SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Maria Sharapova, din nou ajutată! A primit un wild card pentru Australian Open

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 12:04

Rusoaica Maria Sharapova (32 de ani, 147 WTA) a primit un wild card pentru a participa la ediția din acest an a Australian Open, turneu pe care l-a câștigat în 2008.

Organizatorii competiției de la Melbourne au anunțat ieri că i-au acordat o invitație rusoaicei în vârstă de 32 de ani. Sharapova ocupă în prezent poziția 147 în clasamentul mondial, iar în momentul înscrierii la Australian Open era în zona aceluiași loc, unul care nu-i permitea accesul direct pe tabloul principal.

De când a revenit în circuit, după suspendarea pentru dopaj, în aprilie 2017, Maria a primit de mai multe ori invitații pentru a juca în turneele mari. În 2017, evoluția sa la toate competițiile, opt, a fost grație unui wild card, în 2018 din unsprezece turnee jucate la două a fost invitată, iar în 2019 raportul a fost de trei din opt.

În sezonul 2020 rusoaica a debutat la Brisbane, unde de asemenea a primit un wild card, dar a fost învinsă marți, în primul tur de Jennifer Brady cu 3-6, 6-1, 7-6(3).

Mă lupt cu un virus de câteva săptămâni, cu o zi înainte de meci am ajuns la spital și nu a fost deloc plăcut. Am dat afară tot ce am mâncat, dar nu o să intru prea mult în detalii", a spus Sharapova la conferința de presă de după înfrângerea de la Brisbane.

Anul trecut Sharapova a avut multe probleme cu accidentările, cea mai supărătoare fiind cea de la umăr, una care a făcut-o să-și încheie sezonul imediat după US Open. De când a revenit după ce a fost suspendată pentru că a folosit Meldonium, rusoaica a ratat trei turnee de Mare Șlem: Roland Garros 2017 și 2019 și Wimbledon 2017.

Cel mai bun rezultat a venit în această perioadă la Paris, în 2018, când a atins sferturile de finală. Australian Open 2020 debutează pe 20 ianuarie. 

5 trofee de Mare Șlemare în palmares Maria Sharapova, toate venind înainte de suspendarea pentru dopaj

vezi și:

Simona Halep, a doua favorită la turneul de la Adelaide! Cum arată lista capilor de serie + valoarea totală a premiilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
merace
merace  •  08 Ianuarie 2020, 21:28

Ma bucur ca participa. Orice nume mare e binevenit la orice turneu mare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează