SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SAN JOSE

MIHAELA BUZĂRNESCU // VIDEO Românca o spulberă pe Sakkari în finala de la San Jose, 6-1, 6-0! Tenis MIROBOLANT în cea mai importantă zi din carieră

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 06 august 2018 01:29

Mihaela Buzărnescu (30 de ani), de astăzi locul 20 WTA, a trecut de Maria Sakkari (23 de ani, 49 WTA), scor 6-1, 6-0 în finala turneului WTA de la San Jose și a obținut cea mai importantă performanță din carieră.

Buzărnescu a început partida ca din tun. Salvele pornite din stânga româncei au arătat hotărât încă din primul game cine va prelua inițiativa. Presată de unghiurile splendide găsite de româncă, în cross cu backhand-ul, și de siguranța returului, Sakkari a greșit constant.

Buzărnescu a stat bine și din punct de vedere psihic. A revenit pe serviciul grecoaicei de la 0-30 în game-ul cu numărul 4 și a luat un avantaj decisiv. Sakkari a avut o răbufnire de orgoliu după intervenția antrenorului. Sfătuită să nu se mai grăbească, să aștepte greșeala româncei, Maria a reușit să își adjudece game-ul 6, singurul din actul întâi.

Miki a variat excelent jocul în debutul actului secund, urcând mai des la fileu, de unde a executat fără greșeală voleurile. Au urmat momente fantastice, cu Buzărnescu în zi de grație. Forehand-ul a oferit puncte antologice, urcările au fost de fiecare dată sortite câștigului. Mihaela s-a impus categoric, scor 6-1, 6-0, după doar o oră și 15 minute de joc, și a obținut primul titlu WTA din carieră.

Datorită victoriei de pe hardul de la San Jose, Buzărnescu va ocupa de astăzi poziția 20 în clasamentul WTA, cea mai bună din carieră.

470 de puncte WTA și 128.100 de dolari a obținut Buzărnescu pentru triumful de la San Jose

Desfășurarea finalei:

6-0, Game, set, meci și PRIMUL TROFEU din carieră pentru Buzărnescu!
5-0, Break Buzărnescu
: Nivelul jocului Mihaelei este uluitor. Punctul de 30-15 poate fi predat în manualele jocului: un forehand înalt în lung de linie este urmat de o lovitură de stânga plasată exact în colțul terenului advers. Miki va servi pentru primul titlu din carieră!
4-0, Game Buzărnescu:
Mihaela folosește tot arsenalul din dotare. Urcările la fileu îi aduc șansa de a câștiga două puncte ușoare, cu smashuri fioroase. Închide game-ul cu un forehand plat în lung de linie. 
3-0, Break Buzărnescu: Tenis mirobolant al jucătoarei noastre! Acuratețea loviturilor atinge maximul posibil. Un forehand în lung de linie din retrageree candidează la cea mai frumoasă execuție a turneului. 
2-0, Game Buzărnescu:
Serviciul o scoate din bucluc pe Miki. La 30-30, românca a trimis primul as al înfruntării. 
1-0, Break Buzărnescu:
Mihaela simte excelent jocul, folosește întreaga suprafață a terenului advers. Variază jocul, câștigând punct atât cu voleul din preajma fileului cât și cu lovitura de stânga în lung de linie.

A început actul secund!

6-1, Game și set Buzărnescu: Racheta Mihaelei a tremurat la închiderea setului. Un game de aproape 8 minute, în care a salvat 4 mingi de break. 
5-1, Game Sakkari:
Sakkari a cerut intervenția antrenorului. Sfatul oferit a fost să joace un tenis mai ofensiv, să o lase pe Buzărnescu să greșească. Mihaela i-a răstălmăcit strategia cu două lovituri splendide de backhand în cross, insuficiente pentru a închide acum setul. 
5-0, Game Buzărnescu:
Cel mai game lung de până acum. Sakkari nu gasește soluție jocului tactic impecabil al româncei. Forțează, dar punctează doar la capitolul erorilor neforțate. 
4-0, Break Buzărnescu:
Românca nu dezarmează! Condusă cu 0-30, Miki revine și se distanțează pe tabelă. Loviturile slice care trec fileul sunt o adevărată corvoadă pentru grecoaică. O astfel de lovitură o dezechilibrează și evită în ultimul moment o accidentare. 
3-0, Game Buzărnescu:
Mihaela controlează autoritar startul înfruntării. Câștigă game-ul la 0. 
2-0, Break Buzărnescu:
Sakkari face două duble greșeli. Celalalte două puncte sunt adjudecate după combinații superbe ale româncei: un backhand scurt în cross și un drive voleu în colțul terenului. 

1-0, Game Buzărescu: După un prim schimb lung, pierdut, Mihaela își adjudecă 0 game-ul de debut datorită unor servicii excelente. Două dintre cele 4 puncte sunt făcute direct cu această "armă".

Jucătoarele au terminat încălzirea! Mihaela Buzărnescu va servi prima. 

 

Vezi și:  Buzărnescu, mai bună decât Maria Sharapova! Performanța incredibilă reușită de Mihaela înainte de prima finală de Premier din carieră

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (72)
corsair83
corsair83  •  06 August 2018, 09:41

Bravo Miki....poate ne faci surpriza sa ajungi macar in sferturi la US Open..aduna cat de multi bani poti chiar si acum la 30 de ani

lapusneanul
lapusneanul  •  06 August 2018, 09:36
Postat de fancraiova pe 06 August 2018, 08:58

***

doar papagalii repeta ce spun alti:)..papagalule..

ionion
ionion  •  06 August 2018, 09:30

Bravo Mihaela! Joci splendid! Si este mai placut tenisul tau fara acele injuraturi!

Vezi toate comentariile (72)
Comentează