SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2021

Maria Sakkari, marcată de eliminarea în fața Emmei Răducanu: „Parcă am fost absentă de pe teren, sunt dezolată”

Emma Răducanu o va înfrunta în finala US Open pe o altă adolescentă surpriză, canadianca Leylah Fernandez
Emma Răducanu o va înfrunta în finala US Open pe o altă adolescentă surpriză, canadianca Leylah Fernandez

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 09:31 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 12:21

Adversara Emmei Răducanu din semifinalele US Open, grecoaica Maria Sakkari, a fost impresionată de evoluția britanicei în vârstă de doar 18 ani, dar foarte nemulțumită de propria prestație. 

Maria Sakkari: „Emma Răducanu joacă fără frică, dar parcă nicio adversară nu a reușit să joace bine contra ei”

„Emma joacă fără frică. Atacă orice șansă, ceea ce e lucrul corect de făcut, sincer. Nu are nimic de pierdut, doar se simte bine pe teren. Dar toate adversarele parcă au fost absente de pe teren când au evoluat împotriva ei.

Am văzutmeciul cu Belinda, ieri. Nu vreau să vorbesc despre ea, dar cred că ar fi de acord cu mine că nu am reușit să jucăm la nivelul nostru. Sunt foarte tristă, dezolată de faptul că nu am putut iarăși să ating o finală de Grand Slam. Dar sper să se întâmple odată și odată”, a explicat Sakkari la conferința de presă de după meci. 

Maria Sakkari, marcată de eliminarea în fața Emmei Răducanu: „Parcă am fost absentă de pe teren, sunt dezolată”
Maria Sakkari în meciul cu Emma Răducanu de la US Open 2021, foto: Imago

Loc 150 WTA, Emma nu a pierdut niciun set la acest US Open, în care a disputat și calificări. O întâlnește pe Leyla Fernandez, care a reușit să elimine nume foarte grele de pe tablou, precum Naomi Osaka, Elina Svitolina, Aryna Sabalenka sau Angelique Kerber. Finala are loc sâmbătă. 

După 44 de ani, Marea Britanie are din nou o reprezentantă într-o finală de Mare Șlem. Emma Răducanu îi calcă pe urme Virginiei Wade, fostă câștigătoare la Australian Open, Wimbledon și US Open. În semifinala cu Sakkari, Emma Răducanu a fost încurajată din tribune chiar de către Virginia Wade. 

Statistică uluitoare: Emma Răducanu - Leylah Fernandez va fi prima finală din Era Open care pune față în față două jucătoare care n-au fost printre capii de serie la începutul turneului.

Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

EXCLUSIV „E pe un val nebun de tinerețe și încredere” » Alexandra Dulgheru, impresionată de Emma Răducanu pentru parcursul de la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
cipinho79
cipinho79  •  10 Septembrie 2021, 20:12

Sakkari e solida dar cam fara minte. ea n-a invatat ca Emma absoarbe forta adversarelor si o foloseste impotriva lor cu o inteligenta remarcabila. daca Sakkari lovea tare Emma intorcea atat de rapid ca Sakkari cu toata forta si viteza ei nu mai avea ce face. mai la urma Sakkari a inceput sa urce la fileu unde i-a iesit vreo 2 lovituri, pana cand Emma a pus 2 "tuse" in diagonala si a trimis-o la loc pe lina de fund. ambele finaliste au aratat ce tenisul se joaca si inteligent nu doar cu bicepsul

adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Septembrie 2021, 12:57

Sakkari a fost si la RG mare favorita la titlu dupa ce a trecut de Swiatek si la fel a fost acum dupa eliminarea Sabalenkai. Nu prea ii prieste asta, se pierde. Emma a jucat aproape ireprosabil si devine primul competitor, femeie sau barbat, intr-o finala de GS venit din calificari. Finala e absolut halucinanta, cred ca avea cota de 200000 la 1, daca era sa aiba una. Si culmea e ca turneul a inceput ca unul dintre cele mai "linistite" din istorie - niciuna din primele 16 favorite nu a pierdut in primele doua tururi. Ceea ce nu se mai intamlase la US Open din 1973, cand insa erau doar 8 favorite in total, iar la un GS, de la Paris 1996. Finalul turneului a fost absolut incredibil, insa, dupa acalmia de la inceputul lui.

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  10 Septembrie 2021, 12:15

Care-i ba repetentul care a debitat prostia asta:” După 53 de ani, Marea Britanie are din nou o reprezentantă într-o finală de Mare Șlem.”?! :-))) Virginia Wade a câștigat Wimbledonul in 1977! :-))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează