SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Marketa Vondrousova despre momentul cel mai important al carierei sale de până acum: „Am simțit că nu mai pot respira”

Marketa pozând cu Venus Rosewater Dish FOTO Gulliver/GettyImages
Marketa pozând cu Venus Rosewater Dish FOTO Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 16 iulie 2023 15:59 / Actualizat duminica, 16 iulie 2023 16:26

Marketa Vondrousova, 24 de ani, a câștigat sâmbătă primul trofeu de Mare Șlem al carierei după ce a trecut în finala de la Wimbledon de Ons Jabeur cu 6-4, 6-4. Cehoaica a vorbit despre emoțiile prin care trecut. 

Marketa Vondrousova a lăsat hainele albe și a pozat cu trofeul proaspăt cucerit într-o ținută lejeră compusă dintr-o cămașa roz și o pereche de blugi cu talie înaltă. Ultima duminică de la Wimbedon înseamnă pentru câștigătoare o zi de relaxare și de pregătire pentru balul de final.

Marketa Vondrousova despre momentul cel mai important al carierei sale de până acum: „Am simțit că nu mai pot respira”
Marketa în acțiune pe iarbă FOTO Gulliver/GettyImages

Înainte de a trece prin toate aceste ritualuri, ea vorbit despre reușita sa și despre emoțiile prin care a trecut sâmbătă, atunci când a învins-o pe Ons Jabeur cu 6-4, 6-4. „În ultimul game, la 40-0 am simțit că nu mai pot respira. Totul era pe umerii mei. Mă bucur că am reușit să rămân concentrată și am închis acolo meciul. A fost o nebunie, nu am jucat deloc bine până acum pe iarbă. Mi-am zis înainte de turneu că voi evolua fără stres. Nimeni nu ar fi crezut că pot câștiga, nu am fost cap de serie, era greu de crezut", a spus Marketa.

Promisiunea făcută de marketa Vondrousova în 2019

A fost a doua finală de Mare Șlem pe care a disputat-o talentata jucătoare din Cehia. Ea fost învinsă în 2019 la Roland Garros de Ashleigh Barty cu 6-1, 6-4. „Aveam 19 ani când am jucat prima finală de Mare Șlem, am fost îngrozitor de stresată. Mi-am dorit enorm să câștig, era un lucru important în Cehia, toată lumea vorbea despre finală. Ea m-a zdrobit. A fost un meci rapid, nici măcar nu m-am putut bucura de experiență. A fost extrem de trist apoi. Mi-am promis că dacă voi mai ajunge într-o finală de această anvergură voi încerca să mă bucur", a dezvăluit Vondrousova.

Întrebată cum ar descrie parcursul său la această ediție pe iarba de la All England Club, ea a răspuns: „Cheia acestui succes a fost faptul că am crezut în mine și am rămas calmă. Antrenorul meu mi-a spus că nu-i vine să creadă cât de calmă am fost. Am crezut în jocul meu încă de la începutul turneului, deși mă gândeam că e cel mai puțin probabil trofeu pe care pot să-l câștig din rândul celor patru de Mare Șlem".

2 turneea câștigat în carieră Marketa: unul la Biel, în 2017, și al doilea la Wimbledon, în 2023

Soțul calm și mama absentă

În loja sa a avut suporteri foarte dragi, sora sa dar și soțul său, Stepan Simek, care nu a putut asista la celelalte partide pentru că nu avea cu cine să lase pisica. După victoria în fața Elinei Svitolina, cei doi au hotărât să caute pe cineva care să stea cu pisica. Pe fața lui Stepan nu s-a putut citi niciun fel de emoție pe tot parcursul finalei. „Soțul meu e mereu calm, când am urcat în lojă l-am văzut plângând, apoi din nou după meci. Cred că e prima oară în opt ani când îl văd așa emoțional! A mai plâns un pic și la nuntă, dar cam atât", a spus amuzată ea.

Din lojă a lipsit mama jucătoarei de tenis, care a refuzat să vină din superstiție. „A fost la finala de dublu de la Berlin pe care am pierdut-o. Mama a fost foarte supărată, mi-a spus că nu mai vrea să mă vadă mereu pe locul al doilea, de acea a zis că va urmări meciul la TV", a dezvăluit Marketa. Cehoaica avea patru finale pierdute la simplu, printre care și cea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

10 este loculpe care îl va ocupa jucătoarea din Cehia începând de luni, în urcare 32 de poziții, fiind cea mai bună clasare a carierei

Prima campioană de la Wimbledon din Era Open care nu e cap de serie a fost întrebată și despre tatuajul pe care urmează să și-l facă antrenorul său, Jan Mertl, acesta spunându-i că își va face unul dacă ea va câștiga un turneu de Mare Șlem. „Cred că voi alege eu tatuajul pe care și-l va face, poate ne facem amândoi unul la fel. Sper să nu dea înapoi", a subliniat ea.

Vondrousova nu are niciun contract cu vreun sponsor tehnic după ce Nike nu i-a mai prelungit contractul care a expirat la finalul lui 2022. „Nu știu ce gândește persoana care mi-a anulat contractul, voi vorbi cu agenții mei și vom vedea ce se întâmplă". Până atunci, duminică a fost o zi plină de bucurie pentru Marketa Vondrousova, cea care anul trecut era spectatoare la Wimbledon pentru că doar ce se operase la încheietura mâinii stângi. 

22 de meciuria jucat Marketa pe iarbă în carieră, ea câștigând 11

Jucătoarele care s-au impus în turneele de Mare Șlem în acest an

  • Australian Open » Arina Sabalenka (Belarus)
  • Roland Garros » Iga Swiatek (Polonia)
  • Wimbledon» Marketa Vondrousova (Cehia)

Citește și: 

În așteptarea verdictului, Simona Halep a publicat un mesaj misterios
MESAJ
În așteptarea verdictului, Simona Halep a publicat un mesaj misterios
Jabeur a plâns ca un copil după eșecul din finală: „Cea mai dureroasă înfrângere, dar fac o promisiune!”
Wimbledon
Jabeur a plâns ca un copil după eșecul din finală: „Cea mai dureroasă înfrângere, dar fac o promisiune!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează