SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Mihaela Buzărnescu, explicațiile declinului: „S-a dus singură spre înfrângeri, nu cu mine. Și-a schimbat total gândirea”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2019 18:34

Septimiu Frățilă, fostul antrenor al Mihaelei Buzărnescu (30 de ani/32 WTA) din iunie 2017 până în iulie 2018, a vorbit despre ascensiunea și declinul fostei sale sportive.

„Colaborarea noastră s-a încheiat în 2018. În iulie, la Bucharest Open, unde ea a jucat semifinala, s-au întâmplat nişte lucruri şi înaintea turneului, dar şi după, care m-au convins că e timpul să mergem pe drumuri separate.

Sunt multe de povestit, dar nu vreau sa detaliez. Vreau să spun doar că Mihaela Buzărnescu s-a dus singură spre înfrângeri, nu cu mine! Sincer, după turneul de la Montreal, în care s-a accidentat, eu am prevăzut că nu va urma o etapă bună în cariera ei, dar, având în vedere că nu mai lucram cu ea, n-am avut cum să intervin. Îţi spun atât: ea e o jucătoare de moral. Şi, între timp, şi-a schimbat total gândirea. Mai multe nu vreau să spun”, a declarat Frățilă pentru Adevărul.

Antrenorul susține că n-a mai vorbit cu Mihaela Buzărnescu în ultima vreme: „Ea s-a dus însoţită de Justyna Jegiolka la San Jose, unde am mai ţinut legătura cu ea prin telefon. A urmat turneul de la Montreal, în care s-a accidentat şi în care deja era pe cont propriu, cu o altă gândire. Când s-a întors în ţară, ea a insistat mult să revin lângă ea şi, de aceea, am acceptat să mergem împreună şi la Beijing. După acest turneu însă, colaborarea noastră s-a încheiat definitiv şi nici n-am mai vorbit”.

„Eu nu sunt un antrenor care să-ţi schimbe lovirea mingii, de exemplu. Pe Mihaela am ajutat-o nu atât de mult tehnic, ci mai mult din punct de vedere mental. Şi mi-am dat seama de nişte lucruri pe care alţii ar fi trebuit să le vadă până când ea a făcut 29 de ani!

De pildă, după un turneu, mi-am dat seama că ea, efectiv, nu vede bine mingea! Şi am convins-o, la revenirea în ţară, să mergem la un control la oftalmolog. Cu greu a acceptat să folosească lentile de contact pentru a-şi îmbunătăţi vederea. La un moment dat însă, a început să aibă nişte iritaţii la ochi din cauza acestor lentile. Ştiţi ce i-a spus tatăl ei? Să nu le mai folosească, deşi inclusiv doctorul recomandase folosirea lor! Adică, vorbim despre nişte lucruri care sunt împotriva logicii...”

Septimiu Frățilă

9 înfrângeri şi o victorie a înregistrat Mihaela Buzărnescu în 2019

Citește și:

Boom financiar pentru Bianca Andreescu și un salt COLOSAL în clasamentul WTA » Doar 3 tenismene de excepție mai reușiseră asta în istoria Indian Wells!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
ray51
ray51  •  20 Martie 2019, 09:17

M-am inselat asupra calitatilor sale. Am crezut in ea. Vedeam in jocul ei plusuri tehnice fata de Simona. Poate nu si darzenia Simonei dar avea mai mult nerv. De o buna bucata de vreme s-a blocat intr-o țurca (dami-o/nati-o) total neproductiva. Cine o poate ajuta? ... dar vrea?

347655969058390
Ion Popescu  •  19 Martie 2019, 16:16

Cu cine mai jucam la Fed Cup ?

mplttev
mplttev  •  19 Martie 2019, 11:47
Postat de Andronic Popovici pe 19 Martie 2019, 09:40

eu mai cred inca in Miki ,este o fata educata ,chiar daca injura cate odata ca la usa cortului ,o mai fac si marile somitati ,da lor li se cuvine ,cred ca ar trebui sa tina cont de sugestiile fostului antrenor si sa nu se zgarceasca la bani ,ca si pe care-i are se duc daca numai se deplaseaza ,doarme si pleaca cum a venit . Hai Miki ca mai poti ,succes.

Tocmai asta e buba, nu mai înjură, nu mai arde pe teren, nu se mai enervează, pierde cu calm. Când îi era foame juca cu mai mult avânt. Și *** lucrează mai mult și mai bine când e nemâncat! :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează