SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Marius Copil are o nemulțumire și după week-end-ul perfect din Cupa Davis: „Le-am zis că suntem la un telefon distanță”

romaniadaviscup
romaniadaviscup

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 septembrie 2021 19:32 / Actualizat duminica, 19 septembrie 2021 20:17

Marius Copil (30 de ani, 250 ATP) a câștigat ambele meciuri de simplu și a făcut pereche cu Horia Tecău (36 de ani) în proba de dublu, în victoria obținută de România în Cupa Davis, 3-1 contra Portugaliei. 

  • Ce urmează pentru România în Cupa Davis:
  • Luni se va actualiza clasamentul Cupei Davis, iar pe baza acestuia se va stabili ce urmează pentru România.
  • Varianta 1: Dacă în clasamentul echipelor care au câștigat în acest weekend România se află între primele 8, atunci va merge în play-off-ul Cupei Davis. Dacă va câștiga play-off-ul, care presupune o singură întâlnire, România ajunge la turneul final al Cupei Davis
  • Varianta 2: Dacă România nu se află în primele 8 în clasamentul care va fi anunțat luni de organizatori, atunci „tricolorii” vor mai avea o întâlnire de disputat, într-o fază preliminară a play-off-ului.

Marius Copil nu este mulțumit de generația tânără de jucători. El și Horia Tecău ar fi dispuși să îi ajute cu sfaturi, dar susține că nimeni nu i-a contactat. 

„Căutăm să avem și un număr doi, pentru că noi nu mai suntem așa tineri. Suntem în mare căutare și sper să se motiveze și cei tineri. Și eu și Horia le-am spus de fiecare dată că suntem la un telefon distanță! Dacă ei au nevoie de întrebări, noi vrem să îi ajutăm și îi așteptăm să ne caute și să ne ceară părerea”, a transmis Marius Copil, potrivit Prosport

Marius Copil, week-end perfect în Cupa Davis

„Nu cred că am mai obținut trei puncte până acum într-o întâlnire de Cupa Davis. La dublu am fost norocos că l-am avut pe Horia! Apoi, nu am avut timp să îmi încarc bateriile sau să mănânc ceva! 

Primul set a fost bun, în al doilea am fost un pic negativ, dar echipa m-a readus pe linia de plutire. Joao a ratat un voleu la minge de break și mi-a fost mai ușor să obțin victoria! Am servit bine, dar el și-a ridicat nivelul și a trebuit să fac ceva ca să îl scot din ritm. Suntem cu un pas mai aproape de elita Cupei Davis. Îmi doresc să fim din nou acolo!”, a concluzionat Copil. 

Avem jucători tineri dar ce fac în meciurile din cadrul turneelor trebuie să facă și aici. Încă mai au nevoie de maturitate, de disciplină. Filip Jianu nu s-a ținut de planul stabilit în primul meci! Este și o încercare nervoasă, dar sperăm să se adapteze ușor la aceste cerințe și să ne ajute pe viitor
- Gabriel Trifu, căpitan-nejucător România

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Simona Halep a dezvăluit marele obiectiv, după căsătoria cu Toni Iuruc: „Îmi doresc tare mult!” + ce se întâmplă cu trofeele ei și cadourile speciale primite

RECORD! Emma Răducanu a doborât audiențele TV în Marea Britanie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează