TENIS    •   ATP MIAMI

MIAMI. Juan Martin del Potro e la un pas de podiumul ATP, dar atrage contestatari: "E un maestru al prefăcătoriei"

FOTO: reuters

Articol de — Roxana Fleşeru Joi, 29 Martie

Juan Martin del Potro (29 de ani, 6 ATP) este omul momentului și face legea în circuitul profesionist, el ajungând la 15 victorii consecutive, după ce l-a învins ieri pe Milos Raonic, scor 5-7, 7-6, 7-6, în ”sferturi” la Miami. În semifinale, Del Potro joacă împotriva lui John Isner.Juan Martin del Potro este dovada perseverenței. După ce a fost aproape să renunțe la tenis din cauza accidentărilor, acum el trăiește un moment extrem de dulce al carierei sale.

A ajuns la a cincisprezecea victorie consecutivă în circuitul profesionist, după ce l-a învins ieri în sferturi de finală la Miami pe Milos Raonic cu 5-7, 7-6 (1),7-6 (3).

"El a jucat mai bine ca la Indian Wells, principala mea calitate e că nu am lăsat niciodată brațele jos, iar publicul a simțit acest lucru. M-au purtat pe valul lor de entuziasm. iar acest lucru m-a ajutat să nu cobor nivelul jocului. Am suferit mult pentru a ajunge la ultimul tie-break, unde am jucat cel mai bun tenis al meu. Nu e bine să suferi atat de mult pentru a câștiga un meci, dar trebuie să fii pregătit pentru așa ceva. A fost o noapte frumoasă pentru tenis. Sper să mă recuperez pentru semifinale", a spus argentinianul, care a cerut intervenția fizioterapeutului în timpul partidei care a durat două ore și jumătate.

"Sunt la limită!"

Un motiv pentru ca Goran Ivanisevici, antrenorul lui Raonic, să-l atace pe argentinian.

"Del Potro s-a dat accidentat. Mergea încet. E un maestru al prefăcătoriei. A facut la fel și la Indian Wells", a spus croatul pentru ESPN. Milos și Juan s-au duelat și în deșertul californian, iar del Potro s-a impus atunci cu 6-2, 6-3.
acc7885 nocid rtrmadp 3 tennis miami open
"Nu știam nici ce să-i spun fizioterapeutului, mă durea peste tot încât nu i-am putut explica. Am dureri în tot corpul și sunt la limită din punct de vedere fizic", a explicat argentinianul după meci. În semifinale Juan Martin del Potro, 6 ATP, îl va întâlni pe John Isner, 17 ATP, și mai are nevoie de două victorii pentru a ajunge al treilea jucător al lumii. 

trofee a câștigat în acest an Juan Martin del Potro, la Acapulco și Indian Wells, ajungând astfel la douăzeci și două de turnee câștigate în carieră

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

patrutreitrei  •  29 Martie 2018, 12:08

Pe bun merit, zic eu. Delpo, oricând un jucător de top 5, iar în lipsa lui Murray și Djokovic, este cel mai tare după Maestro și Nadal.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase