SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Mai tare decît căldura » Halep s-a calificat pentru a treia oară în turul al treilea al unui turneu de Mare Şlem

Simona Halep va primi un cec în valaore de 66.000 de dolari și 130 de puncte WTA pentru atingerea turului al treilea
Simona Halep va primi un cec în valaore de 66.000 de dolari și 130 de puncte WTA pentru atingerea turului al treilea

Articol de - Publicat vineri, 17 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 ianuarie 2014 20:09

Românca a învins-o în condiţii extreme pe Varvara Lepchenko, revenind de la 0-1 la seturi şi impunîndu-se cu 4-6, 6-0, 6-1. În turul următor, ea va întîlni pentru un loc în optimile de finală o jucătoare de pe locul 152 mondial.

La Mebourne, ieri au fost de toate. Soare ucigător de strălucitor, căldură şi umezelă insuportabile, dar şi fulgere, tunete şi ploaie. Cam la fel ca în meciul dintre Simona Halep şi Varvara Lepchenko, început la ora 11:00, ora locală.

Pentru a 11-a jucătoare a lumii, furtuna şi fulgerele au venit în primul set, cînd nimic din jocul său nu aducea aminte de Simona Halep din 2013. Greşeli multe, lipsă de vînă şi lovituri necontondente. Acest lucru i-a permis stîngacei care acum reprezintă SUA, deşi s-a născut în Uzbekistan, să se desprindă la 4-0, cu două break-uri.

În timp ce mingile treceau peste fileu, temperatura urca în termometre. Şi jocul Simonei începea să se scuture de greşeli, să intre mai mult în teren şi să lovească decisiv. A revenit de la 5-1 la 5-4, dar pînă la urmă a cedat setul cu 4-6.

Au urmat o serie de fenomene care au schimbat faţa întregului meci. Pe fondul creşterii în joc al Simonei, dar şi pe scăderea din cel al Varvarei, care părea dezorientată. La 5-0 în setul al doilea a chemat medicul pentru că a simţit că i s-au tăiat picioarele şi a luat-o ameţeala. Pungi de gheaţă, săruri, nimic nu părea să o ajute pe Lepchenko în lupta cu arşiţa de 42 de grade Celsius.

Mai tînără, Simona a rezistat mai bine şi în final s-a impus cu 4-6, 6-0, 6-1. S-a calificat pentru a treia oară în turul al treilea al unui turneu de Mare Şlem, după Australian Open 2011 şi US Open 2013. Însă noul său statut, de cap de serie 11, îi oferă un adversar din afara Topului 100.

În 2011, la Melbourne a întîlnit-o pe Radwanska, cap de serie 14, în faţa căreia a pierdut, iar la US Open a învins-o pe Kirilenko, favorită 14. Acum, ea va juca pentru un loc în "optimi" cu Zarina Dias din Kazahstan, locul 152 WTA şi 20 de ani, care a venit din calificări şi care se află pentru prima oară pe tabloul unui turneu de Mare Şlem.

602156-parcurs-simona.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA AUSTRALIAN OPEN:

Meciuri întrerupte
Din cauza temperaturii care a urcat ieri pînă la 42 de grade Celsius, organizatorii au luat decizia de a întrerupe toate partidele în intervalul orar 14:00-18:00. Însă meciurile care erau în desfăşurare nu fost oprite. Cel mai mult a avut de suferit Maria Şarapova, care a fost nevoită să joace cînd soarele ardea cel mai tare.

După ce a învins-o pe Karin Knapp din Italia cu  6-3, 4-6, 10-8, ea i-a criticat pe organizatori. "Se pare că nimeni nu ştie exact cînd trebuie oprite meciurile sau tras acoperişul în astfel de condiţii", a spus rusoaica.

Hănescu s-a oprit
Victor Hănescu s-a oprit în turul al doilea la Melbourne, după ce a fost învins de canadianul Milos Raonic, 11 ATP, cu 7-6(9), 6-4, 6-4. Meciul dintre cei doi a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 7-6(9), 3-2. A fost pentru a treia oară cînd Hănescu a ajuns în turul al doilea la Australian Open din cele 11 participări.

Del Potro Out
Juan Martin del Potro, al cincilea jucător al lumii a pierdut ieri în turul al doilea. Argentinianul a fost învins de spaniolul de pe locul 62 mondial, Roberto Bautista Agut cu 4-6, 6-3, 5-7, 6-4, 7-5. "Acest tip de meciuri mă ajută să învăţ lucruri şi voi încerca să iau şi aspectele din el şi să le schimb pe cele negative pentru a-mi înbunătăţi jocul", a spus argentinianul. El este cel mai bine clasat jucător care părăseşte competiţia de la Melbourne de pe tabloul masculin.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
unfake
unfake  •  18 Ianuarie 2014, 04:27

Heloooooo ! Roxyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.... Cand ai sa te scoli, pe la pranz, ai sa constati ca iar a castigat Simona (6-1, 6-4) Asteptam minunatul tau articol cu minunatele tale metafore.

mishu_74
mishu_74  •  17 Ianuarie 2014, 19:49

HA ha ha. " Au urmat o serie de fenomene care au schimbat fata intregului meci." Corect ar fi: "A urmat o serie...care A schimbat ...." Verbul se conjuga in functie de serie si nu de fenomene. Seria este una singura, deci este la singular, inseamna ca si verbul il conjugam la singular...mda, cam are dreptate unfake...

unfake
unfake  •  17 Ianuarie 2014, 16:18

Domnilor redactori sefi, gasiti-i un loc de munca onorabil fetei asteia ! Cu scrisul e chin mare, salvati-o, fiti umani !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează