

UPDATE - Ashleigh Barty, în semifinale 

A doua semifinalistă de la Australian Open este liderul mondial Ashleigh Barty (25 de ani), care și-a egalat astfel cel mai bun rezultat la Antipozi, înregistrat în 2020.

Barty a trecut în două seturi de Jessica Pegula (27 de ani, 21 WTA), scor 6-2, 6-0. Meciul a durat doar o oră și 3 minute. După un început cât de cât echilibrat, cu două dintre primele 5 game-uri adjudecate de Pegula, favorita locală a defilat. Barty nu i-a mai cedat adversarei niciun game și a încheiat meciul cu 6 ași și 17 lovituri câștigătoare.

Ce a remarcat Wilander după meciul Cîrstea - Swiatek: „Nu vedem asta foarte des în circuitul feminin”
AUSTRALIAN OPEN
Ce a remarcat Wilander după meciul Cîrstea - Swiatek: „Nu vedem asta foarte des în circuitul feminin”

Madison Keys, în semifinalele Australian Open

Madison Keys este prima semifinalistă de la Australian Open. Jucătoarea din SUA și-a continuat în această dimineață seria invincibilă și a ajuns la 10 victorii consecutive în circuit.

Deși a avut-o în față pe Barbora Krejcikova, locul 4 WTA și câștigătoare de Grand Slam (Roland Garros 2021), Keys nu a fost timorată. Dimpotrivă, Madison a afișat un tenis curajos, aspect vizibil în statistici: 11 ași, 27 de lovituri câștigătoare, 77% dintre punctele pe primul serviciu câștigate.

Madison Keys a eliminat-o pe Barbora Krejcikova de la Australian Open 

Chiar și așa, începutul de meci a fost echilibrat. La 2-2, Krejcikova a avut 4 șanse de break, toate salvate de Keys. Imediat după, americanca a făcut break și s-a distanțat decisiv.

Lupta nu a mai fost strânsă în actul secund. Madison Keys s-a dus rapid la 3-0, apoi a cedat un break, dar în cele din urmă a încheiat setul cu doar două game-uri pierdute.

Madison Keys și-a egalat astfel cel mai bun rezultat al său la Australian Open, unde mai ajunsese în semifinală în 2015.

Keys, care a început turneul pe locul 51 WTA, a urcat până pe 28 în ierarhia Live după victoria de astăzi. Dacă ar ajunge în finală, ar depășit-o în clasament și pe Simona Halep, în prezent locul 23 WTA.

Am făcut tot posibilul cu echipa mea pentru a avea parte de o resetare în presezon, astfel încât să încep sezonul de la 0, fără a mă gândi la anul trecut. Merge bine până acum! Sunt mândră de mine și recunoscătoare față de echipa mea, prietenii și familia mea pentru că m-au ajutat anul trecut, unul dificil.

- Madison Keys 

În penultima fază, Keys o va întâlni pe câștigătoarea meciului Ashleigh Barty - Jessica Pegula, care va începe la ora 10:00 în România.

Celelalte două „sferturi” sunt Danielle Collins - Alize Cornet, respectiv Iga Swiatek - Kaia Kanepi.

Mai multe știri de la Australian Open: 

Medvedev, ieșiri necontrolate la Australian Open » Ce a strigat, repetat, la adresa adversarului și de ce îi acuză pe organizatori: „Eu ce trebuie să fac?!”

McEnroe, sfat pentru Simona Halep după eliminarea de la Australian Open: „Va fi foarte bine dacă va face ca Nadal”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  25 Ianuarie 2022, 14:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează