SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Mesajul lui Ilie Năstase după incidentele de la FED Cup: "Simt că tenisul se îndepărtează de mine"

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 aprilie 2017 11:04

 Ilie Năstase a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care își cere scuze pentru derapajele de la FED Cup, când a avut remarce inadecvate la adresa componentelor echipei Marii Britanii și la adresa Serenei Williams.

"În ultimele zile, numele meu și situația neplăcută creată la meciul România – Anglia din cadrul Fed Cup în urma declarațiilor mele au fost prezente în presa națională și internațională. Nu doresc să contest reacțiile negative pe care le-am primit, dar aș vrea să aduc câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă.

Aveam 5 ani când am luat prima rachetă în mână.  De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decât un sport sau o profesie. A fost viața mea, și pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reușit să fac ceva ce nu mi-am dorit și nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine.

Zilele trecute au fost dificile. Declarațiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse și supărare în cadrul publicului, al presei și, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorința mea de a apăra interesele echipei României și ale tenisului românesc.

Ceea ce s-a întâmplat la Constanța a fost exagerat de către toate părțile. Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicații, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României.

După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înțeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat și în cadrul cărui punct al regulamentului.

Același lucru s-a întâmplat și cu subiectul despre Serena: a fost exagerat de către presă. O stimez pe Serena și o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile și știu câtă muncă este în spatele acestor rezultate.

La conferința de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacția mea a fost spontană.

Știu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele – nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situației. Dar viața mea rămâne dedicată tenisului și publicului său și vă rog să acceptați, atât cât se poate, scuzele mele. Cu respect, Ilie Năstase”, se arată în postarea lui Năstase de pe Facebook.

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (12)
deva1
deva1  •  06 Mai 2017, 22:49
Postat de mal. pe 28 Aprilie 2017, 16:50

Creierul s-a îndepărtat de mult...

@mal. il jignesti pe ilie cel mai mare tenismen al lumii, a fost nr. 1 timp de 10 ani. tu in ce domeniu esti nr.1? poate in cel vrtual, adica esti un anonimcomplexat,depasit, multinationalist....Bravo Ilie Nastase , Mandru ca sunt Roman si mandru pentru declaratiile de la meciul Romania-Anlia!

mal.
mal.  •  28 Aprilie 2017, 16:50

Creierul s-a îndepărtat de mult...

983732924972315
Soos Vilmos  •  28 Aprilie 2017, 16:10

Tenisul a fost foarte aproape de el atita timp cit a fost jucator, dar odata cu trecerea in rezerva ( deh- este mare general) la el nu a mai ramas decit lipsa totala a celor 7 ani de acasa .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează