SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Mai calmă » Următoarea adeversară a Soranei și-a regăsit ritmul la Australian Open: ”Păstrez doar ce e pozitiv”

Garbine Muguruza în acțiune // FOTO Guliver/GettyImages
Garbine Muguruza în acțiune // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 21 ianuarie 2017 00:00

Garbine Muguruza începe să-și regăsească ritmul, după ce la Wimbledon și US Open a fost departe de jocul pe care l-a arătat la Roland Garros 2016.

Spaniola în vârstă de 23 de ani și-a împlinit visul de a cuceri un turneu de Mare Șlem în vara anului trecut, la Paris, când a învins-o în finală chiar pe Serena Williams. Apoi tot ce s-a întâmplat în jurul ei a copleșit-o, iar prestațiile sale de la următoarele competiții de Grand Slam au fost sub nivelul așteptat, eliminări în turul al doilea.

"E dificil pentru că tot timpul ţi se pune eticheta de favorită sau lumea se întreabă când va veni și al doilea. După ce am câștigat la Paris se spunea că sunt favorită, că pot să devin numărul unu mondial și eu mă gândeam: "Ați înnebunit cu toții?". E unic ce am realizat și există doar o persoană pentru care nu e atât de important că s-a impus într-unul, iar aceea e Serena, care e o bestie. Celelalte, nici pe departe", a spus jucătoarea din Spania pentru El Universal.

Probleme la aductori

Acum, Garbine pare într-un loc mai liniștit, acceptă mai ușor statutul de favorită și își permite să mai și greșească.

"Sunt mai calmă, sunt departe de nebunia aceea prin care treceam atunci când pierdeam un punct. Încerc să analizez mai puțin, mă concentrez mai repede pentru următorul și păstrez în minte doar ce e pozitiv, dacă sunt negativistă nu-mi va merge", a spus Muguruza la conferința de presă.

Ea a început Australian Open accidentată la aductorii piciorului drept, de aceea evoluează bandajată la coapsa dreaptă. Cu toate acestea, a reușit trei victorii, ieri ea învingând-o pe Anastasija Sevastova cu 6-4, 6-2.

"E foarte agresivă"

Garbine Muguruza și Sorana Cîrstea nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist. "Nu știu foarte multe despre ea, am văzut-o de câteva ori, dar cred că a lipsit mult din cauza unei accidentări. A învins jucătoare puternice, a trecut de Carla, înseamnă că joacă bine. E clar că mă așteaptă un meci dificil. Știu că e foarte agresivă, dar o să ies pe teren și o să joc așa cum am făcut-o în toate aceste zile", a spus Garbine la conferința de presă.

Pentru că o întâlnește pe a șaptea jucătoare a lumii, probabil partida se va juca pe un teren important din complexul de la Melbourne.

"Terenul mare te motivează, însă nu știu dacă neapărat atmosfera are un impact, cât distanțele. Asta face diferența, pentru mine. Ai foarte mult loc în spate, ai alte repere. Cred eu că joc mai bine pe terenurile mari, pentru că simt că am mai mult spațiu. Dar indiferent că joc pe Court 2, 3 sau pe Rod Laver e cam același lucru, pentru că eu nu văd tribuna, văd doar terenul", a spus românca pentru treizecizero.ro.

2este cea mai bună poziție pe care a ocupat-o Muguruza în clasamentul mondial, pe 6 iunie 2016

3trofee WTA a cucerit Garbine de-a lungul carierei, Hobart, Beijing și Roland Garros

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează