SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Miami pe plus » Simona Halep şi-a îmbunătăţit bilanţul pe 2016 cu cele două victorii reuşite în turneul WTA Mandatory

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2016 00:00

"Am început greu anul. Mi-a fost greu să mă antrenez, nu am fost capabilă şi de aceea nu am putut să joc la cel mai înalt nivel al meu".

E, poate, înlănţuirea de cuvinte pe care Simona a rostit-o cel mai des de la startul acestui sezon. Mereu chestionată pe tema primelor luni şovăitoare, ea a oferit acelaşi răspuns, amintind despre problemele de sănătate, care au generat scăderea în joc şi, drept consecinţă, pierderea încrederii. Un capitol care a căpătat însă în ultimele săptămâni impulsuri pozitive.

Calificată în optimile de finală de la Miami, românca arată mult mai bine în meciuri decât la începutul anului. A trecut de Daria Kasatkina şi de Julia Goerges în minimum de seturi, având în fiecare meci o strategie bine executată, dar şi momente de veritabilă magie. "Înseamnă mult pentru mine faptul că am câştigat meciuri aici, la Miami, aşa cum am făcut-o şi la Indian Wells, turneul dinainte. Acum sunt mult mai încrezătoare. Caut să intru pe teren şi să-mi fac jocul", a explicat Halep pe site-ul WTA.

Şi-a întors scorul

Dispoziţia în creştere se regăseşte şi în cifre. Înainte de Indian Wells, turneu la care s-a oprit în "sferturi", învinsă de Serena Williams, bilanţul Simonei era de 3 victorii şi 5 înfrângeri. A reuşit să-l echilibreze, 6-6, o dată cu concursul californian, iar acum, punând la socoteală meciurile adjudecate la Miami, se află la 8-6. Departe de unde se afla anul trecut, în acelaşi punct, 22 de izbânzi şi numai două meciuri pierdute, dar pe drumul cel bun având în vedere circumstanţele din 2016.

Testul Watson

Astăzi, Halep va juca în optimile de finală contra britanicei Heather Watson, pe care a întâlnit-o de două ori până acum, învingând de fiecare dată. Românca intenţiona să profite de ziua liberă de ieri pentru a se relaxa şi recupera. "Nu voi face o pregătire specială, doar lucrurile normale, o să lovesc un pic mingea", anunţa ea imediat după victoria în faţa Juliei Goerges. "Apoi mă voi concentra pe ceea ce am de făcut. O cunosc destul de bine pe Heather. Va fi o provocare pentru mine să cîştig acest meci şi voi lupta pentru asta", a spus Simona pentru WTA. Cele două au jucat împreună la dublu anul trecut, în turneul de la Birmingham, trecînd în turul 1 cu 10-7 în decisiv de experimentatele spaniole Anabel Medina Garrigues şi Arantxa Parra Santonja.

Pe cont propriu

Calificată în "optimi" la Miami, Heather Watson se află într-o perioadă bună de joc, dar nu şi în graţiile federaţiei britanice. O discuţie avută cu diriguitorii forului la finele anului trecut nu a dus la nici o soluţie pentru sprijinirea jucătoarei aflate acum pe locul 69 mondial. Ea a cucerit anul acesta al treilea titlu al carierei la Monterrey şi şi-a angajat propria echipă. Aceasta îi cuprinde pe argentinianul Diego Veronelli, care i se realătură după ce anunţase la finele lui 2015 că vrea să stea mai mult cu familia, dar numai pentru 10 până la 15 săptămâni pe an, dar şi pe Pat Harrison, tatăl jucătorilor americani Ryan şi Christian Harrison. A adăugat, de asemenea, un antrenor de fitness, Alejandro Lacour, şi un psiholog, Estanislao Bachrach. "Stanis e grozav. Îmi spune că «mintea e un muşchi pe care îl poţi antrena pentru a-l face mai puternic»", a dezvăluit Heather.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează