SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2023

Motivul bizar pentru care Mats Wilander crede că favoriții sunt eliminați la Australian Open 2023

Mats Wilander
Mats Wilander

Articol de GSP - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 10:08 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 10:10

Mats Wilander, 58 de ani, crede că Australian Open 2023 are o problemă bizară. 

Doar două jucătoare din Top 10 WTA s-au calificat în sferturile de finală, în timp ce pe tabloul masculin, au mai rămas 3. Mats Wilander crede că una dintre explicațiile pentru care avem primul Grand Slam din Era Open în care unul dintre primii 2 favoriți, atât la masculin, cât și la feminin, nu prind sferturile de finală este calitatea mingilor.  

Transfer anunțat la conferința de presă: Hermannstadt - FCSB a fost ultimul lui meci
HERMANNSTADT - FCSB 0-1
Transfer anunțat la conferința de presă: Hermannstadt - FCSB a fost ultimul lui meci

Mats Wilander: „Mingea devine pufoasă și grea, deci o să conteze puterea”

„Nu există un motiv logic, cu excepția faptului că, cu cât jocul devine mai rapid, cu atât mai puțin previzibil va fi jocul. Poate că de vină sunt mingile, care devin pufoase, moi și grele, foarte repede. Atunci, mingea nu mai atât de ușor de controlat, contează mult puterea, iar jucătorii mari ar putea să nu mai aibă același feeling. Jucătorii obișnuiți lovesc atât de puternic, încât pot să doboare pe oricine. Înainte era vorba doar de top 10, dar acum top 50 e foarte atletic și pune probleme”, a transmis Mats Wilander, de 7 ori câștigător de Grand Slam, pentru Eurosport

„Este greu de spus care sunt problemele: Rafael Nadal s-a accidentat, Iga a părut că nu e cuplată emoțional la turneu. Poate că presiunea a ajuns la Ruud sau a jucat prea multe meciuri demonstrative. Puteți să vă uitați la ceea ce a făcut fiecare jucător în parte și să veniți cu răspunsurile. 

Asta este chestia cu evenimentele de Grand Slam, sunt imprevizibile și asta le face grozave într-un fel. Oamenilor le place să arunce aceste statistici, dar e și o veste bună, că vom vedea nume noi pe tablou. O nouă injecție de sânge proaspăt și fețe noi. Uită-te la Carlos Alcaraz, a fost o gură de aer proaspătă incredibilă pentru joc. Să sperăm că se va întoarce curând”, a explicat și John McEnroe pentru sursa citată. 

Citește și: 

„Blestemul Netflix” la Australian Open 2023 » Detaliul incredibil de la primul Grand Slam al anului

Surpriză la Australian Open 2023 » Iga Swiatek, liderul mondial, eliminată în optimi de jucătoarea de pe 25 WTA

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Ianuarie 2023, 13:33

...la masculin este un singur favorit ...care pana acum rupe tot ...la feminin este Jessica Pegula ,Elena Ribakina ,Aryna Sabalenka si grasa de Ostapenko ...da Iga era favorita ...dar celelalte nu ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează