SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Omul care a lucrat cu Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu se ocupă acum de Mara Gae, campioana de la US Open. Portretul tinerei de 17 ani: „E o sportivă care acordă o atenție deosebită și școlii”

Mara Gae, în stânga, a câștigat US Open la junioare
Mara Gae, în stânga, a câștigat US Open la junioare

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 13:00 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 15:19

Românca Mara Gae (17 ani) a câștigat, alături de rusoaica Anastasiia Gureva (18 ani) finala de junioare la dublu de la US Open în fața perechii japoneze Sara Saito/Nanaka Sato, scor 1-6, 7-5, 10-8. 

Adrian Cruciat, care în ultimii ani a colaborat cu Sorana Cîrstea sau Mihaela Buzărnescu, se ocupă acum de pregătirea Marei, alături de Raluca Olaru. El a comentat succesul junioarei noastre și a explicat ce urmează pentru tânăra campioană.

Avem o campioană la US Open » Performanță fantastică pentru Mara Gae
US OPEN
Avem o campioană la US Open » Performanță fantastică pentru Mara Gae

„E un sportiv cu un foarte mare potențial și cred că se va auzi destul de mult despre ea în viitor, așa că puteți să vă familiarizați cu numele ei. E o sportivă cu niște calități atletice deosebite, cu un mental foarte bun, cu un instinct foarte bun pentru o jucătoare ofensivă, pentru a practica un tenis modern.

Mă bucur mult pentru acest succes al ei. Termină perioada de juniorat cu o mare bucurie care îi poate oferi liniștea necesară pentru a ne apuca serios de treabă pentru ceea ce urmează, pentru tenisul adevărat care abia acum începe pentru ea.

E o sportivă care acordă o atenție deosebită și școlii, motiv pentru care face un singur antrenament pe zi până acum și cu atât mai mult mă bucură și ne bucură că joacă atât de bine și reușește să aibă astfel de rezultate”. a spus Adrian Cruciat la emisiunea „Așii Tenisului”, de la Digisport.

„Raluca Olaru și cu mine ne ocupăm de Mara Gae”

Antrenorul a dezvăluit și că Raluca Olaru este foarte atentă și implicată în dezvoltarea Marei.

„Credem foarte mult în ea. Raluca Olaru și cu mine ne ocupăm de Mara de aproximativ 6 luni. Ea e în clubul nostru de mai mult timp și sperăm să fie o colaborare lungă și de succes pentru că noi credem foarte mult în potențialul ei.

Punctele ei forte? Serviciul e un atu, e o jucătoare de atac care are un instinct creativ-ofensiv foarte bun, este un sportiv cu calități atletice, o jucătoare explozivă. Se pliază perfect pe tenisul modern feminin din ziua de astăzi, care seamănă din ce în ce mai mult și va semăna din ce în ce mai mult cu tenisul masculin. 

Vedem lovituri cu greutate, cu efect, servicii, tehnică mult mai bună, cam toate efectele generației care va urma vor fi din ce în ce mai complete și sunt tot mai multe aspecte de pus la punct”, a mai declarat antrenorul.

Ce urmează pentru Mara Gae

Acesta a dezvăluit și ce urmează pentru Mara Gae în perioada următoare și care sunt obiectivele pe termen scurt.

„În perioada următoare, primordial pentru ea e să-și consolideze pregătirea fizică pentru că produce un tenis mai bun decât îi permite fizicul să reziste în acest moment . 

Ne așteaptă un sezon greu cu trecerea la senioare unde, deși jocul ei o îndreptățește în a spera să aibă rezultate foarte bune imediat, pregătirea fizică încă nu este la parametri optimi, Meciurile au altă uzură, jucătoarele sunt mai experimentate.

Chiar dacă tu câștigi meciurile trebuie să muncești mai mult pentru victorii decât la junioare. Corpul ei trebuie să fie foarte bine pregătit pentru acest sezon foarte greu care va urma pentru a ne feri de accidentări, pentru a avea continuitate și pentru a putea să progreseze în continuare”, a conchis Cruciat.

Citește și alte articole:

Coco Gauff, prima reacție după triumful de la US Open: „Sunt în stare de șoc”
US OPEN
Coco Gauff, prima reacție după triumful de la US Open: „Sunt în stare de șoc”
Coco Gauff și-a îndeplinit visul! A învins-o pe Aryna Sabalenka în finala de la US Open și a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră
US OPEN 2023
Coco Gauff și-a îndeplinit visul! A învins-o pe Aryna Sabalenka în finala de la US Open și a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lupu68
lupu68  •  10 Septembrie 2023, 16:39
Postat de Catalynn_6 pe 10 Septembrie 2023, 15:49

Păi nu așa … Adevărații profesioniști nu au nevoie de școala, uite la Tavi Popescu!

Nu ai vrea sa te limitezi cu parerile la chipirliii si ciunciucovii tai clonati?

Catalynn_6
Catalynn_6  •  10 Septembrie 2023, 15:49

Păi nu așa … Adevărații profesioniști nu au nevoie de școala, uite la Tavi Popescu!

Trandafir
Trandafir  •  10 Septembrie 2023, 15:15

Bravo ! Felicitari ! Mult succes in viitor !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează