TENIS  ·  SPORT&CORONAVIRUS

#sportacasă Cum se antrenează Mihaela Buzărnescu în perioada pandemiei de coronavirus: „Transform masa de bucătărie"

Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu

Luni, 23 Martie, 13:39

Mihaela Buzărnescu suportă cu greu izolarea, mai ales că abia aștepta revenirea în turnee. Are însă o idee originală pentru tenis în apartament. 

A petrecut multe luni departe de terenuri din cauza accidentărilor, a suportat la finalul anului trecut o operație la umărul stâng, iar acum era pregătită să revină în competiții. Prima destinație era turneul de la Charleston, însă planurile au fost amânate de pandemia de COVID-19. În schimb, Miki continuă să facă mișcare, pe cât posibil, în casă pentru a-și păstra tonusul. 

Mihaela Buzărnescu: „Mă gândeam să joc tenis cu patul rabatabil”

„Fac tot ce se poate pe saltea, cu greutăți mici pe care le pun pe încheieturile de la mâini și pe glezne, cu rollerul, cu banda – abdomene și exerciții pentru brațe", explică Mihaela Buzărnescu. 

„Mai am o rotiță pe care o folosesc pentru flotări cu alunecare, fac exerciții din izometrie, plank-uri, mișcări pentru spate. Am o minge mare, de 65 de centimetri, cu care fac exerciții de izo pentru umăr și pentru abdomen", adaugă ea. 

Dormitorul ei s-a transformat în spațiul în care face mișcare. „Am un pat rabatabil acolo, după ce îl strâng rămâne spațiu destul de mare pe mijloc", explică jucătoare în vârstă de 31 de ani. I se pare însă destul de plictisitor și static, ar vrea ceva mai specializat. 

„Mă gândeam să-mi iau racheta și să dau în acel pat, să fac voleuri, pentru că e înalt cât un perete", spune Mihaela, înainte de a enunța o idee și mai originală. 

„Cred că o s-o pun în practică împreună cu tata: masa din bucătărie s-o transform în teren și să joc pe ea cu racheta de tenis! Cred că am și palete de ping-pong, putem să jucăm și așa", detaliază fostul număr 20 WTA. 

„Avantajul e de partea celor care stau la curte, cum e Alexandra Dulgheru, pot face mult mai multe lucruri. Medicul meu stă în Balotești, aș fi putut să merg acolo pentru alergări, există și o sală de fitness cu câteva aparate la subsol, dar cum nu se mai poate circula, iese din calcul...", conchide Miki, care așteaptă cu mare nerăbdare să poată reveni pe un teren adevărat, într-o competiție oficială.

Citește și alte știri din tenis:Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (1)

ray51  •  24 Martie 2020, 08:57

Pe masa, ai facut-o Miki? E fain...

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1