SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Mihaela Buzărnescu este campioană la Budapesta » Jucătoarea română a ajuns la al treilea trofeu din carieră

Mihaela Buzărnescu a câștigat finala de la Budapesta în proba de dublu
Mihaela Buzărnescu a câștigat finala de la Budapesta în proba de dublu

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 iulie 2021 16:19 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 16:46

Mihaela Buzărnescu (33 de ani) este noua campioană de la Budapesta la proba de dublu. Aceasta a cucerit trofeul alături de Fanny Stollar (Ungaria) în proba de dublu a turneului WTA.

Cele două au trecut în finală de perechea Aliona Bolsova/Tamara Korpatsch (Spania/Germania), scor 6-4, 6-4, într-o oră și 17 minute.

Buzărnescu și Stollar s-au impus sâmbătă în proba de dublu a turneului de la Budapesta, dotat cu premii în valoare totală de 235.238 de dolari! „Miki”, la fel ca și Fanny, va fi recompensată cu un cec de 5.150 de dolari și 280 de puncte WTA în clasamentul de dublu.

Turneu perfect făcut de Buzărnescu și Stollar

Aflate la primul turneu pe care îl joacă împreună, Buzărnescu și Stollar s-au completat perfect. Acestea nu au pierdut niciun set pe parcursul competiției.

Cele două au ajuns în finală după ce au beneficiat de abandonul cuplului Irina Bara/Sara Errani.

În ciuda unui start de meci mai greoi, în care au fost conduse cu 1-3, Mihaela și Fanny au jucat solid atât din spatele terenului, cât și la fileu. Buzărnescu și Stollar au realizat 6 break-uri, cu două mai multe decât Bolsova și Korpatsch, scor final 6-4, 6-4! 

Buzărnescu a obținut astfel un succes care îi dă aripi înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august). 

„Miki” va fi singura reprezentantă a României în proba de simplu a turneului de tenis olimpic, în timp ce Monica Niculescu și Raluca Olaru vor face tandem la dublu.

Video cu ultimul punct al finalei de la Budapesta

Buzărnescu este la al treilea trofeu din carieră

Pentru Mihaela acesta este al treilea trofeu al carierei după cele câștigate la San Jose 2018, la simplu (6-1, 6-0 în finala cu Maria Sakkari), și la Strasbourg 2018, în proba de dublu, împreună cu Raluca Olaru (7-5, 7-5 în ultimul act cu Nadyia Kichenok/Anastasia Rodionova).

Citește alte știri din tenis:

Moment bizar în meciul Stefanos Tsitsipas - Filip Krajinovic, de la ATP Hamburg! Racheta grecului s-a rupt în timpul schimbului

Imagini spectaculoase de la nunta lui Gael Monfils cu Elina Svitolina

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
parpalache
parpalache  •  18 Iulie 2021, 07:48

Macar nu au trimis niste junioare,nu reesapate din astea si cu fitze!

itu52
itu52  •  17 Iulie 2021, 21:08

Reprezentarea olimpică, dacă facem referire la BJK Cup(Italia-România) este un fel de rapel. Aceleși retrageri succesive și aproape aceași selecție. Afurisită potrivire, sper să ne limităm la două doze. Din acest punct de vedere întradevăr importantă este participarea.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează